Skocz do zawartości
RoyalC333

Gigabyte Ga-7n400 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dostałem używaną płytę główną GIGABYTE GA-7N400V Pro. Po podłączeniu wszystkich komponentów (widać je w podpisie) płyta się uruchamia, tzn. wiatraki się kręcą i na procku i na grafice i na NB. Ale monitor jest jakby w stanie wstrzymania i się nie uruchamia (przewód ATX_12V jest podłączony, o ile to ten z dwoma żółtymi i dwoma czarnymi przewodami). Na płycie ECS K7S6A wszystko jest ok. W czym tkwi problem, czyżby płyta była popsuta? Pomóżcie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem podobny problem :D jak mialem Stara płyte glowna i miałem tam Duronna 1000Mhz a kupiłem se Semprona 2600+ to po włozeniu go do tej starej płyty głownej wszystko sie załaczało, wiatraki chodziły ale na monitorze pustka nic ! :D ale po zmianie znów na Durona chodziło okazało sie ze plyta nieobslugóje takiego FSB. Ale u ciebie raczej wina procka niejest ale moze spróbuj go wyciagnoc lub sprawdz na innym procu :wink:

Edytowane przez point1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak już próbowałem uruchamiać bez procesora i jest to samo. Na stronie GIGAGYTE jest napisane, że obsługuje mój procesor :(, więć to raczej nie to. Właśnie znalazłem profesjonalne miejsce gdzie naprawiają płyty, heh za 40 zł plus koszty przesyłki. Ja kupiłem tę płytę za 60 zł :( No i lipa...:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiązanie jest chyba proste (przynajmniej ja tak miałem a mam taką samą płytę)

po prostu wyciągasz RAM i zakładasz jeszcze raz - po maksymalnie kilku próbach powinien uruchomić się monito - nie wiem czemu tak się dzieje, ale działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...