Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Korzystałem z opcji szukaj ale nic konkretnego nie znalazłem.

Mam takie pytanie jaki CD-ROM jest w tej chwili najlepszy? Miałem zamiar kupić Teaca ale dowiedziłałem się że te modele powyżej 40x są skaszanione. Chodzi mi oczywiście o nowy czytnik. Cena nie gra roli. Podejżewam że to będą tylko modele 52x bo chyba tylko takie można teraz dostać. A tak przy okazji macie może namiar na sklep gdzie można kupić jeszcze tego Teaca 40x? Ewentualnie prosiłbym o jakąś stronkę z testami Cd-ROM-ków. Za odpowiedzi z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam LG. Dobra jakość, niezła korekcja ... dość tani 2 lata gwaracji...

Podobno czasem wysadza płytki ale to sporadyczne przypadki. Weź DVD ... bedzie się wolnij kręcił i mnie bedzie hałasował... do tego krócej się rozpedza....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuje LG 52x . Qr*** mam go i próbuje komuś sprzedać bo już mi dwie płytki wsyadził i raz mi go wymieniali bo szczątki płytki rozwaliły laser. To taki złom że ja nie mogę a co z korekcją błędów to nie wiem gdzie ona jest. A pozatym płytki nagrywane na prędkości 40X lub 48x zajebiście się zacinają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG ???

Testowałem kilka (6) napędów tej firmy. 48x jest szybszy od 52x z tym, ze nie odczytuje pevnego rodzaju płyt. Sam miałem jednego, oddałe bo się popsuł i teraz z drugim jest to samo. :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuje LG 52x . Qr*** mam go i próbuje komuś sprzedać bo już mi dwie płytki wsyadził i raz mi go wymieniali bo szczątki płytki rozwaliły laser. To taki złom że ja nie mogę a co z korekcją błędów to nie wiem gdzie ona jest. A pozatym płytki nagrywane na prędkości 40X lub 48x zajebiście się zacinają.

Heh to ciekawe.... bo masa moich znajomy man takie napedy i nikomu nie wysadziło płytki. Co do korekcji błedów.... miałeś keidyś SAMSUNGA albo coś ze BTC ew. CYBERDRIVE ? Nie? to polecam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus 52x - stosunkowo tani - 160 zł - bardzo cichy - za pomoca klawiszy na obudowie można wybrać sobie prędkość odczytu z zakresu 8x - 52x !!! POLECAM !

Popieram w 100%

Szybki, super-cichy, zaje...dobra korekcja bledow.

Olej LG , powyzej 32x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Asus to miłem model x40 i działał 1,5 roku poczym zmarł :D teraz mam CTX x52 prawie 2 lata dziła nadal. Trudno powiedzieć który byjest lepszy CTX też ma możliwość regulacji obrotów ty że od 52 do 2. Napewno nie bral bym LG bo to śmieć i kasa w błoto. Ale obenie zastanowił bym się nad DVD naprzykład z Toschiby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili mam dvd toshiba x16/x48 ATAPI SD-M1612 i jestem bardzo zadowolony. Jedyny mankament to ciut zagłośna praca ale w modelu dvd toshiba x16/x48 ATAPI SD-M1712 usunieto ten problem więc szczerze polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus 52x - stosunkowo tani - 160 zł - bardzo cichy - za pomoca klawiszy na obudowie można wybrać sobie prędkość odczytu z zakresu 8x - 52x !!! POLECAM !

Popieram w 100%

Szybki, super-cichy, zaje...dobra korekcja bledow.

Olej LG , powyzej 32x

:D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękówa wszystkim.

W takim razie biorę tego asusa. Mam tylko pytanie. Czy ten asus jest głośny? Bo miałem nagrywarkę (czyt. helikopter) Yamahy 2100S którą sprzedałem (za 265) bo była za głośna. Nie chciał bym przeżyć tego jeszcze raz. Dziś kupiłem Teaca 40x12x48x i jest o niebo lepszy od tamtego śmiecia. Jeszcze raz dziękówa!

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękówa wszystkim.

W takim razie biorę tego asusa :idea: . Mam tylko pytanie. Czy ten asus jest głośny? :| Bo miałem nagrywarkę (czyt. helikopter) Yamahy 2100S :evil: którą sprzedałem (za 265) :lol: bo była za głośna. Nie chciał bym przeżyć tego jeszcze raz. Dziś kupiłem Teaca 40x12x48x 8) i jest o niebo lepszy od tamtego śmiecia. Jeszcze raz dziękówa!

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do LG to nie miałem najmniejszego zamiaru tego SHITU kupować!

Miałem to Hu****two i mi trzy płyty skasowało. Tej 3 już nie przeżyło.

A odpowiedź na pytanie czy jest cichy już znam od reeda :oops: tylko chciałbym jeszcze o wypowiedź woofka

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do LG to nie miałem najmniejszego zamiaru tego SHITU kupować!

Miałem to Hu****two i mi trzy płyty skasowało. Tej 3 już nie przeżyło.

A odpowiedź na pytanie czy jest cichy już znam od reeda :oops:  tylko chciałbym jeszcze o wypowiedź woofka

Pozdrawiam

Punek

Bierz ASUSA ! Jest cichutki... cichszy niż wiele dużo wolniejszych CD ! Naprawde.... nie edziesz tego wyboru żałował ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram w 100 % szanownego kolege ja tesh mam lg 52X i jush 3 razy był w serwisie pozatym ma zabójcze kłopoty z odczytytwanie mocno porysowanych płyt i częstoo je niszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...