merdok87 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Mój problem polega na tym, że obojętnie jakim programie(Everest, Riva Tuner) pisze mi, że mam AGP wyłączony a prędkośc pisze, że mam x4!! Tak samo jest z FAST-WRITE i SIDE BAND ADDRESING pisze że jest to wyłączone !! We właściwościach karty graficznej jako Bus pisze PCIx0 :blink: W biosie mam włączone AGPx8 i wszystko powłączane !! Moja płyta to Abit NF7-SL v2.0 !! Dodam jeszcze że przed formatowaniem wszytko było normalnie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Hehe, mój kolega ma to samo na Fx 5200 Ultimate i właśnie w ten sposób co ty to załapał... Tylko, że kumpel ma płytę gł a Asrocka (nie pamiętam jaki model dokładnie). W jego przypadku pomogło ustawienie domyślnych ustawien biosu, później reset i ustawienie wszystkiego od nowa (chodzi mi o FSB procka i wyłączenie w jego przypadku zint. dźwiękówki) no i następnie format i problem jak rękął odjął. Ewentualnie pozostaje aktualizacja biosu, ale lepiej pokombinować jeszcze. Pozdro, jak ci się uda to naprawić, to opisz jak to zrobiłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merdok87 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Próbowałem dawać domyślnie ustawienia biosu i nic nie pomogło !! Bios już mam najnowszy więc nie ma co aktualizowac !! No a formatowac to mi się nie chce :) To by byl już mój 3 format w tym tygodniu :D Jak ktoś ma jakiś sposób na to, to niech napisze !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) stery od mobo wgrałeś przed sterami od grafy? Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merdok87 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Problem już rozwiązany !! miałem wgrane najnowsze stery do chipsetu !! Wgrałem troche starsze i już wszytko chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Problem już rozwiązany !! miałem wgrane najnowsze stery do chipsetu !! Wgrałem troche starsze i już wszytko chodzi :D 1522389[/snapback] Te "najnowsze" to pewnie nie były do NForce2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...