Smolik Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Hej , skladalem kompa po raz drugi - wiec duzego doswiadczenia nie mam. Za pierwszym razem bez klopotu - teraz skladam na plycie abit nf7-2s. Problem jest taki ze w grze ktorej nigdy nie odnotowalem zadnych bledow nagle wychodzi tak po 10 minutach z kazdej rozgrywki. Bylo juz takich bledow 3 - za kazdym razem. Raz sie zwiesil w windowsie. Jakie moga byc tego powody ? Thx! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Zmierz temperature, może procesor lub grafika sie przegrzewa, ale stawiałbymna procesor. Może masz za słaby zasilacz, jaki masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Procesor athlon 2500XP , zmniejszylem nawet FSB z 166 na 133. Modecom350W Mimo zmiejszania i dodawania wiecej pasty termoprzewodzacej na rdzen efekt taki sam... =/ Pierwszy raz czegos takiego doswiadczam , cooler wlasciwie tez sprawny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) jaka grafa? ten modecom to feel czy fsp(350gtf)? sprawdz temperaturki w biosie. sterowniki wszystkie poinstalowane? (plyta glowna, grafa, dzwiek, directx) Edytowane 1 Lipca 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 saph radek9600XT feel temp... a jakich mam sie spodziewac i gdzie ;) ? jezeli juz to jakiegos tweaka sciagne czy z desX bede temp. sprawdzac w windach - chyba ze roznicy nie ma przy tym jak latam po biosie a miedzy uruchamianiem aplikacji na wszystkich obrotach P ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 znowu zwiecha... normalnie w windowsie ;[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Moze pasty zle dales albo radiatorki zle przykreciles ? Moze odwrotnei coolerek przyczepiony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Ja bym stawiał na tą temperature, albo na wirusa jakiegoś. Skanowałeś system ostatnio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Dopiero co go zlozylem , i sie wiesza... Cooler dobrze przykrecony - sprawdzalem wlasnie... a temp? gdzie mam sprawdzic jaka ona powinna byc ? dla athlonow xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 jak xp to okolo 40 zalezy jeszcze jaki masz cooler bo jak taki sobie to i 50 ale powinien chodzic stabilnie co do randeona - zainstaluj omegi i w opcji overdrive jest temp , powinna byc okolo 30 - 40 , umnie jest tak 35 . i to jest ok potem moze przycinac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 zasilacz feel = lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Nie przesadzaj , całkiem udane są te feele. A do jego konfigu w zupełności starczy. Ja bym stawiał na jakieś błędy w instalacji windowsa (bo formatowałeś dysk po zmianie sprzętu ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arias Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Czemu wszyscy dają odrazu na zasilacz?? Jeżeli sprzętjest niekrencony to powinno wszystkodziałać,posprawdzaj pamięci czy niewywalają błędami,HDD też może komplikować sprawe (sam tak miałem i po pewnym czasie trach i dysku nima wszystkie dane szlak trafił) Ściągnij radiator wyczyść z pasty i przesmaruj delikatnie pastą (jak ściągniesz zobacz procka czy cały) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Hmm...ustawilem FSB na 100 - standart to 166... i chodzilo , natomiast nie chce 1100 frequency tylko 1833 - czyli 166. co moze byc przyczyna zacinania sie kompa w takim razie ? tylko radiator ? a moze zbyt male napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Hmm...ustawilem FSB na 100 - standart to 166... i chodzilo , natomiast nie chce 1100 frequency tylko 1833 - czyli 166. co moze byc przyczyna zacinania sie kompa w takim razie ? tylko radiator ? a moze zbyt male napiecie ? 1525518[/snapback] jezeli wszystko jest nie kręcone to musi chodzić na fabrycznym napięciu. A pamięci oczywiscie masz conajmniej 333MHz? sprawdz temperature procka w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 ok , ale czy jesli sie zacina na fabrycznym fsb i napieciu to oznacza radiator ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Ojejku, jak zmierzysz temperaturę i będzie wysoka to wtedy oznacza radiator. Proste :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 no i jest 45 stopni... i sie zacina... to co to oznacza ; /? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 jakby ktos jednak wiedzial to normalnie ma browar ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 odpal prime95 albo super pi i jak wywala szybko to albo cos sie przegrzewa albo jest za bardzo podkrecone (cpu+ram+mobo), jak nic nie wywala to 3dmarka i jak tam wywala to znaczy ze grafa... w obu przypadkach jeszcze moze byc zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 prime95 wywala... tzn. cos tam fail , disconnect itp itd... tyle ze ja mowie - nie jest wcale podkrecony ;[ i co to teraz znaczy jak wywala bez podkrecania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Zobacz radiator na płycie... (od NB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smolik Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 zobaczylem... i co teraz : / ? jest ... byl... i chyba bedzie tam caly czas. naprawde nikt nie mial takich problemow ? Sprawa jest caly czas taka sama... standart fsb to 166... 166 = zacinanie sie , 133 = rzadsze , 100 = system sprawny... a ja chce 166 bez zacinania sie... i zero jakichkolwiek konkretnych sugestii... temperatura jest taka sama non stop ;[ 45 stopnii.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 jak chcesz żeby poprawić ci humor to mogę powiedzieć że mam możliwą diagnozę: procek, mobo albo ram są niesprawne... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 W FAQ jest tyle zagadnien dotyczacych zwisów kompa a wam sie nawet nie chce tam zajrzec. Nie chce mi sie pisac 10x tego samego kazdemu kto ma problem ze zwisami. Wykonaj najpierw te rutynowe czynnosci a pozniej bedziemy myslec: -sprawdzic napiecia na zasilaczu miernikiem -przeskanowac pamieci memtestem -przeinstalowac lub zmienic sterowniki do karty graficznej, plyty glownej -uruchomic komputer z podstawowymi podzespolami bez zbednych kart rozszerzen i kosci pamieci -odkrecic sprzet jesli byl podkrecany, zmienszyc timingi dla pamieci -przeskanowac kompa programami antywirusowy -sprawdzic temperatury procesora, grafy chipsetu itp. -przywrocic domysle ustawienia biosu -zaaktualizowac system o najnowsze łaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigeR Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Sprawdź w którym slocie masz pamięć RAM wsadzoną....... ja miałem w trzecim i przez to miałem różne problemy z kompem (restarty, błędy), jak przełożyłem do pierwszego to odrazu wszystko zaczęło ładnie śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...