RoyalC333 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Dostałem używaną płytę główną GIGABYTE GA-7N400V Pro. Po podłączeniu wszystkich komponentów (widać je w podpisie) płyta się uruchamia, tzn. wiatraki się kręcą i na procku i na grafice i na NB. Ale monitor jest jakby w stanie wstrzymania i się nie uruchamia (przewód ATX_12V jest podłączony, o ile to ten z dwoma żółtymi i dwoma czarnymi przewodami). Na płycie ECS K7S6A wszystko jest ok. W czym tkwi problem, czyżby płyta była popsuta? Pomóżcie. Pozdrawiam. Edytowane 7 Lipca 2005 przez RoyalC333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc?? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zrób reset biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Nie pomogło :( jeszcze jakieś propozycje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Nie pomogło jeszcze jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 http://forum.hslab.pl/viewtopic.php?t=142 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Niestety to też nic nie pomogło. Uuchomiłem płytę poza obudową na worku antystatycznym i nic. W czym może tkwić problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ja chyba już nic tu nie zdziałam. Cz ktos wie czy jest we WROCŁAWIU jakiś serwis który mógłby stwierdzić co jest grane i ewentualnie naprawić tę płytę? Ile by to mogło kosztować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
point1 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) ja mialem podobny problem :D jak mialem Stara płyte glowna i miałem tam Duronna 1000Mhz a kupiłem se Semprona 2600+ to po włozeniu go do tej starej płyty głownej wszystko sie załaczało, wiatraki chodziły ale na monitorze pustka nic ! :D ale po zmianie znów na Durona chodziło okazało sie ze plyta nieobslugóje takiego FSB. Ale u ciebie raczej wina procka niejest ale moze spróbuj go wyciagnoc lub sprawdz na innym procu :wink: Edytowane 15 Lipca 2005 przez point1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Tak już próbowałem uruchamiać bez procesora i jest to samo. Na stronie GIGAGYTE jest napisane, że obsługuje mój procesor :(, więć to raczej nie to. Właśnie znalazłem profesjonalne miejsce gdzie naprawiają płyty, heh za 40 zł plus koszty przesyłki. Ja kupiłem tę płytę za 60 zł :( No i lipa...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Czy naprawdę nikt we Wrocławiu nie słyszał nawet o miejscach gdzie naprawiają płyty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Buhaha dobry gosc probowal uruchomic plyte bez procesora i sei dziwi ze nic nie pomoglo szkoda ci pomyslow na rozwiazanie tego problemu jak ty masz takie pojecie o okrecie polecam poczytac troche. Pozdrawiam :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punto_krak Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 rozwiązanie jest chyba proste (przynajmniej ja tak miałem a mam taką samą płytę) po prostu wyciągasz RAM i zakładasz jeszcze raz - po maksymalnie kilku próbach powinien uruchomić się monito - nie wiem czemu tak się dzieje, ale działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...