Skocz do zawartości
Ptasior86

Problem Z Głośnikiem Centralnym.

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem kilka postów na temat owej przypadłości jaka mi sie przydarzyła, jednak po mimo wskzówek nadal nie działa mi głośnik centrlany.

Nie dalej jak wczoraj kupiłem głosniki logitecha x-530, posiadam k. muczyna live 5.1 digital.

W tescie działa głosnik centrlany, w windows media player tez,ale w winampie i grach nie działa.

W sterownikach nie mam opcji CMSS,poza tym sciagnąłem puging do winampa 5.1 i nadal nie dziła glosnik centrlany. Niestety nie wiem co mam robic, pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na sblive 5.1 i głośnikach Creative P580 gdy mam podłączone wszystkie trzy wtyczki od karty do subefera to w windowsie niema dzwieku z centralnego ale w teście jest. Wystarczy odłaczyc pomarańczową wtyczke i central gra jak ta lala w windzie, winampie itp.

gdy masz podłaczone wszystkie 3 to dzwięk 5.1 bedziesz miał tylko w filmach i grach wspierających dzwięk przestrzenny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie posiadasz nigdzie w sterownikach CMSS lub CMSS2 to sprobuj znalezc opcje stereo surround. Mam ją uaktywniona i działają wszystkie głośniki. Podczas filmów z dzwiękiem stereo grają wszystkie głośniki, a z dzwiękiem 5.1 w centralnym słychać lektora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam juz nie wiem, mam tego sb liva 5.1 ale moge zaistanowac tylko sterownik z cd, bo ze zstorny crative nie moge.

A w tych starych sterownikach nie ma opcji sorround albo cmss, czy 2.

A Kx nieche probowac, bo kiedy sprobowalem i mnie to kosztowalo formatownie dysku.

zastanwiam sie co jeszcze moge zrobic,zeby działaly mi wszystkie glosniki na raz w winampie.

Odkrylem,e mam tez problem w filmach , czasem dzialja wszystkie, czasem tylko 3.? A w tesie wszystko działa. pobawilem sie w ustawienia AC3 i niby ok, ale co jakis czas cos mi nawala..

Dodam,ze mamw domu liva 24bit,krory ma cmss itp,ale nieche go instalowac, bo mi strasznie spowalnia komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w tych starych sterownikach nie ma opcji sorround albo cmss, czy 2.

1541018[/snapback]

W Live! masz CMSS/Movie Mode w Play Center. Po zmniejszeniu player'ka kliknij przycisk (chyba strzałeczka czy coś takiego... już nie pamiętam dobrze) żeby się wysunął panel pozwalający na skakanie do konkretnych track'ów od 1...9 i niżej powinna być opcja CMSS albo Movie Mode w zależności od wersji Play Center.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi