Skocz do zawartości
hammet1

Problem Z 2 Róznymi Kościami!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum, choć nie całkowitym lamerem:)!

Mój sprzęt to Sempron 2300+, Asus A7N8X-X i nieszczesny ram, jedna kość to GoodRam 256 MB 400Mhz CL3, a druga to chyba firma Nova (czy jakos tak) 256/400 CL3... I własnie tu mam problem, bo kupowałem, w Proline i prosiłem o sprawdzenie zgodności, czy pasują te kości do siebie, a tu chyba zonk... Działają oczywiscie ze sobą na defultowych ustawieniach, lecz przy oc 1,9GHZ, napiętcie 1,75 (chyba najbardziej stabilne, dalej nie próbowałem), pamiątki w biosie ustawione na Agressive,a jednak sprzęt nie jest zbyt stabilny... System ładuje sie, wszystko cool, ale jak odpalam Prima95, czy PCMark 2004, to niestety staje sie nie stabilny... Po 15-20 min sie resetuje, w Primie doszedłem chyba do 23 testu, a PCMarka udało mi sie raz całego przejść...

Wrzuciłęm ten post do Pamięci Ram, poniewaz zastanawiaja mnie te moje pamięci... W Sandrze w informacjach o płycie głownej, pokazuje mi, że timingi tych pamieci to odpowiednio 3-4-4-8/3-3-3-8 dla GoodRam/NOVA... Czy to jest problemem niestabilnosci mojego kompa na FSB 200MHz?! Dodam jeszcze, ze chyba mostek południowy sie mocno grzeje max. 62*C! Nie wiem dokładnie czy to mostek ale chyba tak...

Proszę o w miare szybką odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memtest juz mam za sobą... Zrobiłem na oc i default i 0 Errors:)! Nie wiem czy wystarczajaco długo robiłem, ale jak tam podaja w procentach to dochodziło do 150%, czyli 1,5 razy sprawdzał i wyłączyłem MemTesta...

Aha ta kość Nova co se wkreciłem, to nie NOVA tylko Elixir M2U25664DS88c3G-ST PC3200U-30330... Jakby ktoś chciał wiecej info o tej kości:]...

Edytowane przez hammet1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi