Skocz do zawartości
pmp

Motorola V3 / Razr

Rekomendowane odpowiedzi

Całe życie jechałem na Nokii. Ale że czas kiedyś na zmiany, spodobał mi się (bynajmniej na papierze / na oko) RAZR.

Kto z Was używa, co wkurza a co nie, jak z trwałością (telefony akurat mało mnie kręcą... więc nie zamierzam zmieniać jakoś przesadnie prędko) obudowy, czy od noszenia w kieszeni się porysuje bardzo ? Jak z menu ? Szybkie ?Wolne ?

Ile realnie działa na baterii, jak z jakością anteny ? No to chyba tyle =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie zalezy Ci na kamerce (tylko zdjecia robi) i wielkiej pamieci (tylko 6MB bez mozliwosci rozszerzenia) to mozesz brac smialo bo ladny telefon z najlepszym chyba wyswietlaczem na rynku.

Aha i jezeli lubisz klapki bo u mnie jest to niedopuszczalne :P

Bateria podobno trzyma w normie 3-4 dni ale jezeli jest delikatnie uzywana.

Jezeli bedziesz pstrykal zdjecia i bawil sie nim (czyli bedzie swiecil ten pradozerny wyswietlacz) to doby nie zdzierzy.

Podobno do zestawu jest dolaczone skorzane etui wiec znika problem rysowania w kieszeni. Jezeli natomiast nie jestes zwolennikiem etui to raczej watpie aby sie rysowala zewn. obudowa poniewaz jest wykonana z metalu i chyba material spodni czy koszuli jej nie straszny.

UPDATE

Dodam tylko, ze odradzam kupowanie tej V-ki.

Za ta kase masz o wiele lepsze telefony.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie zalezy Ci na kamerce (tylko zdjecia robi) i wielkiej pamieci (tylko 6MB bez mozliwosci rozszerzenia) to mozesz brac smialo bo ladny telefon z najlepszym chyba wyswietlaczem na rynku.

Telefon służy do rozmawiania a nie do składowania plików ani robienia zdjęć :)) Nie zalezy mi na tym żeby robił nie wiadomo jakie zdjęcia. Klapki lubie :)

UPDATE

Dodam tylko, ze odradzam kupowanie tej V-ki.

Za ta kase masz o wiele lepsze telefony.

Tzn według Ciebie jakie ? Moje kryterium to sensowna wielkość, szybkość menu (każdy sony eric odpada bo to tlefony dla szachistów a i intuicyjne to one dla mnie nie są:), bt z obsługą profilu sim access.

Wygląd jest istotny, z góry wszelkie lg czy samsungi odpadają, z Nokii 6310i nie chcę bo nową trudno kupić, 6230/i spełnia moje kryteria ale dla mnie za mała i niewygodna, 6170/7270 brak bt dyskwalifikuje. więc co ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k750i nie obsługuje profilu sim access więc odpada... nie twierdze z góry że jest zły, ale po pobawieniu sie kilkoma starszymi już t630, k700, t610 stwierdzam że obsługa jest bardzo wolna... dlatego nie celuje nawet w sony/eric bo jakoś się zraziłem., może nie słusznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, ze nie wiem nawet co to jest sim access ;O

UPDATE

Dowiedzialem sie

"Bluetooth SIM Access Profile (SAP). Dzięki niej telefon samochodowy ma dostęp do karty SIM znajdującej się w kompatybilnym telefonie komórkowym użytkownika i możliwość automatycznego logowania się do sieci GSM. W chwili gdy użytkownik wychodzi z samochodu lub naciska określony przycisk w telefonie komórkowym, aparat włącza się i automatycznie loguje telefon komórkowy do sieci"

Serio to takie wazne ? B)

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bynajmniej wolałbym Nokie 6630. Wprawdzie jest tańszy, ale jak dla mnie ten tel. jest genialny. Ponoć są jakies problemy z sim-lockiem tylko. Albo 6670, czy chociazby 7610. Jak chcesz z klapką to 7270, 6170, czy w końcu mój ulubieniec 6260 ;) ... Ta motorolka moze sie pochwalic jedynie wyswietlaczem. Przynajmniej takie jest moje odczucie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon służy do rozmawiania a nie do składowania plików ani robienia zdjęć

I ty chcesz na niego wydac tyle kasy - no nieeee.... To ja za 200 znajde telefon przez ktory mozna tylko pogadac i powysylac smsy ;]

A topic o telefonach masz TU: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=31&t=90873

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, ze nie wiem nawet co to jest sim access ;O

UPDATE

Dowiedzialem sie

"Bluetooth SIM Access Profile (SAP). Dzięki niej telefon samochodowy ma dostęp do karty SIM znajdującej się w kompatybilnym telefonie komórkowym użytkownika i możliwość automatycznego logowania się do sieci GSM. W chwili gdy użytkownik wychodzi z samochodu lub naciska określony przycisk w telefonie komórkowym, aparat włącza się i automatycznie loguje telefon komórkowy do sieci"

Serio to takie wazne ?  B)

1522851[/snapback]

yy to nie tak. w samochodzie mam cyrk z wyświetlaczem i wybieraniem głosowym, używa to profilu sim access. w momencie jak wchodzisz w auto isie paruje, komórka przesyła do zestawu książke z sim. jak ktoś dzwoni - to bez patrzenia w telefon, a jedynie w zegarki auta widze kto :) pozatym wtedy to zestaw jest wlaściwą komórką < do niego mam antenę. po prostu mam już takowy zestaw i nie chce sie rozstawac z jego funkcjonalnością, a do tego potrzebny mi sim aceesss.. ten twój opis jakiś niepełny :)

rumun: brak BT dyskwalifikuje. 6170 niestety przyciski odbijają się na szybce po miesiącu używania. wiem bo miałem. a doczepiany BT jest niewygodny bo zbyt duży... 7270 też brak BT, 7260 - ZA DUŻA (to ta z obracanym wyswietlaczem?)

zavader: nie wymagam wodotrysków, ale pewne rzeczy jak ta np. są dla mnie istotne iz nich nie zrezygnuje.

Edytowane przez pmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pmp masz bardzo dziwne w dzisiejszych czasach podejscie do telefonu(czytaj normalne) jesli telefon sluzy do rozmow to ta motka jest naprawde super, a nokie ktore kolega tutaj wymienil to jesli chodzi o jakosc wykonania nie maja szans z v3, jesli chodzi o same telefony to tez nic soba nie reprezentuja, moze poza 6630. Strasznie nie lubie podniecania sie nokia jako najlepszej marki robiacej telefony. Kazda firma ma w swojej ofercie dobre i zle modele, jesli chodzi o nokie to biorac pod uwage ilosc sluchawek, procentowo tych dobrych jest malo, no i jakosc wykonania noki jest ostatnio tragiczna. 9300 po 2 tyg krzywo mi sie domykal i skrzypial a to jest prawie najwyzszy model i do tego robiony w finlandii.

Edytowane przez Szumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi