__Juras__ Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Witam! Rozwazam kupno zestawiku: plyta Abita BE6-II, procesor PENTIUM III 866MHz lub 933MHz na szynie 133MHz, pamięć 256MB SD-RAM jakis dysk 10-20GB geforce 2 gts jednakze jest to juz maks jezeli chodzi o modernizacje tego kompa (procek:( ) Jednakże mam w domu zestaw opisany w sygnaturce z mobilnym bartonem (2500 chodzi na 600mhz bo moja plytka bez drut modow i innych modyfikacji go nie obsluzy:()i predzej czy poźniej zmienie płyte i pare innych rzeczy..... Nie wiem czy jest sens Kupić tego pentium III skoro o 50 zl drozej mozna dostac nowe duronki 1800MHz na allegro a plyta na kt400A jak znalazl siedzi w moim kompie. Przy okazji wymienilnym sobie na abita NF7s lub moze jakiegos lepszego.... SDRAMy są droższe i wolniejsze od moich DDR to też by bylo na minus powyższego zestawu.... A i mozliwości rozbudowy na moim Gigabyte sa większe. Mógłbym sobie przy okazji zmodyfikować kompa mnejszym kosztem lub zlozyc kilkadziesiat zlotych zestaw tanszy ale czy warto ? Co o tym sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ja bym brał jakiegoś duronka, lub semprona na DDR'amach... (tak jak ja mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Popieram przedmówcę, w razie jakiejś rozbudowy, masz jeszcze szanse zrobić to bez wymiany płyty i RAMu. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...