Skocz do zawartości
koldyka

problem z wydajnoscia GF2 Ti !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje pomocy.

Kupilem k graf GeForce 2 Titanium 64 MB DDR firmy Palit. Karta jest nowa nie krecilem ja, jest taktowana rdzen-200, pamiatki-365 (Samsung).

Stara karte (GF2 MX) wyjalem i wlazylem ta nowa, zrestartowalem kompa. Po restarcie winda xp wykryla nowy sprzet i zainstalowala swoje stery. Odpalilem 3D Marka 2001 SE aby przetestowac nowa karte, jednak wynik mnie zszokowal - 2840 !!!! Przy starej karcie mialem 2220 wiec mysle ze roznica powinna byc duzo wieksza (nie znam sie ale wydaje mi sie ze powyzej 4000).

Dalej probowalem roznych sterownikow - 21.83 28.32 29.42 30.82 40.72. Zrobilem flasz biosa na najnowszy - A9. W biosie mam aktywne AGPx4, Fast writes itp ustawienia, probowalem je tez zmieniac. Niestety zaden z powyzszych zabiegow nie przyniosl poprawy wydajnosci - 3D Mark nie chce pokazac wiecej niz 2850.

Czy ktos ma jakis pomysl jak zmusic ta karte do wiekszej wydajnosci? Moze przeinstaloac system?

Jestem zalamany, wydalem kase na karte ktora jest tylko troche szybsza od tej starej :((( Help me please.

Duron 800, Abit KT7-RAID, 128 i 256 MB RAM 133 no name, GF2 Ti, SB Live 5.1, Baracudak IV 80 GB, IBM DTLA 30 GB, Win XP Pro SP1 PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się Kręci koło 5000 Na tej karcie :)

Zrób sobie Najlepiej Format mi pomogło bo miałem 3400 :(

A i zainstaluj sobie Vmax Lub GFtweak to też troche podniesie punktacje . A co najwarzniejsze wyłącz Anty-aliasing

Ale tak nie będzierz miał 5 Klocków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz spodziewać się wzrostu wydajności w 3DMarku 01 jakieś 800 pt.

Też przesiadłem sie z MX na GF2 Ti  :D

Tak malo ???

5,5k powinien naciagnac

Ale nia na D800.

Sorx :o

|/|ASO||a procem sie zasugerowalem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czegos tu nie rozumiem?

Kiedy mialem zamowiana ta karte GF2 Ti stara (GF2 MX) musialem oddac w rozliczeniu, zanim dostalem nowa pozyczylem od kumpla GF2 MX400.

Starej nigdy nie testowalem w 3DMarku. Testowalem ta kumpla. Przy pierwszym tescie uzyskalem 1950 a kiedy podkrecilem (o 20 mhz rdzen i pamieci) wynik byl 2220 - to przyrost o 270. A ten GF2 Ti maksymalnie tylko 2850. Jak przy samym podkreceniu GF2 MX400 wynik byl lepszy o 270 to chyba po zmianie karty powinien byc o wiele lepszy niz 2850?

Co myslicie o zmianie procka na Durona 1300 czy to sie oplaca?

i jakie te stery jak juz przeinstaluje winde?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czegos tu nie rozumiem?

Kiedy mialem zamowiana ta karte GF2 Ti stara (GF2 MX) musialem oddac w rozliczeniu, zanim dostalem nowa pozyczylem od kumpla GF2 MX400.

Starej nigdy nie testowalem w 3DMarku. Testowalem ta kumpla. Przy pierwszym tescie uzyskalem 1950 a kiedy podkrecilem (o 20 mhz rdzen i pamieci) wynik byl 2220 - to przyrost o 270. A ten GF2 Ti maksymalnie tylko 2850. Jak przy samym podkreceniu GF2 MX400 wynik byl lepszy o 270 to chyba po zmianie karty powinien byc o wiele lepszy niz 2850?

i jakie te stery jak juz przeinstaluje winde?

ja powiem tak kumpel ma antka 850 i gf 2 mx 400 i uzyskuje na nim 2400 punktow ale zanioslem kiedys mu moja stara grafe gf2 ti i wynik podskoczyl do 3500 bez potrzreby formatowania 8O w koncu to nvidia, takze zinastaluj 4in1 i nowe dentki i powinno pomoc

BTW strasznie dziwne masz taktowanie tej karty, powino byc 250/400 i ile dobrze pamietam :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta jest nowa nie krecilem ja, jest taktowana rdzen-200, pamiatki-365 (Samsung).

Heh mi sie cos wydaje ze z ta karta jest nie tak.

Kumpel tez ma Palita GF2Ti i jego jest taktowana Core - 250 Mhz a Mem - 400 (DDR). Tez na pamieciach samsunga. Moze wina tkwi w karcie??

Pozdrawiam

-el' Presidente-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Potrzebuje pomocy.

Kupilem k graf GeForce 2 Titanium 64 MB DDR firmy Palit. Karta jest nowa nie krecilem ja, jest taktowana rdzen-200, pamiatki-365 (Samsung).

Stara karte (GF2 MX) wyjalem i wlazylem ta nowa, zrestartowalem kompa. Po restarcie winda xp wykryla nowy sprzet i zainstalowala swoje stery. Odpalilem 3D Marka 2001 SE aby przetestowac nowa karte, jednak wynik mnie zszokowal - 2840 !!!! Przy starej karcie mialem 2220 wiec mysle ze roznica powinna byc duzo wieksza (nie znam sie ale wydaje mi sie ze powyzej 4000).

Dalej probowalem roznych sterownikow - 21.83  28.32  29.42  30.82  40.72. Zrobilem flasz biosa na najnowszy - A9.  W biosie mam aktywne AGPx4, Fast writes itp ustawienia, probowalem je tez zmieniac. Niestety zaden z powyzszych zabiegow nie przyniosl poprawy wydajnosci - 3D Mark nie chce pokazac wiecej niz 2850.

Czy ktos ma jakis pomysl jak zmusic ta karte do wiekszej wydajnosci? Moze przeinstaloac system?

Jestem zalamany, wydalem kase na karte ktora jest tylko troche szybsza od tej starej :((( Help me please.

Duron 800, Abit KT7-RAID, 128 i 256 MB RAM 133 no name, GF2 Ti, SB Live 5.1, Baracudak IV 80 GB, IBM DTLA 30 GB, Win XP Pro SP1 PL

masz jakas dupna karte - to tak wogole (ja na swojim WinFascie mam 200 rdzen chodzi na 280 i pamiatki tez Samsunga 400 chodza na 460 :P )

a jak nie chcesz instalowan windy na nowo to musisz :

usunac wszystkie smieci z rejestru

zainstalowac Detki 30.82 - sa jakleprze pod GF 2 TI

powylaczac wszystkie simeci z autostaru - wszystkie monitorawania itp.

Ale nie masz na co liczyc z wynikiem 4000 na swojim kompie

Ja na podkreconym swojim mam 5600 wiec nie licz na zbyt duzo!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to panowie ja was zawiode. mam winfasta, pamiatki samsunga ciagna na 510 (standardowo bylo 400) a rdzen leci na 300 bez zadnych chaczykow i artefaktow. Fakt ze w obudowie mam temperaturke 19 stopni.

Punktow mam 5100 w 3dmarku 2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli twoje płyta główna obsługuje Athlonki XP+, to bież 1700XP+. W Krakowski

PCProjekcie kosztuje 290zł. To niedużo więcej od tego Durnia 1.3 , a wydajność jest dużo większa. Jak nie, to postaraj się wykręcić tego swojego Durnia. Powinienieś osiągnąć conajmniej 933Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel tez ma Palita GF2Ti i jego jest taktowana Core - 250 Mhz a Mem - 400 (DDR). Tez na pamieciach samsunga. Moze wina tkwi w karcie??

-el' Presidente-

Wlasnie tez o tym myslalem, ze ta karta jest jakas dziwna. Na benchmark.p w zestawieniu k graf tez podaja czestot 250/400 MHz. Czy to mozliwe ze to taktowanie jest zle odczytywane przez drivery40.72/nvmax? Moze po przeinstalowaniu windy beda wstazywac 250/400?

Probowalem puscic ja na 250/400 ale sie powiesila (na 220/385 poszla). Ale czy to mozliwe zeby ta karta rzeczywiscie byla jakas kopnieta, to przeciez NOWA karta!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-el' Presidente-

Wlasnie tez o tym myslalem, ze ta karta jest jakas dziwna. Na benchmark.p w zestawieniu k graf tez podaja czestot 250/400 MHz. Czy to mozliwe ze to taktowanie jest zle odczytywane przez drivery40.72/nvmax? Moze po przeinstalowaniu windy beda wstazywac 250/400?

Probowalem puscic ja na 250/400 ale sie powiesila (na 220/385 poszla). Ale czy to mozliwe zeby ta karta rzeczywiscie byla jakas kopnieta, to przeciez NOWA karta!

ta grafa jest po prostu fabrycznie okrojona (mniejsze taktowanie) i reinstal nic i tu nie da :? Ja mialem Prolinka VX i ona byla taktowana 225/400 i pamieci 5ns 8O takze rozne kwiatki sie zdazaja nic na to nie poradzisz no chyba ze ja opchniesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...