Muniek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Zmieniłem paste termoprzewodzącą z Arctic Ceramique na Arctic Silver 5 i nie widać żadnej różnicy :( Dalej w spoczynku ( włączony winamp, gadu gadu ) mam abitowskie 47 stopni a w stresie 52 stopnie! Czy te pasty się niczym od siebie nie różnią?? Przy nakładaniu pasty posłużyłem się instrukcją jednego user'a, wszystko starałem się zrobić jak najdokładniej!! EDIT: wszystko przy częstotliwościach takich jak w sygnaturce. Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Muniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Tak się składa, że Ceramique jest troche lepsze nawet od Silver 5, więc nie wiem po co zmieniałeś :| (http://tweak.pl/artykul/pasty_termo2) Jezli chcesz obniżyć temperaturę to radziłbym zmienić chłodzenie, choć wg mnie nie jest najgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Przy FSB 250 na AC ciezko bedzie zejsc z temp. nizej. A te dwie pasty maja wyniki bardzo podobne, powiedzialbym ze nawet w granicach bledu (wszystko zalezy od konkretnego testu i sposobu jego wykonania). Pamietaj ze ceramique (i inne pasty z pewnoscia tez) musi sie "wygrzac" i dopiero po jakims czasie dziala wlasciwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Pamietaj ze ceramique (i inne pasty z pewnoscia tez) musi sie "wygrzac" i dopiero po jakims czasie dziala wlasciwie. 1523121[/snapback] Właściwie nie znaczy lepiej. Jak ceramique sie wygrzeje to działa gorzej. Ja przesiadlem sie na silvera5 i jestem zadowolony. Ceramika musialem przesmarowywac na procu co 7-10 dni bo inaczej zaczynalo sypac się OC. Edytowane 30 Czerwca 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Właściwie nie znaczy lepiej. Jak ceramique sie wygrzeje to działa gorzej. Ja przesiadlem sie na silvera5 i jestem zadowolony. Ceramika musialem przesmarowywac na procu co 7-10 dni bo inaczej zaczynalo sypac się OC. 1523135[/snapback] Że co?! Nie możliwe. To nie jest jakaś tania pasta termoprzewodząca za 2 zł. Ludzie jej używają dłuugi czas i mało kto narzeka. Może źle nasmarowałeś? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Może, ale nie wydaje mi sie, bo przez kilka pierwszych dni zawsze działała dobrze, a pozniej cos sie dzialo i nawet s-pi16M ani 3dmarka01se nie przeczodzilo, a po przesmarowaniu proca jak reka odjol zawsze bylo :mur: . A nawet jeśli to z tego wynika że silver5 jest lepszy bo łatwiej jest dobrze posmarować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Jeśli chodzi o rozsmarowywanie, to jak dla mnie łatwiej jest rozprowadzić ACeramique od AS 5 :D Zobaczymy jakie będe temp. na AS5, jak narazie faza testów i wygrzewania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Ja wam powiem tak o: Na AS5 mialem tempe o 1 st. wiecej na procu puszczonym 2450 @ 1,875, niz przy ceramiqu i procu 2410 1,825. Mowie tu o temperaturach zaraz po posmarowaniu i odpaleniu prima na 1h, na ceramiqu tempa po jakims czasie (kilku dniach) mi wzrastala i trza bylo przesmarowac, a na silverze mam od 2 tygodni mniej wiecej taka sama w zaleznosci od tempy w pokoju. Edytowane 30 Czerwca 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Ja wam powiem tak o: Na AS5 mialem tempe o 1 st. wiecej na procu puszczonym 2450 @ 1,875, niz przy ceramiqu i procu 2410 1,825. Mowie tu o temperaturach zaraz po posmarowaniu i odpaleniu prima na 1h, na ceramiqu tempa po jakims czasie (kilku dniach) mi wzrastala i trza bylo przesmarowac, a na silverze mam od 2 tygodni mniej wiecej taka sama w zaleznosci od tempy w pokoju. 1523275[/snapback] To już nie wiem. Dziwna sprawa. Przecież ceramiqu nie jest słabą i tanią pastą i nie powinna trafić właściwości termoprzewodzących po paru godzinach:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Też mi się tak zdaje.. . U mnie ceramique chodził przez 7 miechów i może temp. wzrosła o 1, góra 2 stopnie w stresie! Zmieniłem na AS5 z czystej ciekawości. Jak narazie różnica o 1 stopień w spoczynku ( z 47* na 46* ) na korzyśc AS5! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Też mi się tak zdaje.. . U mnie ceramique chodził przez 7 miechów i może temp. wzrosła o 1, góra 2 stopnie w stresie! Zmieniłem na AS5 z czystej ciekawości. Jak narazie różnica o 1 stopień w spoczynku ( z 47* na 46* ) na korzyśc AS5! Pozdrawiam 1524224[/snapback] Więc zmiana raczej nie warta zachodu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Kiedyś kupiłem ogromną tubke pasty białej sylikonowej za 3zł, ku mojemu zdziwieniu nie ma zadnej róznicy temperatury pomiędzy tą pastą a arctic silver 5. Montowałem to wiele razy i nic, dalej wyniki takie same. Pozniej kupiłem arctic ceramique i również bez zmian... Morał z tego taki ze nie ma co przepłacać. Ciekawi mnie jedno, jak podczas testów past użyskują takie róznice temperatur pomiędzy poszczególnymi pastami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Wiesz, wszystko zależy od tego jak rozsmarujesz i od sprzętu. W wyższej temperaturze jedna pasta może działać dobrze, a druga powoli tracić właściwości termoprzewodzące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...