Skocz do zawartości
boss

Grafa na slabszym procu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, ze tego typu posty sa niemile widziane, ale mimo to chcialem sie was poradzic:

gdybyscie mieli kompa jak w podpisie (C 600@900), jaka grafe byscie kupili majac w planie, ze za nie dluzej niz rok i tak zmienie mobo i spolke?

albo inaczej - co kupic, zeby proc nie stanowil waskiego gardla...? Gdyz przymierzam sie w przyszlosci do R9500 (po gruntownej modernizacji sprzetu), ale jakos musze do tego czasu przezimowac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorx, walnalem sie chodizło mi o gf4 mx440. na mx440 beda mu gierki lepiej chodzily niz na mx400. jak mozesz gdzies dostac gf3ti to na jakis czas ci starczy (jak podkręcisz :-) ) ma nowszy silnik niż mx440

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf4mx400 powiedzmy, kumpel miał na 366 i mu śmigało :-)

a z tego proca to napewno więcej wyciśniesz :-)

Masz na mysli moja Celine? no raczej kiepsko, skoro obecnie mam vcore 1,90, bo przy nizszym nie chodzil stabilnie :( Nawet na 1,95 przy FSB 104 sie sypie! (bledy rejestru @ startup)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrze i oczą nie wierze.Jak można polecać komuś grafe badziewiastą w stylu gf2mx??I po takim zakupie myślicie ze on odpali np.GTA3 w rozdziałce wyższej niż 640x480??BOSS niekupuj tego shitu, lepiej już kupić gf2 GTS lub TI, to dopiero odczujesz moc.MOżesz jeszcze rozważyć zakup gf3ti200.Ja mam takowego ze 128 ramu i gta3 chodzi mi na 1280x1024 spox (3dmark2001 - 4460 punktów).Pół roku temu miałem gf2mx400 to se grałęm w gta3 właśnie na rozdziałce 640x480, na wyższej się ciął :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrze i oczą nie wierze.Jak można polecać komuś grafe badziewiastą w stylu gf2mx??I po takim zakupie myślicie ze on odpali np.GTA3 w rozdziałce wyższej niż 640x480??BOSS niekupuj tego shitu, lepiej już kupić gf2 GTS lub TI, to dopiero odczujesz moc.MOżesz jeszcze rozważyć zakup gf3ti200.Ja mam takowego ze 128 ramu i gta3 chodzi mi na 1280x1024 spox (3dmark2001 - 4460 punktów).Pół roku temu miałem gf2mx400 to se grałęm w gta3 właśnie na rozdziałce 640x480, na wyższej się ciął :)

a co powiesz o gf2pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popraw chłodzenie,jakie masz nominalmne napięcie ?

nominal 1,5 :)

now: 1,9 V

FSB 100

idle: 34 st

load: 54 st

chlodzenie: wentylator BOXowy (z nalepka intel, yeyeye! :P:P:P)

to masz zajebiste szczęście, ze ci chodzi na te 900 :-) kumpel tez miał 600 @ 1.5v i... chodizło to na 700ileś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak sie ma wydajnosc r7500 do gf2 pro?

R7500 jest nieznacznie szybszy. Wspiera DX8 i coś tam jeszcze :) Ogólnie jest nieco nowszy technologicznie od GF2.

Polecam GF2Ti - 260-280zł

A jak chcesz to możesz kupić GF3 Ti200 - LMA II zawsze robi swoje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany...ludzie co wyscie sie tak uwzieli na te mx moze rzeczywiscie GF2TI bedzie lepiej chodzilo ale nieznacznie i w dodatku wywali kasy , a poco ma wywalac kase jak i tak niedlugo zmienia sprzet :?

No chyba rze bardzo chesz tak tego GF2TI to bierz lepiej doplacic i byc zadowolony,!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 7500 to nic innego jak Radeon 256(czyli taki jak moj :D ) z wyzszymi zegarami (architektura jest identyczna).Tym czym GF2Ti/PRO jest dla GF2GTS tym R7500 jest dla R256.

Co do wydajnosci R7500 i GF2Ti to stoi ona na podobnym poziomie,ja jednak wziolbym Radeona chocby ze wzgledu na EMBM (czyli mapowanie wypuklosci).A jesli lejesz na podobne wodotryski to kieruj sie cena.Napewno obydwie karty sa o wiele lepszym rozwiazaniem niz GF2MX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byc moze kupie od kumpla GF2pro Leadteca - ile ta karta jest warta..?

200zl to dobra cena.

hmmm? az tyle? za 280 chodza nowe gf2Ti!

no tak ale za 180 mozesz kupic nowego GF2MX400 :)

Ze wzgledu na firme ten GF2Pro jes wlasnie warty 180-200zl

A zreszta zastanow sie co lepsze - markowy GF2Pro czy GF2Ti firmy krzak inc. itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...