Skocz do zawartości
Oles07

Jakiej Pomki Do Wc Nie Słychać?

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam, oglądam, czytam... i niemożna powiedzieć jednoznacznie która pomka jest najleprza... (czyt. cicha-niesłyszalna i zarazem wydajna)

Więc moje pytanie brzmi inaczej:

Ma ktoś pomke której nie słychać? Jeśli tak, to jaką i jak z jej wydajnościa (czyt. pod jakim obciążeniem pracuje)?

Edit... myślałem o tej...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54951298

Ale nie mam pojęcia jak z jej głośnością... :unsure:

Pompka będzie pracować pod minimum 3 blokami i dość sporą chłodniczką...

Edytowane przez Oles07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ta i jestem bardzo zadowolony(Danger Den DD12V-D5).Jest dosyc cicha z mozliwoscia obnirzenia predkosci przeplywu w skali 1-do-5.Wydajnosc 1200 litrow na godzine,wiem ze Swiftech ma taka sama pompke MCP655 ale cena jest troszeczke wieksza a parametry te same.Jesli chcesz cos naprawde cichego to najlepszym wyborem bedzie Swiftech MCP350(wydajnosc 350-litrow na godzine).A tu jest strona.http://www.swiftnets.com/ http://www.voyeurmods.com/index.php?action...d=2&prevstart=0 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laing daje radę u mnie ciągnie to co w podpisie - blok na CPU ma oporu... wierzcie mi... miałem wiele bloków w rękach... do żadnego znanego mi nie uda się porównać... PX który ponoć wg. niektórych ma duże opory... to nic...

Jak masz dużo miejsca to pompka CO ;) z korpusem żeliwnym widywałem nówki już od 180zł - tylko jako płyn trzeba używać płynu do chłodnic(glycoshell czy texaco lub castrol...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laing daje radę u mnie ciągnie to co w podpisie - blok na CPU ma oporu... wierzcie mi... miałem wiele bloków w rękach... do żadnego znanego mi nie uda się porównać... PX który ponoć wg. niektórych ma duże opory... to nic...

Jak masz dużo miejsca to pompka CO ;) z korpusem żeliwnym widywałem nówki już od 180zł - tylko jako płyn trzeba używać płynu do chłodnic(glycoshell czy texaco lub castrol...)

1528443[/snapback]

Miejsca będzie całkiem sporo... Ale bym prosił konkretne propozycje... nazwa, model... Na razie jestem zdecydowany na ta z allegro co wcześniej... co Pc juice też ma... Nie jest duża i jak napisał bardzo cicha!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym kupił:

Pompa 15 PWr 14C (pompa LESZNO C.W.U) lub

Grundfosa C.W.U

A narazie 3 bloki i 3 nagrzewnice ciągną 2 pompki Aquaszut 600l/h - są bezgłośne (żeby sprzwdzić czy są włączone muszę dotknąć zbiornika ręką), dają spokojnie radę temu zestawowi, wydzielają bardzo mało ciepła i były tanie. Chodzą prawie 2 miesiące bez żadnych problemów. (wady: muszą być w zbiorniku (zatapialne) pionowo przez co ciężko wyprowadzić węże... ale dla chcącego nic trudnego)

Na tweaku są zdjęcia z montarzu i filmik (10Mb) z pracy pompek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi