grzegy Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 witam otoz problem jest tego rodzaju, ze gdy zaczne posługiwac sie pilotem w tym zestwie, zaczynaja sie trzaski w glosnikach. ostatnio nawet zaczyna przerywac jeden glosnik. :? kiedys rozkrecilem pilocika i wyczyscilem mechanizm alkoholem, lecz pomoglo na pare dni... szukalem troche info o tej usterce i dowidzialem sie ze to potencjometr sie przeciera. teraz moje pytanie: czy probowal ktos to naprawic? jak sie do tego zabrac? za pomocna dlon z gory dzieki. pozdraviam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 u mnei jets to samo w P380, wkurzające to jest strasznie, przyłączam się do pytania poprzednika, jak to naprawić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jest to spowodowane wadą lub słabej jakości potencjometrem. Kumpel tez ma jakieś głośniki creativa i ma taki sam problem, co trzy miesiące głośniki lecą na serwis z tego samego powodu i tylko wymieniają pilocika... Ja zaś mam od 5 lat jakiś stary zestaw 4+1 creative fps 1600 i potencjometr działa jak nowy. A co do rozwiązania problemu z potencjometrem to tylko wymiana na jakiś markowy, jednak pewnie cięzko będzie dostać taki o identycznych parametrach i budowie aby pasował bez przeróbek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 moze pomoc popsikanie potencjometru sprayem w styku wd-40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...