Skocz do zawartości
Ozzy_diamond

Czym zmyć srebrną pastę?

Rekomendowane odpowiedzi

Użyłem na P4 srebrną pastę titana, ale nie mogę jej teraz całkowicie wytrzeć :cry: - jest b.gęsta, czym można to bezpiecznie zrobić,aby nie zmyć kodu gwarancyjnego - alkohol, benzyna :?:

Drugie pytanko - czy należ szlifować Volcano 7+ :?: , niby powierzchnia jest gładka, ale ma poprzeczna fałdy, jakby ktoś naniósł jakąś warstwę pędzlem 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj BARDZO delikatnie spirytusem i waciekiem do uszu ale bardzo

delikatnie. Ze stickera srebrnej pasty do konca nie wyczyscisz, zostanie

taki delikatnie posrebrzany :? Jak ja u siebie jeszcze mialem sticker

na procu to wlasnie spirytem i wacikiem wyczyscilem resztki pasty

nie niszczac stickera :D

Co do coolera to sadze, ze delikatnie zawsze mozna przeszlifowac

chyba nikomu to nie zaszkodzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to tak. Ja zmywam paste termoprzewodzaca titana uzywajac mydla i szczoteczki do zebow schodzi idealnie!!! musisz nabydlic sobie szczoteczkie pare ruchow po procku i gotowe!. Najlepiej uzyc z soft wlosem szczoteczke. A co do wolcano 7+ to moze pasta polerska???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze procka AMD nic sie nie stanie! ale P4 to nie wiem. Masz namydlic szczoteczke wyszczotkowac paste a potem umyc pod bierzaca woda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem ze p4 maja przyklejona miedziana plytke jak naklejka jest na plytce to zdejmij cala plytke delikatnie zyletka i showaj sobie do szuflady

jak procek sie skopie to plytke przyklejasz i gotowe a podobno jak ja zdejmiesz to chlodzenie jest lepsze a co do mycia ja pod woda mylem calego pecea tylok suszyl sie na balkonie cala noc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...