set2004 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Siemka na poczontek powiem wam dlaczego mam zamiar modować obudowe monitora poniewarz podczas transportu została uszkodzona przednia ramka monitora poprostu pekła i mam zamiar ja skleic i pomalować na jakiś kolor mam kilka pytan bo pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzyło a chciałby to zrobic profesjonalnie zeby po tygodniu ni odpadła farba PYTANKO nr: 1. Czym skleic te pekniecia (jakis klej 2 składnikowy ??) 2. Czy po zaklejeniu pekniec powinienem je wypełnic klejem czy jakaś szpachla ?? 3. Czy zanim zabiore sie za malowanie powinienem wygładzic powiezchnie nałorzyc szpachel i znowu wygładzić 4. Jakej farby urzyc i czy bedzie konieczne lakierowanie ?? Prosze o kilka wskazówek zamieszcam zdjecie monitora pekniecia nie wygladaja na zdjeciu tak zle jak w zeczywistosci dlatego zamiezam zrobic z nimi porzadek a przy okazji zmienic dizajn :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 1 super glut lub stopic plastik w miejscu pekniecia i polaczyc 2 wypadaloby wyrownac szpachla 3 tak, chyba ze chcesz miec wybrzuszenia na ramce monitora, wyszlifuj papierem sciernym zeby bylo rowniutko 4 ja bym zwyklym acryl lakiem pomalowal, dobry sprej, takim robilem bude i nie jest drogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 czyli niemam obrzucać szpachla całej ramki tylko spolerować i pokryc farba bez podkładu szpachli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 ja jak musiałbym tak robić monitor to bym dał mu jakiś nietypowy kształt. Taki żeby był niepowtarzalny. Jak masz szpachle to dlaczego nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 hmm w TVN Turbo [dokladniej magazyn GARAŻ] mowili ostatnio o klejeniu plastykowych blotnikow/zderzakow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretftp Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Superglue (dwuskladnikowiec tez moze byc ale poco). Niepolecam topić niekazdy plastik sie do tego nadaje i muglbyś zrobić wieksze szkody jeszcze. szpachla i szlifowanie by sie przydalo napewno choć zalezy jak ci wyjdzie klejenie. farbo dość dowolnie :P polecam w sprayu (ostatnio przemalowywalem taka farbą rower na rózowo na prezent i polubilem ten rodzaj farby:P) raczej bez lakierowania. Tylko pamiętaj szczelnie zakleić ekran Edytowane 30 Czerwca 2005 przez kretftp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 a czy mam urzyć jakiegoś podkłądu na cała ramke czy zszlifować cała i pomalować a ten odcinek widziałem TVN turbo i tam był niby jakiś podkład w sprayu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 nie musisz tego podkładu dawać. Bo to nie będzie narażone na takie warunki jak błotnik albo zderzak. Wystarczy jak pomalujesz to tą zwykłą farbą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 proponuje skleic kropelka lub czyms podobnym. Zedrzec nadmiar kleju, bo takowy napewno powstanie, polozyc szpachle do plastiku, wyrownac papierem sciernym, pomalowac podkladem do plastiku, jakas farba, i na koniec bezbarwnym. Bedzie PRO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 mam nadzieje ze zamiezasz robic wszystko na romce odkreconej od reszty monitora :) ja polecam tak: skleic kropelka lub innym sekundowo laczacym ostrym nozem poglebic klejenie powstala szczelinke zaszpachlowac wyszlifowac zmatowic cala ramke odtluscic dokladnie benzyna polozyc jedna warstwe farby w sprayu jak calkiem wyschnie (24-48h) zmatowic papierem 800 umyc benzyna pomalowac (kilka cienkich warstw w dostepach 15 min) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ale jak zmatowie powierzchnie pomaluje ja i znowu zmatowie to bedzie oka lecz jak przejade benzyna to mi sie zacieki porobia jakieś zmazy , a moze wystarczy tylko zmatowic raz i ponakłądac 2 lub 3 warstwy farby ?? mam zamiar zrobic to jak najszybciej tylko ze kurna spułdzielnia wymienia mi rury i bałaganu mi narobia wiec za jakes 4 do 5 dni zaczne operazje monitora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 benzyna nie jest rozpuszczalnikiem farb ladowanych w spraye. mozesz na spokojnie myc. po zmatownieu musisz koniecznie czyms umyc bo inaczej farba zlapie ci sie do pylu po szlifowaniu. papietaj ze pospiech to najwiekszy wrog B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 oka zrobie tak jak mówiesz a jakej farby w sprayu urzyc najlepiej jakiej firmy zeby dobrze na plastiku trzymało ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ja zawsze i wszedzie polecam lakiery samochodowe. wiec tu nie bedzie inaczej i polece ci lakier samochodowy w sparayu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Motip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 vosschemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 tectane ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Debeer ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 I co teraz bedzie 50% uzytkowników pisac jaka farbe poleca co? Starczy :P (zabawa w moderatora :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...