Zenfist Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Jak w temacie. Tech4U ma w swojej ofercie takie pamięci i jestem ciekaw, czy ktoś z Was już je ma/miał i może się na ich temat wypowiedzieć. Podobno sa na BH-5, a to jest to czego szukam w tej chwili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) w tym wątku już są rozważania o tych pamięciach :D Edytowane 1 Lipca 2005 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 jedne sa na pewno na bh5 te z cl 2.0 ale te cl 2.5 nie mam pojecia:) a chetnie bym sie dowiedzial;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 pierwsze drugie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) przeciez wiadomo, ze bh-5 to trzeba voltowac i to ostro aby cos z nich wycisnac, na gigabyte-cie krecenie jak i testowanie tych pamieci mija sie z celem - to odnosnie tej "recki" na pcarena.pl :) Edytowane 3 Lipca 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Nie no sam bym nie wpadł na to aby sprawdzać co umie Winbond na 2,8V. Prawda taka że do BH-5 bez minimum 3,3v nie ma co nawet podchodzić… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Astak 2x512 BH5 Pierwszy test. Od razu z grubej rury dałem 3,6V na kości (a co sobie bede żałował). Bedzie z pewnością wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 No 3,6v wreszcie ktoś porządnie mem na Winbondach testuje ;) Choć trochę duże V jak na 245MHz osobiście liczyłem ze z 250MHz na okolicach 3,4v zrobi, skoro ma być na starych BH-5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Jak na takie taktowanie to napięcie o 0,2V za duze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Jeszcze nie sprawdzałem ile na tych 3,6v poleci. To byl pierwszy test i tak z marszu ustawilem. Teraz robie Burn in Memory Bandtwith w Sandrze (troche je wygrzeje), a poźniej sprawdze co one potrafią. Ale chyba wiecej niż 3,6v nie bede dawał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 no to wez sie dem za konkretne testy bo ja bede je na dniach zamawial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 @dem "Ale chyba wiecej niż 3,6v nie bede dawał" Czemu ? ;) Moje dostały 4v i maja się dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 no to wez sie dem za konkretne testy bo ja bede je na dniach zamawial 1527478[/snapback] Myślisz, że będą chodziły dużo lepiej od tych co mi sprzedałeś? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 @dem "Ale chyba wiecej niż 3,6v nie bede dawał" Czemu ? ;) Moje dostały 4v i maja się dobrze ;] 1527499[/snapback] Troche pękam na 20 pinowej zasiłce (co prawda z przejsciowka 24 pin, ale co to zmienia) ;) No i mimo iż na pamieci oraz na mosfet wieje 120mm Crystal Fan, to ten mosfecik już parzy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 @dem morda nie szklanka i nie peka a ty pekasz , ja na 20pin zasilaczu dawalem na memki 3.8V i nic sie nie stalo takze dawaj czadu z Vdimem i od razu dawaj screena z alpha timings zeby bylo wiadomo dokladnie jak sa memki ustawione @Zenfist bardziej mi zalzy na giga ramu , ale jak poleca podobnie do tych bh-5 co ci sprzedalem to bede bardziej niz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 @Dem, mógłbyć sprawdzić dla mnie plz ile idą maksymalnie na 3,1V przy timingach 2-2-2-5 bo sie zastanawiam czy warto kupić te pamiątki, a 3,1V to u mnie niestety max. Będę bardzo wdzieczny!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Na 3.1v SPI 16MB przechodzi napewno na 225MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 @dem "Ale chyba wiecej niż 3,6v nie bede dawał" Czemu ? ;) Moje dostały 4v i maja się dobrze ;] 1527499[/snapback] Jedne bh6 u mnie 4.17v dostały - brak przyrostu w mhz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Ja sprawdzałem „tylko” do 4v i kolejne +0,1v dawało jakiś przyrost tylko że im bliżej 4v tym ten przyrost był coraz mniejszy. *4v = Real = 3,96v Edytowane 3 Lipca 2005 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Astak 2x512 BH5 Pierwszy test. Od razu z grubej rury dałem 3,6V na kości (a co sobie bede żałował). Bedzie z pewnością wyżej ;) 1527423[/snapback] Powinny robić SuperPi @ 245 MHz przy 3.0-3.1v... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) A co sądzicie o pamięciach, które znalazł "Wieloryb" http://www.bel-hardware.be/forum/viewtopic.php?id=500 Wyszły by 460zł, gdybyśmy kupili w parę osób to pewnie i taniej :) PCB Brain Power 808 BH-5 i CH-5 do wyboru do koloru. Ktoś się składa ?! Edytowane 3 Lipca 2005 przez vodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Powinny robić SuperPi @ 245 MHz przy 3.0-3.1v... 1527791[/snapback] Raczej nierealne, chyba, że mam coś z timingami nie tak (ustawiłem identyczne jak Mardok dla swoich 2x256). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Może dałeś za ostre w końcu 2x512 to nie 2x256. Najlepiej podaj screnna z alpha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 245MHz @ 3.4v 2-2-2-5-1T Na tych samych wartosciach w biosie, ale napiecie dam na na 3,5v juz nie chce bootowac do Windy. Dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 to nie to samo co stare BH-5 :-| kolega kolegi kupił te asteki i 260@,3,7v bodajrze i ani 1mhz więcej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 moje osobno przechodza memtesta bez bledow na 260mhz @ 3.6V, co ciekawe na 245mhz @ 3.4V robia bledy w memtescie, teraz bede probowal puscic je razem na 260mhz @ 3.6V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 moje osobno przechodza memtesta bez bledow na 260mhz @ 3.6V, co ciekawe na 245mhz @ 3.4V robia bledy w memtescie, teraz bede probowal puscic je razem na 260mhz @ 3.6V. 1536593[/snapback] Odpowiedź jest prosta. :D ŻÓŁTE SLOTY :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Odpowiedź jest prosta. :D ŻÓŁTE SLOTY :D 1537176[/snapback] Cały czas testowane w żółtych slotach, nie wiem co sie stalo ale teraz dzialaja bez bledow(memtest przeszedl czysty kilka razy a wczesniej walil bledami na #3 i #6 tescie) na 245mhz 2-2-2-5 z ciasnymi alfami, moze pomoglo im wygrzanie na 3.7V :) Pomoglo nie pomoglo w GM Quick test od 339 testu 2 bledy :mur: ps. te pamieci to jednak max 225mhz u mnie (GM - 0 bledow), na dzielniku 166/245mhz kaplica - nawet na 3.6v Edytowane 9 Lipca 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Warto sobie tym w ogole glowe zaprzatac w koncu czy nie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...