Skocz do zawartości
Rainmanek

Wybor Monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W nablizszych dniach mam zamiar kupic monitor LCD. Wlasciwie zdecydowalem sie na dwa produkty:

Samsung 913N

http://www.samsung.com/pl/products/monitor...atisse/913n.asp

iiyama Prolite E480S

http://www.iiyama.pl/default.asp?SID=&NAV=236&PROD=4327

Chodzi mi glownie o szybkosc matrycy (z tego co wyczytalem to rzeczywista szybkosc rozni sie od podawanych przez producentow) i jak najlepsze kolory. Doradzcie czy oplaca sie dokladac 300 zl do iiyamy.

Dzieki.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

W nablizszych dniach mam zamiar kupic monitor LCD. Wlasciwie zdecydowalem sie na dwa produkty:

Samsung 913N 

1519656[/snapback]

Idż do sklepu i na żywo porównaj te monitory. Który Ci się bardziej będzie podobał to tego weź. Ja byłbym raczej za iiyamą bo generalnie ta firma specjalizuje się w monitorach, ale z drugiej strony 300 zł więcej to troche za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zubo, nie chcę być złośliwy, ale jak możesz doradzać komuś w wyborze pomiędzy dwoma LCD, skoro sam miałeś do czynienia tylko z jakimś Avacsem? Który z resztą ostro zjechałeś.

1519899[/snapback]

Hej hej a co żle mu poradziłem? i dodałem jeszcze, że wolałbym iiyamę bo wiadomo że ta firma specjalizuje się wyłącznie w monitorach, a co do samsunga to też niezłe monitory robią. Dlatego doradziłem mu żeby na żywo oblukał bo jeśli chodzi o parametry to na papierze są podobne i tyle. Pozdrawiam. Edytowane przez Zubo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten samsung ma pivota (chyba, że bierzesz wersje bez), co czasem się przydaje, lepsze kąty i nie ma głośniczków, które nie są nikomu potrzebne. Natomiast IIyama ma większą palete barw czyli oznacza to, że może mieć lepsze kolory. Więcej różnic nie zauważyłem.

Myślę, że co byś nie wybrał to będziesz zadowolony bo oba te monitory są w miare dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zubo a twoim zdaniem samsung nie specjalizuje się w monitorach ? :lol:

1519870[/snapback]

Właśnie Zubo chyba ci się cos pokręciło, to właśnie samsung robi własne matryce, a IIyama kupuje je od LG/philips, samsunga i innych producentów. Nie umniejszając jakości monitorów IIyamy, twierdzę, ze stosunek jakość/cena zawsze był w tej firmie kiepski :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi