Skocz do zawartości
Kosmos

Wynik w 3DMark-u. Czy to przez procesor?

Rekomendowane odpowiedzi

nieprzeadzajmy ze ma za slabego procka. Wielu ludzi ma ponad 10k na prockach 1700 (tyle ze XPekach :D ) on powinien miec tez cos kolo tego wyniku

tu sie mylisz 1.7 wykonuje bardzo mala ilosc operacji multimedialnych - w porownaniu do AMD no chyba ze podkrecony (tego proca za mozno nie podkrecisz)

Na Celeronie 1@1.2 wynik w 3DMarku 2001 Na GF 2 Ti : 3750 a na tym konfigu nizej mam 5600 wiec ma ZA SLABEGO PROCA :twisted:

czyli jednym slowem XPeka nie ma co powownywac z pentiumem ;) ;) ;) ;) :P

a jednak mozna porownac moj celeq krecony na tyle ile jest bierze z latwoscia xp1800!!!!!!!!i co?????
tak to czemu ja na niekreconym procku biore twojego wykreconego na maxa celka
ps. on nie jest na max wykrecony - jak zaloze freonowe to bedzie wiecej:P:P:P:P:P

juz mowilem celeron jest tylko krojana wersja proca na rynek low-end a antkixp to rynek szybszych procow - porownaj p4 2.8GHz i antka 2800+ i co intel szypszy i do tego lepiej sie kreci

jak juz mowilem tulipany celki i xp to 2 rozne segmenty!!!!!!!!!!!!!!!

no i tu sie niestety grubo pomyliłeś bo antek Xp na fsb 166 wymiata ta p4 az miło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w rozdzielczosci 1024x768 i 16 bitach 1700 punktow w 3dMarku 2001 Se. Co wy na to? Czy to nie za malo? Moze jest ok. Powiedzcie cos o tym. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w rozdzielczosci 1024x768 i 16 bitach 1700 punktow w 3dMarku 2001 Se. Co wy na to? Czy to nie za malo? Moze jest ok. Powiedzcie cos o tym. Pozdrawiam

No niestety voodoo3 robi swoje.Krec bardziej tego durnia do tego R9000 i bedziesz mial fajny wyniczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieprzeadzajmy ze ma za slabego procka. Wielu ludzi ma ponad 10k na prockach 1700 (tyle ze XPekach :D ) on powinien miec tez cos kolo tego wyniku

tu sie mylisz 1.7 wykonuje bardzo mala ilosc operacji multimedialnych - w porownaniu do AMD no chyba ze podkrecony (tego proca za mozno nie podkrecisz)

Na Celeronie 1@1.2 wynik w 3DMarku 2001 Na GF 2 Ti : 3750 a na tym konfigu nizej mam 5600 wiec ma ZA SLABEGO PROCA :twisted:

nie zaczynajcie znow wojny co leprze AMD czy Intel !! - to juz jest nudne - kazdy ma to co chce miec !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli P4 :D :D :D :D :D :D

nie zaczynajcie znow wojny co leprze AMD czy Intel !! - to juz jest nudne - kazdy ma to co chce miec !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam co sie klucicie. Ja wczoraj skladalem super kompa:

Cel 1,7

512MB SDRAM (sic!)

ECS na SiS645DX

Gainward GF4 Ti4200

Wynik w Marku to..... 6200pkt buahahahaha :D

U Ciebie bym kompa nie skladal :)

P.S.

Kosmos, teraz wynik masz calkiem spoko. Ponad 9600 na tym sprzecie jest git. Tzn mozna wiecej ale i tak nie mozesz juz narzekac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez ja zartowalem 8) :P :D tez mnie nudza te wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez ja zartowalem 8) :P :D tez mnie nudza te wojny

Sorx, ale dziwnie to zabrzmialo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan, P4 2.8GHz nie jest szybszy od Antka XP 2800+ (może 2-3%). Fakt, że kręci się lepiej.

Celka do P4 i Antków porównywać? Heh. Te suche testy czerpią moc z MHz czego Intelowi nie brakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Ciebie bym kompa nie skladal :)

Ja nie proponuje ludzikom komputerow. Zajmuje sie tylko monatrzem to tym co handlowcy sprzedadza. Zreszta nie zdajesz sobie sprawy jak beznadzijne konfiguracje ludzie kupuja. Nikt im z glowy nie wybije idiotyzmow bo oni wiedza lepiej-ich znajomy sie zna i im doradzil :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety voodoo3 robi swoje.Krec bardziej tego durnia do tego R9000 i bedziesz mial fajny wyniczek.

Bede niedlugo kupowal R9000 albo GF3 Ti200,tylko kasiorke dostane. Ale nie wiem,ktora z tych dwoch wybrac. A Durnia nie moge bardziej wykrecic. Jak mudaje max napiecie i 133 fsb to komp nie wstaje :( A przy 115 sie sypie,pewnie przez voodoo,bo nie wyrabia takiego Agp.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie proponuje ludzikom komputerow. Zajmuje sie tylko monatrzem to tym co handlowcy sprzedadza. Zreszta nie zdajesz sobie sprawy jak beznadzijne konfiguracje ludzie kupuja. Nikt im z glowy nie wybije idiotyzmow bo oni wiedza lepiej-ich znajomy sie zna i im doradzil :roll:

Nie o to mi chodzilo, ale nie wazne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan, P4 2.8GHz nie jest szybszy od Antka XP 2800+ (może 2-3%). Fakt, że kręci się lepiej.

Celka do P4 i Antków porównywać? Heh. Te suche testy czerpią moc z MHz czego Intelowi nie brakuje.

no to wlasnie mowilem - z reszta intel w mhz juz dawno wyprzedzil AMD

juz ma proce 3GHz!!!!!!!!! a AMD zaledwie papierowe 2400MHz

:wink: ]

co do krecenia to sprawa jest oczywista INTEL RZADZI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porownaj najszybsze proce intela i amd - z tym ze 3GHz intel jest dostepny na rynku a najszybszy AMD 2800+jest dostepny moze w japonii :P

no i jak czarno na bialym intel jest szybszy :P

PS. jak mozna walnac taka gafe ze amd ma juz 2800 (hahaha tylko ze nie megahercowwwwwwwwwwww)

:lol:

PS2.Ja nie robie wojny znow tylko takie sa fakty!!!!!!!!!!!!! - jak wytlumaczyc jeszcze zla kondycje finansowa AMD w ostatnich miesiacach? :wink: :wink:]

tez mam linka http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload...mode=nocomments

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porownaj najszybsze proce intela i amd - z tym ze 3GHz intel jest dostepny na rynku a najszybszy AMD 2800+jest dostepny moze w japonii :P

no i jak czarno na bialym intel jest szybszy :P

PS. jak mozna walnac taka gafe ze amd ma juz 2800 (hahaha tylko ze nie megahercowwwwwwwwwwww)

:lol: 

PS2.Ja nie robie wojny znow tylko takie sa fakty!!!!!!!!!!!!! - jak wytlumaczyc jeszcze zla kondycje finansowa AMD w ostatnich miesiacach? :wink:  :wink:]

tez mam linkahttp://www.pclab.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&req=showcontent&sid=984&SZpage=2&mode=nocomments

kiedys powiedziales by cie nie nazywac lama bo masz kompa od 13 lat i co nieco o nich wiesz ale czarno na białym wynika ze jednak niewiele. Fakt faktem ze amd nie ma tyle mhz ale pracuje z taka czestotliwoscia i takich oznaczen nalezy uzywac no bo wezmy prosty przyklad jesli sugerujesz sie mhz to porownaj sobie athlona 2250mhz (2800+) z pentiumem chocby 2,3 gwarantuje ci ze intel zostanie daleko w tyle!!!! Proce amd zasadniczo roznia sie od intela. Intel ma takie taktowanie jak pokazuje a proce amd maja zupelnie inna architekture i to ze procesor 2800+ ma faktyczne taktowanie nizsze o niczym nie swiadczy. Porownaj sobie XP 2800+ z procekiem intela 2,8 (link wyzej) wtedy beda szanse wyrownane!!!! Dla mnie osobiscie mhz nie maja najmniejszego znaczenia dla mnie znaczenie ma wydajnosc danego procka dlatego guzik mnie obchodzi ze nowy amdek 2800+ pracuje z czestotliwoscia 2250mhz. Mowisz ze nalezy prownywac najnowszy procek z najnowszym. Moim zdaniem wcale nie no bo jak mozna porownywac najnwoszy procek intela 3 ghz z amd 2,8 to tak jakbys porownywal najnowszy model porsche z najnowszym modelem np.: renaulta.

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier widzisz sam porownales AMD do renault a INTELA do porsche :)

W czasach willamate i poczatkowych northwood AMD z takimi samymi a nawet nizszymi taktowaniami bylo szybsze. Teraz patrze juz jednak na testy procesorow i to Intel z takimi samymi taktowaniami sa szybsze od AMD. A wiem o co chodzilo Panu genghiskhan, zle to wyjasnil i nie kazdy z tym sie moze zgodzic. Mianowicie 2800+ od AMD pokazuje na co stac na dzien dzisiejszy firme. Jest to ich max na dzien dzisiejszy a max na dzien dzisiejszy Intela to 3.06Ghz - jutro bedzie jeszcze inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier widzisz sam porownales AMD do renault a INTELA do porsche :)

W czasach willamate i poczatkowych northwood AMD z takimi samymi a nawet nizszymi taktowaniami bylo szybsze. Teraz patrze juz jednak na testy procesorow i to Intel z takimi samymi taktowaniami sa szybsze od AMD. A wiem o co chodzilo Panu genghiskhan, zle to wyjasnil i nie kazdy z tym sie moze zgodzic. Mianowicie 2800+ od AMD pokazuje na co stac na dzien dzisiejszy firme. Jest to ich max na dzien dzisiejszy a max na dzien dzisiejszy Intela to 3.06Ghz - jutro bedzie jeszcze inaczej.

o i z toba sie zgodze. Jednak co do wydajnosci to coz moge polegac tylko na testach stron i powiem tak szanse sa raczej wyrownane bo raz prowadzi intel a raz amd (mowa oczywiscie o 2,8 vs 2800+) wiec przecietny uzytkownik nie odczuje roznicy no poza roznica w portfelu :lol:

p.s. a nazwanie intela 3.06 porsche a xpeka 2800 reno bylo chyba sluszne bo moim zdaniem nie mozna prownywac prockow czy czegokolwiek innego co nie ma rownych szans juz na starcie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...