ziomalMG Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Witam wszystkich :D Zwracam sie do was z prośba. Otóz mam Athlona XP 2400. Podkręciłem go na 2,1 GHZ i jest wszystko dobrze. Chodzi mi o to jak zwiększyc napięcie, ponieważ z taktowaniem nie mam kłopotu. Moja płyta to Asrock K7VM2. Z poziomu biosa jest tylko taktowanie CPU. Brak napięc i mnożnika. Zworki tez nic nie dadza. Prosze wszystkich o pomoc bo chciał bym wycisnć wiecej z mojego procesorka. Pozdro :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalMG Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Jesli ten post jest w złym miejscu to przepraszam ale jestem nowy :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 uu ;] kolega rzuci okiem tutaj i zwróci uwage na vcore voltage ;] a jaki zasilator kolega ma? bo.. prawdaż.. to może się zakończyć.. ...źle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalMG Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 zasilacz 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 no to sie moze skonczyc zle jak to jakis codeshit albo inny shit:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalMG Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 czyli nie liczac zasilacza to cos moge jeszcze wycisnac z niego a i czy mozna jakims progsem sprawdzic zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Wycisnać sie pewnie jeszcze da bo co to takie 100Mhz .... Najwazniejszy jest zasilacz ale jak juz slusznie wyczowamy masz jakiegos parcha typu codegen / rubikon ( jesli sie mylimy to podaj firme zasilacza a nie tylko "xxxW" ) - zasilacz testuje sie MIERNIKIEM !!! a nie zadnymi programami bo one czesto przekłamują. Jesli posiadasz miernik poszukaj o pomiarze napieć oraz zakresie tolerancji. Bezpieczne nepiecie dla proca to jak sie przyjelo <1.9v (ale musisz zadbac o dobre chlodzenie procesora i monitorowac temperaturki , radiatory na mosfetach rowniez wskazane) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalMG Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 dzieki za informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...