md5 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Czesc! Chce trochę zaktualizowac kompa... mam plyte Gigabyte GA-7VAX i teraz poszukuję do tego jakiegoś dobrego procka. Do tej pory używam Durona 800 MHz i mysalelm cos nad Semprornem ale podobno sa malo wydajne wp porownaniu do Athlonow XP. Musi to byc procek oczywiscie na Socket A na szynie 333. Nie chce tez kupowac jakiejs super nowosci w kolosalnej cenie, tlyko cos co na prawde jest dobre i nei za drogie :) BIOS najnowszy i pociagnie procki do Semprona 3000+. Pozostala konfiguracja kompa to RAM 512 PC333 kingston + 256 PC266 MDT i w biosie ustawilem clock na 333 i chodzi w porzadku. Dysk twardy ma dotrzec Seagate 160 GB 7200 rpm 8 MB cache. Karta graficzna poki co Geforce 2 MX 100/200 32 MB ale pewnei tez trzeba bedzie cos zmienic. Aaaa... i proszę mi jeszcze doradzic jakis dobry i cichy radiator na ten procek :)) Z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Radiator to np. Pentagram Freezone. Są różne wersje to dopasujesz taki żeby CI wszedł na mobo i cena odpowiadała. A co do proca. Sempy nie są wolniejsze same w sobie (to jest rdzeń Thorobred lub Barton w wyższych moelach) tylko mają PR liczony do Celeronów a nie P4. Co za tym idzie porównując Athlona i Semprona na tym samym oznaczeniu i magistrali to Athlona będzie miał większe taktowanie. Nie lepiej kupić jakieś Thortona/T-breda i przetaktować z FSB133 na FSB166. Zapłacisz pewnie taniej i uzyskasz tą samą, albo wyższą wydajność. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md5 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 A co powiecie na Bartona 3000+ na szynie FSB333 (L1 128, L2 512)? Może zamiast niego coś innego polecacie? Ile wycisne z tego procka na tej mojej płycie (Gigabyte GA-7VAX)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...