Skocz do zawartości
kordek

Emule - Problem Ze Sciaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

...od pewnego czasu mam problem ze sciaganiem plikow w emulu(v0.44b Pawcio 5.15)a mianowicie,gdy probuje sciagnac dany plik nagle komp sie odzywa(piknieciem glosniczka systemowego)i wstrzymuje sciaganie pliku, czasami robi sie tak po pewnej ilosci sciagnietych danych,,,myslalem ,ze moze miejsca brakuje na dysku wiec troche zwolnilem, ale w dalszym ciagu nic,,,dodam tylko ze nie dzieje sie tak z kazdym plikiem ,ktory chce sciagnac...

Moze ktos wie jak temu zaradzic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jetses w 100% pewny ze masz wystarczająco miejsca na dysku????Bo z mojego dośwaiadczenia wiem że te piknięcia się pojawiają tylko wtedy gdy dysk jest zapchany.

1530578[/snapback]

Exactly, emule robi pikachu gdy brakuje mu miejsca. Domyslny katalog sciagania dla emule jest na dysku c:\program files\emule\temp (sciagniete w incoming). Jesli nie da rady na c: miejsca zrobic to mozna w emule (ustawienia->foldery) zmienic lokalizacje folderow incoming i temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawka: ściągnięte są w folderze Download, a ściągane w folderze Incoming :) Ja mam te foldery wogóle na innym dysku niż emul. Spróbuj zmienić lokalizacje tych folderów tak jak mówili przedmówcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawka: ściągnięte są w folderze Download, a ściągane w folderze Incoming :) Ja mam te foldery wogóle na innym dysku niż emul. Spróbuj zmienić lokalizacje tych folderów tak jak mówili przedmówcy.

1531479[/snapback]

Domyslne katalogi emule to wlasnie incoming (dla plikow sciagnietych) i temp (dla sciaganych). Emule nie tworzy sobie katalogu download (prawdopodobnie gdy tworzyles na innym dysku to wtedy sam tak nazwales). Mozna wywalic emule'a i instalnac jeszcze raz (czy wypakowac z binarek) aby to sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi