sinu6 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 sorki, że piszę to tutaj, ale się lekko pogubiłem:( co jakiś czas komp mi się resetuje, zwłaszcza w grach, choć ostatnio zresetował mi się też na filmie, winda nic nie zapisuje w katalogu minidump (choć ustawiłem debugowanie wg instrukcji), dopóki miałem zintegrowanego gf mx 440 nic takiego się nie działo (inna sprawa, że na nim te gry nie pójdą), problem w tym, że w jednym czasie zakupiłem sobie nowego leadteka a6600 gt na agp, skystar2, zasilacz 360 W chieftec, dodatkowe 512 MB RAM (wyciągnąłem je z powrotem, ale dalej to samo), drugi dysk 80 GB (do którego sam przesunąłem wtyczkę na taśmie), drivery do wszystkiego raczej najnowsze, jeśli ktoś ma jakieś sensowne porady co jest grane - będę wielce zobowiązany. --------------------- płyta MSI K7N2GL athlon 2100+ Leadtek Winfast A6600GT TDH 2x256+512 MB RAM HDD 2x 80 WDC SkyStar2 win xp sp1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) Nie będę może zbytnio oryginalny - sprawdż czy się nic nie przegrzewa. Może proc, może grafa. Edytowane 29 Czerwca 2005 przez falarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 może coś z zasilaczem jest nie tak?? lub pamiątki padają?? puść golda lub prime stery zmień na starsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik154 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 siema. ja miałem ten sam problem i w sumie nadal go mam. Obecnie mam takiego kompa P4 1.3 Ghz sockeds 423 (antyk :D ) Abit Th7 Raid 384 Mb RDRAM (Kingston) ATI RADEON 9100 i problem wyglądał tak: miałem GF2 MX 200 -gry (niektóre) się resetowały potem miałem GF4 Mx 440 - gry sie resetowały (więcej gier niż na GF2) potem miałem ATI RADEON 9200 SE - żadna gra sie nie resetowała, wszystkie chodziły dobrze teraz mam ATI RADEONA 9100 128MB/128bit - i teraz też wszystkie gry chodza dobrze... komputer w sklepie z kompami przetestowałem na 3 róznych zasilach (jakimś 350W no-name, CHIEFTEC 410W, oraz TAGANIE 380W), sprawdziłem kosci RAM (memtem itd.) wyszło na to że na obojętnie jakiej karcie nVidii mi sie resetują gry, a na obojętnie jakim ATI wszystko działa dobrze... To są dopiero jaja :mur: osobiście sie zraziłem do nVidii i Abita, i jakoś bariera psychologiczna nie pozwoli mi kupić ich produktów :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BNX Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Oddziel Mase Zasilacza od masy Obudowy , Miałem to samo co ty i pomogło mi to . Zasilacz moze robić poprostu zwarcia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinu6 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 :D Wielkie dzięki za podpowiedzi, zdaje się, że ten pomysł z prime95 był trafiony idealnie, ponieważ jak go zapuściłem to na dzień dobry wywalał mi błąd, na który ktoś tam znalazł sposób - po prostu zwiększyłem lekko vcore procka no i na razie hula jak trza. Dzięki wszystkim za zainteresowanie, a zwłaszcza Nierealnemu - piwo poszło mailem, tylko, że mi net lekko się ciągnie to mogą dojść same resztki, sorry man;) A jak już wam tak gitarę zawracam to zadam od razu parę jeszcze pytań: 1. Jakie jest max. bezpieczne napięcie dla Athlona 2100+ (chodzi na przetaktowanej magistrali na 166 MHz - czyli pokazuje Athlona 2700+) ? - w tej chwili mam 1.625 V, a było w biosie ustawione na "by hardware" i chyba to był problem. 2. Czy Ledatek A6600 GT TDH ma prawo lekko czasem przycinać na HL2 np.? (przy rozdziałce 1024x768 i max detalach, bez anizo)? 3. Jaki jest najlepszy w tej chwili procek do Socket A i czy ewentualnie jego wymiana dałaby jakikolwiek wzrost wydajności? (niestety płyta nie obsługuje pamięci 400 MHz więc muszą zostać 333, a jądro proca to T-Bread B). Jakby ktoś coś wiedział, to piszcie, nie krępujcie się.... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Jeżeli chodzi o 2. to weź daj na małe detale i jak ci nie bedzie ciąć, to wina karty, a jak bedzie nadal, to pewnie chodzi o co innego. Chociarz musze przyznać, ze niepowinno w takich ustawieniach. Ta gra jest o tyle przygrzana, że karta moze byc średnia, natomiast by sie przydało 4GHz i 1.5GB RAMu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...