Skocz do zawartości
fat_bart

Brak Sygnału Video-in... Czemu? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam karte Winfast Leadtek A170 myVIVO(GF 4 MX 460)

Z wyjściem jest wszystko wporządku, ale nie umiem złapać sygnału do kompa...

Co zrobić, żeby zgrać film nagrany na kasecie? Mam magnetowid Philipsa, wszystkie potrzebne kable, oprogramowanie, ale nie wychodzi :|

Zaczne od połączenia - z karty g. leci kabel który dostałem do zestawu > taki niebieski, z rozgałęźnikiem na OUT/IN , oczywiście do wejścia IN podłączam kolejny kabel, ten z kolei, z końcówką EURO, wkładam do magnetowidu... zainstalowałem sterowniki WDM, i program PVR, puszczam play w magnetowidzie, uruchamiam PVR, i niby łapie sygnał ale ekran jest czarny ;/ co zrobić??? Mam jeszcze inne wyjście, magnetowid podłaczam kablem EURO do TV, pózniej żóltym chinchem z TV łącze ten rozgałęźnik (IN) który leci do k. graf. ale efekt jest ten sam...... ;/ Poradźcie coś? W czym robie bład, lub co zmienić... Napisze jeszcze co mam: magnetowid Philips, kabel EURO>EURO (jaki podłaczam do TV), kabel żółty chinch>żółty chinch, kabel EURO > (bodajże S-VIDEO) + dźwięk) [używam tego kabla przy VIDEO-OUT jak ogladam filmy na Tv...), mam TV do dyspozycji, kabel z karty graf.. z rozgałęźnikiem na IN i OUT, jest tam miejsce na wspomniany wczesniej żółty chinch, i wejście na S-Video bodajże.. nie wiem może się myle, ale nie jestem obeznany w nazewnictwie tych wszystkich kabli.

/EDIT czy wejście euro prócz oddawania sygnału, może służyc jako wtyczka pobierająca sygnał TV??

Proszę o pomoc, lub jakieś rady!!!!

POZDrawiam

Edytowane przez fat_bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem problem z VI tyle ze na Radeonie 9600XT, obraz byl prawie nie do odczytania i myslalem ze mam popsute VI ale sie okazalo ye to co innego. zmien format obrazu na PAL-D [przznajmniej ja ustawialem PAL-D do swojego magnetowidu Philipsa]. Szczerze mowiac nie wiem jak to zrobic zeby zawsze byl ten format obrazu. Ta metoda co ja robie [troche prymitywna] ten format obrazu zostaje do ponownego wlaczenia windowsa. Wlacz Windows Movie Maker -> nacisnij na Przechwyć z urzadzenia video -> nacisnij Konfiguruj -> Ustawienia Kamery i standard video wybierz PAL-D -> potem Ok, Zamknij i Dalej -> Dlaej i jescze raz Dalej. Wtedy zobaczysz czy to dalo efekty. Jesli tak to mozesz go wylaczyc jesli nie chcesz nim przechwytywac i wlaczyc jakis inny program do przechwytywania video [polecam Virtual Dub]

pownno zadzialac - mi to pomoglo jak nie pojdzie to sprobuj standardy PAL-B albo PAL-G bo one sa uzywane w Polsce

a propos podlaczenia to chyba bedzie lepsza 1 konfguracja,tyle ze o ile dobrze pamietam to musisz to EURO wlozyc do dobrego gniazda bo sa tam chyba dwa gniazda takze wyprbuj oba

napisz jakie beda rezultaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...