Fan BF2 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam, niedawno zakupiłem w komputroniku plyte glowna (DFI LanParty Pro 875B pod P4 s478), karte graficzna GF 6800 GT Leadtek i pamieci Geil GeIL 2 x 1024MB PC-400 CL3 pod mojego starego P4 S478 Northwood 2.4 GHZ abym mogl pograc w batlefielda 2 na high ustawieniach :)) Oddałem facetowi z servisu mojego kompa aby to wszystko zlozyl, przychodzę do domu a ku mojemu zdziwieniu widze ze pamieci pracuje jako 333 MHZ. Wchodze do biosu ale patrze nie moge ustawic pamieci na 400 MHZ tylko na 266 MHZ lub 333 MHZ, facet z tego serwisu mowi ze moj pentium (P4 S478, FSB 533 MHZ, Northoowd bez HT) jest za stary aby obsluzyc nowsze pamieci :| Czy to prawda ?? Czy moze to wina plyty glownej lub pamieci ??? P.S. Plyta glowna obsluguje pamieci 400 Mhz na pudelku i na stronie komoutronika tak pisze, prosze o pomoc, jak gram w Battlefielda 2 to zacina mi sie strasznieeeeeeeeeeeeeeee nawet na medium nie moge spokojnie pograc :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 To, że masz pamięci na 400 czy 333 to nie jest taka wielka różnica... (1 fps) ;) Nie znam Twojej płyty, ale może ona ma (tak jak moja), że może mieć pamić na 400 w jednym gnieździe, a jak ma w 2 to mozna tylko 333 najwięcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Bardzo możliwe, że jest tak jak pisze Grzybek. U mnie jest tak samo. Jedna kość chodzi na 400, jeśli włożę drugą to automatycznie przełącza się na 333 i nie ma możliwości zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...