Koziol Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Komp jak w konfigu. Za 2 tygodnie wraca do mnie kosc 256 DDR wiec wreszcie bedzie normalne uzytkowanie bez stresowe. Mam zainstlowane : win xp, detki 40.72 w 3dmarku 12 tys punktow w grach wpip klatek a mimo to gierki przycinaja. Zauwazylem ze strasznie zasobozerna zaczyna byc usluga SVCHOST.EXE pod wzgledem obciazenia CPU oraz pamieci. Ale to nienormalne zeby mi SVCHOST.EXE po jakims czasie zajmowal 50% CPU USAGE !!! Jak zamkne proces to jest wszystko OK ale po jakims czasie znow kaka :( Z 512 DDR tak nie mialem i nie wiem czy to wina braku ramu czy moze cos doinstalowac musze ? Moze to wina procka ? PLZ help wqrza to mnie bo co to za zabawa ze mam mase klatek a gra mi haczy jak przy 20 klatkach :( Wracajac do procesu SVCHOST.EXE to uruchamia mi sie on chyba z 5 razy :| Ktos mowil ze nie ma roznicy miedzy 256 a 512 ramu to ja mowi teraz jak cierpie na brak ramu ze wogole niebo a ziemia :) WarCraftIII jako dlugo sie laduje, TacticalOps po kilku mapach sie dlawi, Battlefield tez wolno. Nie kumam jak niektorzy moga grac szczegolnie w ta ostatnia gre na slabych konfigach, przeciez to "0" przyjemnosci :(. Pogrozony w bolu braku ramu i zasobozernej uslug svchost .... koziol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 svhost - to są różne usługi systemowe - mniej lub bardziej nizbędne do działania systemu. Jeżeli chcesz oszczędzić pamięci - wpisz w linii poleceń services.msc i wyłacz usługi nieużywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 wlaczylem sobie menadzer zadan i jak slucham mp3 i jestem w windzie to mam uzycie procesora 33-40% . ktos mi powie o cho chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 A wiec jest to BUG w WIN XP i WIN 2000 ktory naprawil mi sie po zaisnatalowaniu latek z www.windowsupdate.com Aha dodam ze optymalizacja uslug dala marny efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ograniczylem ale jeszcze nie wyeliminowalem jakby co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Z tego co wiem problemem jest obsluga kodeka dzwiekowego AC'97 ktory rzeczywiscie jest dosyc zasobozerny. Pzynajmniej u mnie po zmianie k.dziekowej na SB 128 PCI problem z svhost zniknal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0zi Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 kodek kodekiem, jednak faktycznie wina lezy po stronie svchost... Swego czasu w 2k powodowal "zapychanie" pamieci przy roznych uslugach sieciowych czy DCOM+... Az mnie dziwi, ze w XP tego nei poprawili :/ Ale w sumie taka kobyla... A, ze w task menagerze, go widac kilka razy.. bo biedny zawsze zapracowany :) sprawdzcie dlaczego :P tasklist /svc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Caly dzien zmarnowalem, poswiecilem 3 reinstalki windowsa i nigdy bym nie pomyslalem ze taka rzecz moze to powodowac. A wiec winowajca byl Nortion Antivirus 2002 !!!! Widac ze nie lubi P4 ten soft :) Nie wiem czemu tak sie dzialo ale z czasem pompowal strasznie SVCHOSTA w taki sposob ze po 3 godzinach potrafil sam SVCHOST zajmowac 100%. Nie szukal wirusow w tle, nie sciagal update'u, poprostu pasywnie bronil system. Do wora z tym programem :( Mialem takie zaufanie do SYMANTECA : Nie wiem jakiego antyvira teraz uzywac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 [gluteus maximus], dalej skacze. Looknijcie tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=162492#162492 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...