ufi_pila Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Witam, znalazłem właśnie w szufladzie procesor PENTIUM 4 Willamette socket 478, i zastanawiam się czy będzie działał gdy dokupie do niego płyte główną DFI LanParty Pro 875B. Moim zdaniem powinno, ale wole się zapytać bo 319 drogą nie chodzi. Ten procesor to tylko tymczasowo, bo mam zamiar dokupić coś lepszego niż ten 1,7 Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 niestetety na stronie producenta posza ze northwood / prescott - wiec willamette raczej nie pojdzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufi_pila Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A jak płyta główna by pasowała?? Chodzi mi o taką żeby póżniej można było włożyć jakiś szybszy procek na 478 i jeszcze o podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 raczej nie da rady zeby płyta była dobra -wydajna itp, działał na niej 'will' i monzbyło upgradować na cośnowszeego (prescott) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufi_pila Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 raczej nie da rady zeby płyta była dobra -wydajna itp, działał na niej 'will' i monzbyło upgradować na cośnowszeego (prescott) 1519913[/snapback] Chyba się nie rozumiemy :P. Poszukuję płyty głównej która tymczasowo uciągnie P4 1,7 Willamette socket 478. W przyszłości jak będzie flota to zamierzam wymienić go na coś lepszego, oczywiście na socket 478. Procesor działa na 100%, mam go bo spaliła mi się płyta główna ale one przeżył ;D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Chyba się nie rozumiemy :P. Poszukuję płyty głównej która tymczasowo uciągnie P4 1,7 Willamette socket 478. W przyszłości jak będzie flota to zamierzam wymienić go na coś lepszego, oczywiście na socket 478. Procesor działa na 100%, mam go bo spaliła mi się płyta główna ale one przeżył ;D. 1519981[/snapback] Ja mam plytke obslugujaca willamette do sprzedania. Jakby co to zglos sie na gg 4726292 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufi_pila Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ja mam plytke obslugujaca willamette do sprzedania. Jakby co to zglos sie na gg 4726292 1520407[/snapback] W tym problem że potrzebuje nową, z fakturą VAT, a jaki to model płyty?? Można ją jeszcze kupić w jakimś sklepie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 nie ma płyt obsługujących magistrale fsb 400 oraz 800 i obslugujące wiliamette, musisz poszukać coś z chipsetem i845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 nie ma płyt obsługujących magistrale fsb 400 oraz 800 i obslugujące wiliamette, musisz poszukać coś z chipsetem i845 1520797[/snapback] Są. Np Asus P4P800. U mnie celek 1,7 chodził. Albo jakiś Soltek na 865PE - w tym przypadku tez zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 celek 1,7 wiliamette czy northwood? Zakładam że to drugie więc nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 celek 1,7 wiliamette czy northwood? Zakładam że to drugie więc nie ma... 1523846[/snapback] celek 1,7 to willamette 0,17U, 400fsb, 128 L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Ja mam ten sam problem (Will 1,6) szukałem płyt wysyłałem mejle do firm jednak nejlepszym wyjsciem jest uzbieranie kasy na duter proc+płyta. --- Na stronie Gigabyte'a maja dokładne opisy płyt i chodzące na nich procki ale nie za bardzo chce mi się w nie wierzyć. --- Na jakim chipsecie oparty był ten P4P800 ? Edytowane 1 Lipca 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Ja mam ten sam problem (Will 1,6) szukałem płyt wysyłałem mejle do firm jednak nejlepszym wyjsciem jest uzbieranie kasy na duter proc+płyta. --- Na stronie Gigabyte'a maja dokładne opisy płyt i chodzące na nich procki ale nie za bardzo chce mi się w nie wierzyć. --- Na jakim chipsecie oparty był ten P4P800 ? 1524317[/snapback] Mój P4P800 oparty jest na intelku 865PE. Może asus sie tym nie chwali, ale proce willamette chodzą na tej mobo. A co do solteków : 0,17u chodzą tylko na płycie z 865PE z białym laminatem UV active(ale nie pamiętam jak ta płyta sie nazywa, nie ma jej nawet na stronie solteka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) ja mam pytanie: ile moze kosztowac na allegro uzywana plyta ASUS P4B266? mniej wiecej, bo narazie takiej nie ma, ale na ile mozna liczyc? Edytowane 1 Lipca 2005 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 O to bardzo fajnie. Ide poszukac na miescie : Asus P4P800/SE Intel 865PE Asus P4P800-E Intel 865PE Deluxe I sprawdzę czy napewno willi pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufi_pila Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Zamówiłem właśnie TĄ płyte: Asus P4P800/SE Intel 865PE. I mam nadzieje że ten Willamette ruszy na tej płycie :rolleyes:. ...................................... Jaki według Was wybrać jądro Athlona 64: -NewCastle -Winchester -Venice -SledgeHammer procesor będzie w typowym komputerze do OC i z WC. Mam już płytę DFI LanParty NF4 SLI-DR, jestem w trakcie składania wszystkiego do qpy, sercem zestawu będzie procek Athlon 64 3000+ socket 939, zastanawiam się jeszcze nad wyborem karty graficznej na PCI-Express (do 1000zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Z tym pytaniem to raczej do działu AMD btw. venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Wedłyg samego ASUS'a płyta obługuje williego: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...del=P4P800%20SE A tu macie arcyobszerna recenzję tej płyty : http://66.39.105.80/index.php?option=conte...&id=59&Itemid=2 Edytowane 1 Lipca 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...