Skocz do zawartości
Kosmos

Wynik w 3DMark-u. Czy to przez procesor?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wynik 8126 3DMarków. Chyba jest on za mały jak na tą kartę. Czy to przez procesor? Czy jest on już za słaby dla tej karty?

Masz procka jeszcze na rdzeniu Wilamette(czyli w 0.18u i z 256KB cache). On jest winą tak słabego wyniku. Masz driver'y z serii 4x.xx?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wynik 8126 3DMarków. Chyba jest on za mały jak na tą kartę. Czy to przez procesor? Czy jest on już za słaby dla tej karty?

to jest ten Celeron 1.7 - bo jak tak to kupiles najwiekrzego smiecia pod sloncem - jest gorszy od P IV 1.6 !!!!

To jest Pentium 4 1.7GHz Williamette!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest ten Celeron 1.7 - bo jak tak to kupiles najwiekrzego smiecia pod sloncem - jest gorszy od P IV 1.6 !!!!

Nie nerwuj się:) CrazyTomHero nie ma chyba w zwyczaju czytać dokładnie podpisów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz być dokładny to Cel 1.7 jest porównywalny z Duronem 1.3GHz. Do P4 1.6GHz możesz porównywać Cel 2GHz@3.0GHz w niektórych testach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalnij nowe driverki najlepiej siakies z serii 40.xx moze co pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nerwuj się:) CrazyTomHero nie ma chyba w zwyczaju czytać dokładnie podpisów...

mam zwyczaj czytac podpisy ale 1.7 to taz moze byc P4 Celeron 1.7 - kazdy pisze inaczej - ale i tak masz za slabego proca jak na te karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz być dokładny to Cel 1.7 jest porównywalny z Duronem 1.3GHz. Do P4 1.6GHz możesz porównywać Cel 2GHz@3.0GHz w niektórych testach

czyli ten 1.7 jest o wieeeeeeeeele gorszy od wszystkiego co istnieje a juz na 100% nie powinno sie go laczyc w konfiguracji z GF 4 Ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieprzeadzajmy ze ma za slabego procka. Wielu ludzi ma ponad 10k na prockach 1700 (tyle ze XPekach :D ) on powinien miec tez cos kolo tego wyniku

tu sie mylisz 1.7 wykonuje bardzo mala ilosc operacji multimedialnych - w porownaniu do AMD no chyba ze podkrecony (tego proca za mozno nie podkrecisz)

Na Celeronie 1@1.2 wynik w 3DMarku 2001 Na GF 2 Ti : 3750 a na tym konfigu nizej mam 5600 wiec ma ZA SLABEGO PROCA :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem P4 1,7GHz nie jest porównywalny z XP 1,7+. Konkurencją dla AXP 1,7+ może być P4 1.8A. Kosmosowi wynik pewnie się polepszy po wgraniu nowych sterów do GF, ale moim zdaniem te Det4x.xx poprawiają tylko wynik w 3D Marku(w grach często jest gorzej). Lagier, te 10k na Xp1,7+ na pewno "ludzie" nie mają na niepodkręconych GF4 Ti4200 i nic nie ruszanym procesorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieprzeadzajmy ze ma za slabego procka. Wielu ludzi ma ponad 10k na prockach 1700 (tyle ze XPekach :D ) on powinien miec tez cos kolo tego wyniku

tu sie mylisz 1.7 wykonuje bardzo mala ilosc operacji multimedialnych - w porownaniu do AMD no chyba ze podkrecony (tego proca za mozno nie podkrecisz)

Na Celeronie 1@1.2 wynik w 3DMarku 2001 Na GF 2 Ti : 3750 a na tym konfigu nizej mam 5600 wiec ma ZA SLABEGO PROCA :twisted:

czyli jednym slowem XPeka nie ma co powownywac z pentiumem ;) ;) ;) ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak mozna porownac moj celeq krecony na tyle ile jest bierze z latwoscia xp1800!!!!!!!!i co?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no to znowu ty!!!! nie widziales tych kilku ;) przecierz zartowalem.

A tak na marginesie to chyba co ci sie pokrecilo. Ty masz szyne 130 o ile sie nie myle. a Xp1800 ma 133 i wyzsze taktowanie wiec to bardzo malo prawdopodbne by twoj celeron byl szybszy to po pierwsze po drugie to moj kumpel z antkiem 1600+ ma ponad 10k w 2001 na detkach 40.41. Dodam ze jego karta jest niekrecona a ty pewnie miales podkrecona karte

pozdrav

Lagier

p.s. uspokoj sie troszkie i nie bierz wszystkiego tak na powaznie spojrz nikt sie nie odezwal (bo wiadomo ze to zarty) a ty od razu walisz z tekstami jakby niewiadomo co sie stalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no to znowu ty!!!! nie widziales tych kilku ;) przecierz zartowalem. 

A tak na marginesie to chyba co ci sie pokrecilo. Ty masz szyne 130 o ile sie nie myle. a Xp1800 ma 133 i wyzsze taktowanie wiec to bardzo malo prawdopodbne by twoj celeron byl szybszy to po pierwsze po drugie to moj kumpel z antkiem 1600+ ma ponad 10k w 2001 na detkach 40.41. Dodam ze jego karta jest niekrecona a ty pewnie miales podkrecona karte

pozdrav

Lagier

p.s. uspokoj sie troszkie i nie bierz wszystkiego tak na powaznie spojrz nikt sie nie odezwal (bo wiadomo ze to zarty) a ty od razu walisz z tekstami jakby niewiadomo co sie stalo

ja biore pod uwage suche testy SISOFT SANDRA 2002!!!!!!!!!!

zobacz

ja mam 4660mips i 2240MFLOPS zobacz ile ma antek 1800+

:lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4660 WOW!! tyle nie ma nawet pentium 2.0 :lol: a tak dla twojej wiadomosci to antek 1800+ XP ma 4240 i 2124. Aha zgadzam sie z toba to sa SUCHE testy SiSoft Sandra zobacz jak jest w praktyce (juz nie suchej) :lol: :lol: :lol:

w istocie nawet p4 2GHz nie ma tyle

a jak to sie w praktyce przeklada - no coz wiadomo ze antki maja magistrale ddr i pamiec ma wieksza przepustowosc wiec np. w takim 3dmarku roznica jednak jest duza - ale to jest stary celek a antki sa nowe!!! :lol: :lol: :lol:

aha jeszcze 1 sucha wydajnosc sie tez liczy np. w SETI@home albo 3dstudio czy innych progsach kozystajacych z proca ale nie 3dmark

no ale wracajac do tematu wymiana proca na jakiegos 1.8A bylaby spox wyjsciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak mozna porownac moj celeq krecony na tyle ile jest bierze z latwoscia xp1800!!!!!!!!i co?????
tak to czemu ja na niekreconym procku biore twojego wykreconego na maxa celka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to czemu ja na niekreconym procku biore twojego wykreconego na maxa celka
ps. on nie jest na max wykrecony - jak zaloze freonowe to bedzie wiecej:P:P:P:P:P

juz mowilem celeron jest tylko krojana wersja proca na rynek low-end a antkixp to rynek szybszych procow - porownaj p4 2.8GHz i antka 2800+ i co intel szypszy i do tego lepiej sie kreci

jak juz mowilem tulipany celki i xp to 2 rozne segmenty!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4660 WOW!! tyle nie ma nawet pentium 2.0 :lol: a tak dla twojej wiadomosci to antek 1800+ XP ma 4240 i 2124. Aha zgadzam sie z toba to sa SUCHE testy SiSoft Sandra zobacz jak jest w praktyce (juz nie suchej) :lol: :lol: :lol:

w istocie nawet p4 2GHz nie ma tyle

a jak to sie w praktyce przeklada - no coz wiadomo ze antki maja magistrale ddr i pamiec ma wieksza przepustowosc wiec np. w takim 3dmarku roznica jednak jest duza - ale to jest stary celek a antki sa nowe!!! :lol: :lol: :lol:

aha jeszcze 1 sucha wydajnosc sie tez liczy np. w SETI@home albo 3dstudio czy innych progsach kozystajacych z proca ale nie 3dmark

no ale wracajac do tematu wymiana proca na jakiegos 1.8A bylaby spox wyjsciem

to po co te texty typu " ja na moim celq spoko biore antka 1800 XP"?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...