Skocz do zawartości
Gość

Co Lepsze Do Aktualnych Gier?

Rekomendowane odpowiedzi

thx VenOm w arest maja diamond'a za 635-gdybym kupil to moze byloby bezproblemu...choc z tym moim 6800le to sie raczej nie rozstane.

wolalbym jakiegos radka,ale w cenie 600pln to nic niekupie coby dorownalo 6800le czy 6600gt,a wiecej kasy niedam chocby niewiem co.

co do modowalnosci Winfastow-leadtekow to gdy oddawalme dzis asusa gosc powiedzial ze w ostatecznosci mi wymieni na winfasta,ale jak narazie na pierwszych ok 7 szt to zaden sie niezmodowal nawet 12/x !

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze/ poczytaj co ludziska piszą o odblokowaniu tych kart. Wszystkich trzech.Pa. http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2740

////////////////////////////////////

Barton2500+@3200+

Gainwad 1100 GS na 5900XT

Gigabyte 400-L TwinMos 2X 512 / 2-4-4-8

Sb Live 5,1 / Tv 2000 Expert

Chifteh 410-212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wolalbym jakiegos radka,ale w cenie 600pln to nic niekupie coby dorownalo 6800le czy 6600gt,a wiecej kasy niedam chocby niewiem co.

Oczywiście ze kupisz mozna dostac za okolo 450-500 zl Galaxy Geforce 6600 DDR3 bez problemu ustawisz go na GT a nawet i wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poczytałeś to wiesz że one poszły odblokować w wiekszym lub mniejszym stopniu a rdzen w leadteku jest przeciesz ten sam.

Zdrówka życze.

-----------------------------------------

AMD Athlon XP,Barton 2500+@3200+ 2200 MHz (11 x 200)

Gigabyte GA-7N400-L nVIDIA nForce2 Ultra 400

Gainward 1100GS NVIDIA GeForce FX 5900XT (128 MB)

Creative SB Live! 5,1 / WinFast TV2000 XP Expert

Maxtor 6B160P0 (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

DVDRAM GSA-4163B / LG DVD-ROM DRD8160B

Chieftec 410-212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam coś do mojego topicu załorzonego już pewien czas temu, zastanawiałem się wtedy co wybrać 66600GT AGP czy 9800 AGP, jednak losy się tak potoczyły że poskładałem sobie całego nowego kompa (tak jak w sygnaturce) z Galaxy 6600GT PCI-E. Muszę wam powiedzieć, że napewno jest lepszy od R9800PRO, bardziej bym go teraz przyrównywał do Radeona X800GT 256MB. Jednak zauważyłem u mnie pewną dość wkurzającą wadę 6600GT, mianowicie już po 30 min siedzienia przed kompem bolą mnie oczy, jeszcze na starym R9000 tego nie było (minitor ciągle ten sam). Nie wiem czy to normalnie czy nie, ale jak czytałem to nie u mnie pierwszego taki objaw występuje. Podsumowując napewno 6600GT będzie lepszy od 9800PRO (prędzej przyrównywał bym go do X800GT 256MB tak jak mówiłem wcześniej) jednak czuję taki niesmak, jak po godzinie musze robic przerwę od kompa bo po oczach nieźle "daje"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym elemencie (bolace oczy przy dlugim obcowaniu z kompem) karty Ati na pewno lepiej sie spisuja. Przy wyborze karty tez bralem to pod uwage bo to jest szalenie wazne jezeli dlugo siedzimy przed kompem (szczegolnie w dlugie jesienno-zimowe wieczory). Wydajnosc w grach jest wazna, ale sa rowniez inne wazne rzeczy ktorymi powinnismy sie kierowac przy zakupie karty. Swoja droga takie karty powinny byc reklamowane i wymianiane na nowe pozbawione "efektu bolacych oczu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bolące oczy - ludzie przestawcie sobie częstotliwość odświeżania z 60Hz na coś wyższego i po sprawie.

jurek911 - przykro, że się tyle namordowałeś. Miejmy nadzieję, że nowa karta będzie dobrze działać.

Wolan - jakoś nie widziałem jeszcze 6600 nie-GT od Galaxy z GDDR3

A co do 6800LE... to widziałem do sprzedania Leadteki @ 12/6 za 660zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bolące oczy - ludzie przestawcie sobie częstotliwość odświeżania z 60Hz na coś wyższego i po sprawie.

1638319[/snapback]

Wyobraź sobie, że mam częstotliwość odświeżania większą niż 60Hz, i jakoś to nic nie daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VenOm a ja widziałem i mam taka w komputerze wiec dobrze poszukaj ;)

Moj działała satbilnie przy zegarach 570/1230 ze standardowe zegary mail 400/900

Dodam ze nie zmieniałem chłodzenia ale myśle ze za niedługi czas kupi silencera tylko nie wiem jeszcze jakiego zalezy mi na tym by chłodził również pamieci

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak-mam na mysli te od Arche. Tylko tyle, że z nim rozmawiałem i powiedział, że te Leadteki nie były sprawdzane pod tym kątem.

1635288[/snapback]

ok, leadteki są teraz za 575ziko, ja poprosiłem o modowalnego i musialem doplacic 60ziko..., czyli 630ziko za 12potokow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie temat o 6800le ale Arche robi was w BAMBUKO mowiac ze nie wie ktore karty sie moduja ;-)

Doskonale wiedza (TESTUJA) ktore modele sie ida na 16 v6 i 12 a ktore wogole sie nie moduja -

To samo jest u innych sprzedawcow - prosty sposob na zarobek ;-)

zresza jak przyjda do was karty - sprawdze NP po pinach na AGP ze juz byly wkladane do kompa lub po wejsciu na monitor na karcie zazwyczaj sa minimalne slady ;-)

tak wiec nie wierzcie w takie opowiesci ze katy nie byly sprawdzane ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie temat o 6800le ale Arche robi was w BAMBUKO mowiac ze nie wie ktore karty sie moduja ;-)

Doskonale wiedza (TESTUJA) ktore modele sie ida na 16 v6 i 12 a ktore wogole sie nie moduja -

zresza jak przyjda do was karty - sprawdze NP po pinach na AGP ze juz byly wkladane do kompa  lub po wejsciu na monitor na karcie zazwyczaj sa minimalne slady ;-)

1639162[/snapback]

Mądrze gada :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tak to juz przeszlosc ze kupowales "nominalny" model i albo + albo - ,no chyba ze w sklepach z prawdziwego zdazenia,ale tam kosztuja sprzety o 15-25% wiecej-za to fabrycznie zablokowane i z pewnego zrodla(choc to kwestia do rozpatrzenia bo i tak wszyscy biora od ntt lub action), ale i tak wszedzie pracuja "ludzie" ktorzy cos z tego chca miec,a sprzet po sprawdzeniu mozna zapakowac rownie pieknie jak w fabryce...

a w "hurtowniach" typu arest proline (bez obrazy) to wszycho jest przebrane, a pozatym to jak sprzedawca moze mowic ze karty niebyly sprawdzane skoro ma w ofercie modele 12/6 i 16/6 z LE,przeciez ntt/action tego napewno niesprawdzaja bo i poco,a

niema czegos takiego ja gf6800le 12/6 bo to jest pelne 6800!

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresza jak przyjda do was karty - sprawdze NP po pinach na AGP ze juz byly wkladane do kompa  lub po wejsciu na monitor na karcie zazwyczaj sa minimalne slady ;-)

1639162[/snapback]

kuamiesz!! ;]

moze tak wyglada sytuacja co do asusow...bo winfastow nawet nie sprawdzaja na 16x6, bo to wg ich prawie niemozliwe zeby karta 6800le zmodowalo sie teraz na tyle potokow, i sprawdzaja je tylko na zyczenie....inaczej spychaja je jak leci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy - tak jak myslalem, mam pecha :?

odblokowały sie vertexy, ale potoki sa uszkodzone.

Ale mi to lotto jak juz powiedziałem. Nie potrzebuje mega karty ani super trendy wyników w 3DM

PS zostało mi jeszcze O/C a na WC moze to wygaldac ciekawie :]

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy - tak jak myslalem, mam pecha :?

odblokowały sie vertexy, ale potoki sa uszkodzone.

Ale mi to lotto jak juz powiedziałem. Nie potrzebuje mega karty ani super trendy wyników w 3DM

PS zostało mi jeszcze O/C a na WC moze to wygaldac ciekawie :]

Pozdrawiam

1640833[/snapback]

Ale oplacalo ci sie kupowac 6800 z 8 potokami? Tzn wiem ze potraktowales to jako loterie, ale w takim przypadku lepsze jest 6600GT (i tansze). Jednak im wiecej czasu mija tym trudniej o szczescie w odblokowywaniu (coraz wiecej kart jest "odfiltrowywanych" przez ludzi ktorzy chca na tym zarobic). Ja np kupowalem z allegro, ale juz z zapewnieniem na 16/6 - i dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale oplacalo ci sie kupowac 6800 z 8 potokami? Tzn wiem ze potraktowales to jako loterie, ale w takim przypadku lepsze jest 6600GT (i tansze).

1640987[/snapback]

tansze mowisz...oO fajnie , to kup mi takie za 575ziko , bo tyle wlasnie kosztuje ten winfast...oczywiscie mowimy o kartach nowych i firmowych [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi