Skocz do zawartości
Celin

A64 3000+ ... Ale Jaka Płyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza sprawa jest taka iż planuje zakup A64 3000+ 754 i nie wiem jaka plyte wybrać. Chcę aby miała dwukanałową obsługę pamięci ale jak patrzę na opisy płyt to albo nie mają albo nic nie jest napisane. Z kolei jak są płyty na socket 939 to piszą że ma duala :blink: Troche mnie to drażni bo nie wiem wkońcu czy płyty pod 754 bez opisu mają dual czy nie :mur: Dlatego chciałbym Was spyta jaką płytę pod 754/dual/agp byście mi polecili. Cena tak do 450 zeta. I żeby nie sprawiała jakiś problemów z pamiątkami Twinmos.

Drugie pytanie. Czy kupić procka z socket 754 czy lepiej troche dorzucic i zainwestowac w 939. Oraz w tym wypadku jaka płytę polecacie, na tych samych zasadach co wyżej.

Trzecie pytanie. Czy Pentagram Freezone QC-80 Cu będzie dobry do chłodzenia czy może coś innego wybrać, np Pentagram Freezone QVC-120 Cu+, a moze polecacie cos jeszcze innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do MSI podchodze jakoś z dużym dystansem. Raczej chciałbym aby ktoś polecił jakąś mobo z gigabyta lub asusa

no i jaki cooler do niej czy te co wymienilem beda dobre?

aha i jeszcze ktory proc z 939 wybrac: NewCastle, Winchester czy moze Venice?

Edytowane przez Celin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no via to kicha dla s939 , jak agp ma byc i dual to mombo jakie wchodza w gre to msi neo2 plat , epox 9nda3j/3+ , DFI Ultra-D nf3 , giogabyte to troche cinkie sa , wszystko pod s939 , a jak s754 to tylko DFI Nf3 250GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi