Fan BF2 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Witam, na obecna chwilę mam starego P4 2.4 GHZ Northwood (S478, FSB 533 MHZ). Muszę kupić nowego, szybszego bo nie obsluguje pamieci 400 MHZ. Mam do wyboru Pentium 4 (S478) 3.00 GHz HT (FSB 800) bulk (Northwood) lub Intel Pentium 4 (S478) 3.20E GHz HT (FSB 800) BOX (Prescott). Ktory jest podkręcalny i wydajniejszy ??? Prosze o pomoc w wyborze procka :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 wydajniejszy jest chyba Prescott, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 beda porównywalnie szybkie (ew precsott nieznacznie szybszy) ale: prescott - mozna wyżej podkrecc prescott - ma dodatkowe instrukcje northwood - ine grzeje sie tak jak perscott :D - wiec bedzie troche ciszej na standarowym chłodzeniu ps. pamieci nie obsługuje ci chpset płyty głownej - wymiana procka nic nie pomoze, bo kontroler pamieci jest w chipsecie a nie w procku (jak w amd)* * a takie rozwiazanie jest chyba lepsze, skoro intel zapowiedział dodawanie kontrlerów pamieci do swoich procków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 chodziło mu o to, że jego aktualny proc ma fsb 533 i nie wykorzystuje pamięci o szybkości 400mhz. Bierz prescotta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Troche zejde na OT ale trudno :D Mój procesor siedzi na FSB 100MHz Czyli Bus 4x100 = 400MHz Pamiatki sa traktowane równo z PC wiec w DDR'ach beda chodzic 200MHz ale zazwyczaj chodza asymetrycznie w takich sytuacjach i sa na 133MHz czyli 266 tak? :D Wiec jezeli uda mi sie wyciagnac z mojego procka FSB 166MHz to czy jest sens kupowania 2x512 Hynixów 400Mhz i najwyzej zejsc ponizej 2CL? (da sie w ogole? chyba nie..) Dzizyys jak namąciłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 może nawet się opłaci żeli, hynixy mają cl2 na 266mhz bodajże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Wiem ze nawet na 400MHz robili CL2 wiec na 333 nie powinno byc problemu Bo chyba dojde na 166 z prockiem i wtedy pusze 1:1 i bedzie 333 tak? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fan BF2 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Dzięki za pomoc, biorę prescotta 3.2 GHZ :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Dzięki za pomoc, biorę prescotta 3.2 GHZ :)) 1523468[/snapback] I przy okazji ciekły azot ;) Ide z tym OT na dział Pamięć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fan BF2 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) I przy okazji ciekły azot ;) Ide z tym OT na dział Pamięć :lol: 1523498[/snapback] CHyba Pentagram Freezone QVC-100 Cu wystarczy B) Czy musze wydajniejszego wentyla ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ? :unsure: Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Fan BF2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Jeżli juz masz kupować to chyba o wiele lepiej Arctic Freezer 4. Natomiats jeżeli juz masz tego pentagrama o go zostaw, spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fan BF2 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 I tak bede kupować nowe chlodzenie bo stary P4 idzie z Pentagramem do drugiego kompa, wiec jakie chlodzenie polecacie (aby bylo wydajne, ciche, drogie :)))???? Zebym dzieki niemu mogl podkrecic proca w przyszlosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 I tak bede kupować nowe chlodzenie bo stary P4 idzie z Pentagramem do drugiego kompa, wiec jakie chlodzenie polecacie (aby bylo wydajne, ciche, drogie :)))???? Zebym dzieki niemu mogl podkrecic proca w przyszlosci :) 1527035[/snapback] Wydajne, ciche, drogie ? Może być np. Thermaltake Big Typhoon - przy Pres(h)cott'cie nie będzie się nudził :lol: . Na Allegro widziałem po 169zł "kup teraz"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 XP-120 + cichy wentyl. wyjdzie ze 200zł ale lepszego chłodzenia nie znajdziesz. Albo tańszego i strasznie bardzej nie gorszego Arctic Freezer 4. Nic innego nie polecam, bo nie ma sensu moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fan BF2 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Wydajne, ciche, drogie ? Może być np. Thermaltake Big Typhoon - przy Pres(h)cott'cie nie będzie się nudził :lol: . Na Allegro widziałem po 169zł "kup teraz"... 1527069[/snapback] Wiesz, ale bym wolal chlodzenie jakies z komputronika, bo tam tylko kupuje. A zalman, pentagram ??? Myslalem o tych firmach ale jak piszecie ze jest cos lepszego to biore Artic Frezer 4, mam nadzieje ze to bardzo dobry wentyl do przyszlosciowego oc prescotta :> i zarazem cichy :> P.S. Jakie wentyle dodatkowe do obudowy ??? zwyklej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 dobrze wybrałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.86 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 (edytowane) Test PC Lab Poczytaj, może pomoże. Edytowane 2 Sierpnia 2005 przez Wojtek.86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Bier tego Freezera bedziesz mial za ~80 zyli cicho i wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...