Skocz do zawartości
thomson

karta ATI czy nvidia?

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem kupiłem wczoraj geforca 2 mx 400 64mb (pamięci 64 bit) w 3d marku 2001 mam wynik 1200 punktów nie satysfakcjonuje mnie to ( to te pamieci 64bit :() mam możliwiść zamiany go na radeona 7000 ve 64 mb ddr czy gra warta świeczki przy czym zostać ??? pomocy za godzinę musze byc w sklepie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam swojego człowieka (Białystok) >> słuchaj wydajnosc moze minimalnie wzrosnie i z calą pewnoscia bym wziął tego radeona a to z powodu 2 rzeczy

1. - lepsza jakosc obrazu

2. - lepsze poczucie płynnosci w grach (nawet kiedy radeon ma mniej klatek na sekunde)

Wiem to bo pracuje w serwisie i przetestowałem duzo ge-forców i radeonów.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt ludzie chyba myślą, że Radeon 7000 to taki troszkę odkręcony Radeon 7500! Taktowany 183/183 osiągi ma jeszcze gorsze niż GF2MX.

Moim zdaniem nie powinieneś zamieniać go na nic poniżej Radeona 7500!

Przecież 7500 osiąga wydajność bliską GF2Ti w niekórych grach... ATI dopiero niedawno może szczycić się dobrą wydajnością kart, przedtem nikt nie polecał ATI... Ja bym nawet nie polecał zamiany na Radeona 7200 :P

A wynik masz niski, bo pewnie nie pozbyłeś się sterowników starej karty, co? Reinstalka windowsa, lub jakieś porządne usuwanie starej grafy i nowe detonatory powinny podwindować wynik spokojnie na 2000 i więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie.Jesli chodzi o stare Radeony to jedynie godny uwagi jest Radeon256 DDR te karty sa odpowiednikami GF2 GTS i sa o wiele szybsze od GF2MX 400.Wszystkie RVE,R256SDR to kicha a R7200DDR ma magistrale pamieci 64bitowa wiec i tak jest kicha.Podsumowujac.Jesli kupowac Radki to takie : R256DDR,R7500/LE,R9000/Pro,R8500/LE,R9500/Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...