lukecz Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Witam. Znajomy ma dylemat: zakupil sobie kieszen na hdd do lapta, podlaczona do USB (z osobnym zasilaniem). I teraz pytanie: czy istnieje jakies ograniczenie tego jak duzy dysk mozna podpiac przez takie rozwiazanie? Planowany dysk ktory mialby dzialac w tej kieszeni to 160GB. Dodam ze laptop to Acer Travelmate serii 240, model bodajze 243x, z wbudowanym hdd 20GB. Gdyby ktos stosowal takie rozwiazanie i podzieli sie swoimi uwagami to bede wdzieczny za wszelka pomoc. Pozdrawiam Edytowane 30 Czerwca 2005 przez lukecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 ale dysk ilu calowy? ale to i tak nie ma znaczenia a i ograniczen brak. Ja mam podpiety 80GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Elektronika sterująca pracą dysku jest umieszczona w kieszeni, więc jeśli są jakieś ograniczenia, to producent powinien o tym napisać na swojej stronie. Poszukaj. Też zastanawiam się nad taką kieszenią na dysk 3,5" Może ktoś ma jakieś sugestie, jaki model wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) Ja kupilem ta: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12742 ale np. ta tez wydaje sie ciekawa (szczegolnie jak masz zamiar zamontowac jakis bardziej grzejacy sie dysk bo obudowa po bokach jest dziurkowana to bedzie lepsza wymiana powietrza): http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17874 Ale musisz przeanalizowac sytuacje, jak bardzo bedziesz eksploatowal twardziela bo moze trzeba bedzie zainwestowac w taka z dodatkowym aktywnym chlodzeniem, np.: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17880 Edytowane 2 Lipca 2005 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Już kupiłem tą pierwszą. Myślę, że w zupełności wystarczy, bo na dysku przechowuję tylko dane i nie jest zbyt obciążany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) No to rzeczywiscie wystarczy :) Mnie jedynie strasznie wk*** ta dioda, bo swieci po oczach jak konkretny laser ;) a tak wykonanie profesjonalne :D Edytowane 2 Lipca 2005 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 JA MAM PODŁĄCZONEGO DO ACER ASPIRE 1692 WLMI DYSK TWARDY MAXTOR 160 GB PRZEZ USB I WSZYSTKO DZIAŁA REWELACYJNIE. DYSK ZOSTAŁ MI ZE STAREGO KOMPUTERA, KUPILEM DO NIEGO OBUDOWE I REWELACJA. NAWET GRY ODPALAM Z TEGO DYSKU I WSZYSTKO ŚMIGA AŻ MIŁO:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ok dzieki za odpowiedzi, pozostaje tylko kupic dysk ;) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Ice Box'y można kupić na allegro za śmieszne pieniądze. Spotkałem się z przypadkiem kiedy kieszeń 3.5 cala Tracera nie chciała obsługiwać dysków powyżej 160 GB. Inne zaś kieszenie działały nawet z dyskami 250 GB. Oczywiście polecam używanie USB 2.0 bo z 1.1 to przy dużych plikach masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...