John M. Kane Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 :D Rzeczywiście Hard nie jest taki easy jak sądziłem. Po chyba 10 minutach komp miał już pokaźną armię a ja kilka light botów i commandera do obrony, do tego miał jeszcze flotę i wsparcie lotnicze O_o Ale się tak łatwo nie dam. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Hmm... tak sobie poczytałem i coś czuję, że nie pogram na moim sprzęcie... :( Szkoda... dawne czasy się przypominają TA na lanie... :) Ale demko zasysam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 pograsz sobie spokojnie. Co prawda ze wszyskim na low nie wyglada to zbyt estetycznie, ale to rts i po paru minutach sie o grafice zapomina (przynajmniej ja zapominam) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Supreme Commander Gameplay 2 filmik http://www.youtube.com/watch?v=uD5APeLebTE gry nie mam ale może być ciężko na moim GF 6600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 po to jest taka opcja "low" w ustawieniach graficznych, zeby z niej skorzystac jak ci gra za wolno chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Tym bardziej, ze i tak bardzo czesto korzysta sie z wersji ikonowej, czyli duzego oddalenia (a przynajmniej ja korzystam, bo jest to dla mnie czytelniejsze), a nie oglada sie jednostek jako takich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Kurcze jak moglem przegapic ten temacik :D Ile to w TA sie po sieci gralo, na tamte czasy tez mocne kompy byly potrzebne lol Do duzych map duzo ramu bylo potrzebne. Sa tez fajne dzialka pokroju bigberty? Nuka robi duze bumm?? Kurcze musze miec fulla :D edit: Demko zaliczone, nawet nie bylo zle na gf6600 i bartonie 2.3GHz :> Wciagnelo mnie na 1.5h :D edit2: W CDA pisza, ze gierka obsluguje 4 rdzenie wiec liczba jednostek nie musi byc ograniczona do 500 :) I gra na dwoch monitorach, ciekawa sprawa. Edytowane 13 Lutego 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Niestety w full'u poziom ai jest taki sam, czyli do [gluteus maximus] :/ Jedyna roznica jest taka, ze sa "tryby" na jakie mozemy nastawic przeciwnika, czyli zeby techowal zanim zaatakuje, wysylal na nas caly czas grupy jednostek lub wyposrodkowal miedzy techowaniem a atakowaniem :] Czyli bez zywego przeciwnika ani rusz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zywy przeciwnik to najlepszy przeciwnik, nie ma to jak dokopac kumplowi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 no ale wiesz, w takim dawn of war musialem przynajmniej dwa dni pograc zeby umiec wygrac z cpu, a tutaj pierwsze podejscie i od razu win :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 No giera syci, poprsotu stary dobry total anihilation w zajeb.... oprawie graficznej. Idealna gra do Lana, te mapy wymiataja do gier sieciowych ilosc jednostek, normalnie lezka sie kreci bo to poprostu stary dobry total w nowej oprawie :D co do wymagan, pogralem wczoraj na swoim sprzecie w 1280x960 z 4xAA 16xAnizoHQ w grze wszystko max i gralo sie naprawde bardzo przyjemnie i plynnie. polecam gre, szczegolnie tym ktorzy pamietaja jeszcze starego totala i pogrywali na nim po necie albo po lanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Wie ktoś ile to będzie kosztować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 http://www.legionhardware.com/document.php?id=617 Przeczytajcie ten artykul... Tylko 8800 umozliwia gre powyzej 30fps na high quality :-/ Coz - pewnie dopiero za rok bedzie mozna sie ta gra cieszyc w pelnym zakresie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester3000 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Wg. forum atomic ilość rdzeni w procesorze ma duże znaczenie na szybkośc gry Supreme Commander (fps) Number of cores enabled QX6700 X6800 1 19.950 21.550 2 36.650 47.950 3 51.417 N/A 4 56.767 N/A Może ktoś ma możliwość porównania z modelami E6600 Źródło http://www.atomicmpc.com.au/article.asp?CIID=70998 Edytowane 17 Lutego 2007 przez tester3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 dla zainteresowanych, jest mozliwosc robienia testu - robimy skrot do SupremeCommander.exe z dopiskiem /map PerfTest . po zapuszczeniu otrzymujemy ladne SupComMarki ;) a im ich mniej, tym lepiej. oprocz tego tworzony jest plik txt z bardzo duza iloscia rozniastych liczb. to jak. ranking? ;) btw: mapa dostepna jest tylko w wersji pelnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Po 7 min czekania wywalczylem na moim sprzecie 156.2, byloby mniej jak bym powylaczal pare zbednych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 to na demku działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Jak z obsługą sli w pełnej wersji? Bo już nie wiem czy to zależy od sterowników czy od gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 to na demku działa? Chyba z tego co napisal Sulaco NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 U mnie benchmark wykazał 119,4. Generalnie to mapka i to co się dzieje widziane było w tym filmiku podanym przez danywatta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) to na demku działa?nie. wrzucenie mapy do dema tez nic nie daje. Jak z obsługą sli w pełnej wersji? Bo już nie wiem czy to zależy od sterowników czy od gry.wyglada na to, ze jest. wyniki z jedna karta jak i SLI wyraznie sie roznia, ale o np.180% wzroscie nie ma mowy. gierka jest bardzo zalezna od proca, tak wiec SLI niewiele tutaj da. chociaz na slabszych kartach tez wzrost moze byc wiekszy niz na mocniejszych kartach, ale oczywiscie wszystko zalezy od mocy proca. Edytowane 19 Lutego 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredek Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 nie dopracowali kodu gry jak zwykle poszli na latwizne, grafika wcale nei jest az taka powalajaca, juz Medieval II ma lepsza grafike a o wiele lepiej chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Jak się obraca kamerą, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Jak się obraca kamerą, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć ja za to mam inny problem... kamra ciagle sie obrazcaw kólko, jak to zatrzymac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Na numerycznej klawiaturze 0 i kropka. U mnie tym się obraca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) albo można też: ctrl+v trzymasz spacje i obracasz ctrl+v tak btw... mógłby ktoś zarzucić działające poprawnie mohoengine.dll który jest w katalogu bin? bo mi się sypie demo przez to cuś :-/ (wywala do windy + "nie wysyłaj") edit: spróbuję jeszcze odpalić na nowych omegach... może to coś da :-/ btw - gierka w 1024x768 - windowed chodzi płynnie xD Edytowane 20 Lutego 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) W dzisiejszym CDA jest recka :) EDIT: RECKA Z CDA "Sorki nie ma" bo nastepne 10% dostane :/ Edytowane 28 Lutego 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) W dzisiejszym CDA jest recka :) Zeskanowac? Ocena wysoka. a dawaj. byle szybko ;) thx :) odnosnie "becnhmarka" pare ciekawostek: - pod winxp, troche "glupieje" z SLI i daje ujemne wyniki :D - vista daje wyzszy (mniejszy) wynik, mimo mniejszego FPS - najlepiej testowac z /nosound, bo ten tez miesza w wynikach Edytowane 20 Lutego 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 huh mój problem rozwiązał reinstall i catalysty 7.1 to dla tych co też mieli problem z mohoengine.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 W dzisiejszym CDA jest recka icon_smile3.gif EDIT: RECKA Z CDA http://skrytobojca.info/purepc/SC.rar CDA ładnie zaszalało w tym numerze :) SC, STALKER, WoW;TBC PO przeczytaniu recenzji tylko się na SC jeszcze bardziej napaliłem na szczęscie upgrade już niedługo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...