Rainmanek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam W nablizszych dniach mam zamiar kupic monitor LCD. Wlasciwie zdecydowalem sie na dwa produkty: Samsung 913N http://www.samsung.com/pl/products/monitor...atisse/913n.asp iiyama Prolite E480S http://www.iiyama.pl/default.asp?SID=&NAV=236&PROD=4327 Chodzi mi glownie o szybkosc matrycy (z tego co wyczytalem to rzeczywista szybkosc rozni sie od podawanych przez producentow) i jak najlepsze kolory. Doradzcie czy oplaca sie dokladac 300 zl do iiyamy. Dzieki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam W nablizszych dniach mam zamiar kupic monitor LCD. Wlasciwie zdecydowalem sie na dwa produkty: Samsung 913N 1519656[/snapback] Idż do sklepu i na żywo porównaj te monitory. Który Ci się bardziej będzie podobał to tego weź. Ja byłbym raczej za iiyamą bo generalnie ta firma specjalizuje się w monitorach, ale z drugiej strony 300 zł więcej to troche za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 zubo a twoim zdaniem samsung nie specjalizuje się w monitorach ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zubo, nie chcę być złośliwy, ale jak możesz doradzać komuś w wyborze pomiędzy dwoma LCD, skoro sam miałeś do czynienia tylko z jakimś Avacsem? Który z resztą ostro zjechałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Zubo, nie chcę być złośliwy, ale jak możesz doradzać komuś w wyborze pomiędzy dwoma LCD, skoro sam miałeś do czynienia tylko z jakimś Avacsem? Który z resztą ostro zjechałeś. 1519899[/snapback] Hej hej a co żle mu poradziłem? i dodałem jeszcze, że wolałbym iiyamę bo wiadomo że ta firma specjalizuje się wyłącznie w monitorach, a co do samsunga to też niezłe monitory robią. Dlatego doradziłem mu żeby na żywo oblukał bo jeśli chodzi o parametry to na papierze są podobne i tyle. Pozdrawiam. Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Zubo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ten samsung ma pivota (chyba, że bierzesz wersje bez), co czasem się przydaje, lepsze kąty i nie ma głośniczków, które nie są nikomu potrzebne. Natomiast IIyama ma większą palete barw czyli oznacza to, że może mieć lepsze kolory. Więcej różnic nie zauważyłem. Myślę, że co byś nie wybrał to będziesz zadowolony bo oba te monitory są w miare dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 zubo a twoim zdaniem samsung nie specjalizuje się w monitorach ? :lol: 1519870[/snapback] Właśnie Zubo chyba ci się cos pokręciło, to właśnie samsung robi własne matryce, a IIyama kupuje je od LG/philips, samsunga i innych producentów. Nie umniejszając jakości monitorów IIyamy, twierdzę, ze stosunek jakość/cena zawsze był w tej firmie kiepski :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zubo Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Nie umniejszając jakości monitorów IIyamy, twierdzę, ze stosunek jakość/cena zawsze był w tej firmie kiepski :rolleyes: 1520635[/snapback] No więc sumując wszystkie odpowiedzi: BIERZ SAMSUNGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...