Skocz do zawartości
nausea

Podkrecic Athlona.. System Memory Can Only...

Rekomendowane odpowiedzi

problem polega na tym ze probuje althona 2200+ ktory ustawiony w biosie mzoe byc na max 1.8 GHz jakas mozliwosc podkrecenia go nie wiem czy istnieje ale w biosie mam ocpje do wyboru na : 1350 GHz , 1800 GHz i 2250, tyle ze na 2.2 nie da rady pokazuje sie komunika

countion: system memory can only operate at frequency higher than or equal to CPU front side bus frequency, please make sure the DRAM maximum frequency is not less than 333MHz

w czym jest problem mozna ramy ?

AMD Althon ™XP 2200+ 1.80 GHz,

Asus A7V333

GF 4 mx 440 64 mb

256 DDR [ dokadnie nie wiem jakie ]

Edytowane przez nausea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nigdy Asusa, ale nie ma jakiejś opcji Manual albo User? Wygląda na to że płyta ma jakieś dziwne zabezpieczenia przed ustawieniem innego asynchro niż takie gdy Ram taktowany jest wyżej niż FSB. Zajrzyj do manuala albo sam pokombinuj w Biosie. Napewno da sie coś z tym zrobić.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem polega na tym ze probuje althona 2200+ ktory ustawiony w biosie mzoe byc na max 1.8 GHz jakas mozliwosc podkrecenia go nie wiem czy istnieje ale w biosie mam ocpje do wyboru na : 1350 GHz , 1800 GHz i 2250, tyle ze na 2.2 nie da rady pokazuje sie komunika

countion: system memory can only operate at frequency higher than or equal to CPU front side bus frequency, please make sure the DRAM maximum frequency is not less than 333MHz

w czym jest problem mozna ramy ?

AMD Althon ™XP 2200+ 1.80 GHz,

Asus A7V333

GF 4 mx 440 64 mb

256 DDR [ dokadnie nie wiem jakie ]

1521051[/snapback]

1. procek to może być palomino, albo Tbred A0 - wtedy około 1800-1900 Mhz to max jego możliwości (bez chłodznia azotem)

2. problemem jest chipset - KT 333, on na tej płycie średnio nadaje się do podkręcania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi