punek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Witam!!! Korzystałem z opcji szukaj ale nic konkretnego nie znalazłem. Mam takie pytanie jaki CD-ROM jest w tej chwili najlepszy? Miałem zamiar kupić Teaca ale dowiedziłałem się że te modele powyżej 40x są skaszanione. Chodzi mi oczywiście o nowy czytnik. Cena nie gra roli. Podejżewam że to będą tylko modele 52x bo chyba tylko takie można teraz dostać. A tak przy okazji macie może namiar na sklep gdzie można kupić jeszcze tego Teaca 40x? Ewentualnie prosiłbym o jakąś stronkę z testami Cd-ROM-ków. Za odpowiedzi z góry dziękuje. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasam Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Wybierz coś z ambitniejszych 32X bo te 52 to tylko szybciej kręcą i szansa na to że ci się płyta zkaszani są większe hey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 ja też niedawno miałem taki problem i zdecydowałem się na to co w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Polecam LG. Dobra jakość, niezła korekcja ... dość tani 2 lata gwaracji... Podobno czasem wysadza płytki ale to sporadyczne przypadki. Weź DVD ... bedzie się wolnij kręcił i mnie bedzie hałasował... do tego krócej się rozpedza.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Nie kupuje LG 52x . Qr*** mam go i próbuje komuś sprzedać bo już mi dwie płytki wsyadził i raz mi go wymieniali bo szczątki płytki rozwaliły laser. To taki złom że ja nie mogę a co z korekcją błędów to nie wiem gdzie ona jest. A pozatym płytki nagrywane na prędkości 40X lub 48x zajebiście się zacinają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 NEC 52x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 z napędów CD-Rom to Teac lub Asus, ewentualnie zastanów się nad DVD test był na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 testy moze beda na cdrinfo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 LG ??? Testowałem kilka (6) napędów tej firmy. 48x jest szybszy od 52x z tym, ze nie odczytuje pevnego rodzaju płyt. Sam miałem jednego, oddałe bo się popsuł i teraz z drugim jest to samo. :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 qrde spoznilem sie 1 min :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Asus 52x - stosunkowo tani - 160 zł - bardzo cichy - za pomoca klawiszy na obudowie można wybrać sobie prędkość odczytu z zakresu 8x - 52x !!! POLECAM ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Nie kupuje LG 52x . Qr*** mam go i próbuje komuś sprzedać bo już mi dwie płytki wsyadził i raz mi go wymieniali bo szczątki płytki rozwaliły laser. To taki złom że ja nie mogę a co z korekcją błędów to nie wiem gdzie ona jest. A pozatym płytki nagrywane na prędkości 40X lub 48x zajebiście się zacinają. Heh to ciekawe.... bo masa moich znajomy man takie napedy i nikomu nie wysadziło płytki. Co do korekcji błedów.... miałeś keidyś SAMSUNGA albo coś ze BTC ew. CYBERDRIVE ? Nie? to polecam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Asus 52x - stosunkowo tani - 160 zł - bardzo cichy - za pomoca klawiszy na obudowie można wybrać sobie prędkość odczytu z zakresu 8x - 52x !!! POLECAM ! Popieram w 100% Szybki, super-cichy, zaje...dobra korekcja bledow. Olej LG , powyzej 32x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 lepie dolozyc pare zlotkow i kupic DVD Asusa (patrz podpis) jest bezkonkurencyjne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 popieram poprzednikow, asus jest super niebierz tylko tego lg 52x bo to gowno rozwala cdki wogole ma klopoty z odczytem niektorych plyt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 A ja tam polecam NEC szybki cichy Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Co do Asus to miłem model x40 i działał 1,5 roku poczym zmarł :D teraz mam CTX x52 prawie 2 lata dziła nadal. Trudno powiedzieć który byjest lepszy CTX też ma możliwość regulacji obrotów ty że od 52 do 2. Napewno nie bral bym LG bo to śmieć i kasa w błoto. Ale obenie zastanowił bym się nad DVD naprzykład z Toschiby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 W tej chwili mam dvd toshiba x16/x48 ATAPI SD-M1612 i jestem bardzo zadowolony. Jedyny mankament to ciut zagłośna praca ale w modelu dvd toshiba x16/x48 ATAPI SD-M1712 usunieto ten problem więc szczerze polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Asus 52x - stosunkowo tani - 160 zł - bardzo cichy - za pomoca klawiszy na obudowie można wybrać sobie prędkość odczytu z zakresu 8x - 52x !!! POLECAM ! Popieram w 100% Szybki, super-cichy, zaje...dobra korekcja bledow. Olej LG , powyzej 32x :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Dziękówa wszystkim. W takim razie biorę tego asusa. Mam tylko pytanie. Czy ten asus jest głośny? Bo miałem nagrywarkę (czyt. helikopter) Yamahy 2100S którą sprzedałem (za 265) bo była za głośna. Nie chciał bym przeżyć tego jeszcze raz. Dziś kupiłem Teaca 40x12x48x i jest o niebo lepszy od tamtego śmiecia. Jeszcze raz dziękówa! Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Dziękówa wszystkim. W takim razie biorę tego asusa :idea: . Mam tylko pytanie. Czy ten asus jest głośny? :| Bo miałem nagrywarkę (czyt. helikopter) Yamahy 2100S :evil: którą sprzedałem (za 265) :lol: bo była za głośna. Nie chciał bym przeżyć tego jeszcze raz. Dziś kupiłem Teaca 40x12x48x 8) i jest o niebo lepszy od tamtego śmiecia. Jeszcze raz dziękówa! Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Da się wytrzymać, wcześniej miałem Philips'a 24x i był głośniejszy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 A co do LG to nie miałem najmniejszego zamiaru tego SHITU kupować! Miałem to Hu****two i mi trzy płyty skasowało. Tej 3 już nie przeżyło. A odpowiedź na pytanie czy jest cichy już znam od reeda :oops: tylko chciałbym jeszcze o wypowiedź woofka Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 A co do LG to nie miałem najmniejszego zamiaru tego SHITU kupować! Miałem to Hu****two i mi trzy płyty skasowało. Tej 3 już nie przeżyło. A odpowiedź na pytanie czy jest cichy już znam od reeda :oops: tylko chciałbym jeszcze o wypowiedź woofka Pozdrawiam Punek Bierz ASUSA ! Jest cichutki... cichszy niż wiele dużo wolniejszych CD ! Naprawde.... nie edziesz tego wyboru żałował ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 16 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2002 Czyli wybór już podjełem. Dzięki wszystkim jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Popieram wybur Asusa:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Nie kupuje LG 52x . Qr*** mam go i próbuje komuś sprzedać bo już mi dwie płytki wsyadził i raz mi go wymieniali bo szczątki płytki rozwaliły laser. To taki złom że ja nie mogę a co z korekcją błędów to nie wiem gdzie ona jest. A pozatym płytki nagrywane na prędkości 40X lub 48x zajebiście się zacinają. popieram w 100 % szanownego kolege ja tesh mam lg 52X i jush 3 razy był w serwisie pozatym ma zabójcze kłopoty z odczytytwanie mocno porysowanych płyt i częstoo je niszczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 LG to straszny szit - warczy jak kosiarka do trawy i jeszcze płyt nie czyta. Ja miałem ASUS'a 40x i byłem bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 tak jest mialem 2 lg i kupilem wreszcie cd-rw teaca i jestem zadowolony. a co do cd to bym od razu kupowal cd teaca 40 x . moj kumpel ma firme i takie zawsze instaluje w kompach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 z napędów CD-Rom to Teac lub Asus, ewentualnie zastanów się nad DVD test był na www.cdrinfo.pl mam teac'a 52x...szmelc :!: :!: :!: nie czyta prawie nic, juz nie wspomne o plytkach "z gieldy" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...