MeHow Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Jaka wybrac ksiazke do nauki javy? Wczesniejsze jezyki, ktore poznalem (w sposob zapewne sredni ;]]]] ) to C i C++ , tak wiec przydaloby mi sie cos ,co lagodnie moze wprowadzic do javy, a takze pozwolic rozwinac wiedze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Na pewno nie polecam "Thinking in java" , beznadziejne przykłady , szata graficzna książki wołająca o pomste do nieba, peany i filozofowanie Brusa na temat swojej nieskończonej wiedzy. Kupiłem , przeczytałem, sprzedałem i ciesze sie że straciłem tylko 15 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Hmm... generalnie to najwięcej w manualach na http://java.sun.com/ znajdziesz. Całkiem niezłe objaśnienia i przykłady są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) to to ja wiem, ale chodzi mi o jakas wersje na WC ;] bo lapa sie jeszcze nie dorobilem. Tak wiec, jesli moglibyscie podac jakies dobre i sprawdzone tytuly, ktore pomoga zrozumiec jave. ---linia cięcia---- naprawde wszyscy uczyliscie sie javy z tutoriali? :] Edytowane 4 Lipca 2005 przez MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Contrast Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 "Java " Kena Arnolda i Jamesa Goslinga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 sam sie z niej uczyles, czy tylko o niej slyszales? Co w niej znalazles dobrego? Rozwin mysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja sie uczyłem z "Java - od podstaw do technologii" Krzysztof Barteczko. Autor tej książki to mój wykłądowca i ćwiczeniowca (PJWSTK) ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 i ta ksiazke polecasz? Czy moze jednak cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja jej zdecydowanie _nie_ polecam ;] Dużo błędów, etc. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 no to co w koncu kupic. Nie chcialbym wywalic kasy w bloto, a koniecznie chce wersje z drzewa, czyli ksiazke, bo przez wakacje siedze w domu i na 17'' CRT z 85Hz sie kiepawo czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 heh ja jestem kolejnym maniakiem drazacym przyklady i opisy ;| na saiusienkim poczatku to przeczytaj cokolwiek co wprowadzi cie w podstawy, potem poprostu lyknij troche dokumentacji na kompa i sobie poczyasz robiac programik - wszystko z java.sun.com mozna pobrac do pozniejszego czytania offline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 no coz... tak wiec chyba bede musial uczynic. Na szczescie wiem juz czego sie wystrzegac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ja jej zdecydowanie _nie_ polecam ;] Dużo błędów, etc. ;] 1534846[/snapback] Chyba coś Ci się pomyliło <_<. Uważam że to bardzo dobra książka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 ja mam cwiczenia praktyczne z helionu bo chcialem wiedziec jak to ugryzc wogole... a dalej manual styka :) nowe jezyki maja swietne manuale - chyba ze srodowisko progrmistyczne jest mocrosoftu.... te cw praktyczne naucza podstaw i oksztuja 16 zl - imho mozna zaryzykowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Chyba coś Ci się pomyliło <_<. Uważam że to bardzo dobra książka. 1543817[/snapback] Cóż ;] Miałem (nie)przyjemność korzystania z niej a także wykłady z w/w wykładowcą kilka lat temu ;] Jakoś zupełnie to do mnie nie przemawia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morphi Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Ja korzystałem kiedyś z tej: http://helion.pl/ksiazki/jv2pod.htm Mi przypadła do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokdar75 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Jaka wybrac ksiazke do nauki javy? Wczesniejsze jezyki, ktore poznalem (w sposob zapewne sredni ;]]]] ) to C i C++ , tak wiec przydaloby mi sie cos ,co lagodnie moze wprowadzic do javy, a takze pozwolic rozwinac wiedze. 1525621[/snapback] Witam. Przepraszam, ze odpowiadam tak pozno. Ja posiadam materialy do nauki Javy ( kursy i przyklady ), ktore przekazal mi moj wykladowca Podstaw Programowania - jest tego okolo 200 MB. Wykladowca twierdził, ze "jesli ktos opanuje 1/3 tego materialu to bedzie zarabial duze pieniadze na Javie" Gdyby cie to interesowalo to moge przeslac poczta na plytce?. Posiadam rownież podrecznik "Java" - Arnolda i Goslinga, ale nie polecam tej ksiazki - jezyk jest zawily a podane przyklady skomplikowane. Twierdze, ze lepiej uczuc sie z takich kursow niz z wielostronicowych ksiazek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Polecam ksiazke wydawnictwa Wiley&Sons "Learn Java in 60 min. a Day" Autor Rich Raposa. Ksiazka jest naprawde spoko - autor naprawde swietnie objasnia zagadnienia zwiazane z OOP - wydanie jest fajne i w formie ebooka czyta sie super... myslalem ciezko bedzie uczyc sie o czyms o czym nie mam pojecia po angielsku... okazalo sie ze ksiazka poprostu wciaga... jedno co mozna ksiazce zarzucic to raczej malo urozmaicone przyklady - do mniej wiecej 1/2 ksiazki drukujemy tylko na ekran... dopiero jak poznamy teorie zaczyna sie jazda... Ksiazka podzielona jest na 18 rozdzialow - kazdy pomyslony na 1 godzine pod koniec kazdego sa zadania do samodzielnego wykonania i pytania sprawdzajace teorię ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ja posiadam materialy do nauki Javy ( kursy i przyklady )(...)Wykladowca twierdził, ze "jesli ktos opanuje 1/3 tego materialu to bedzie zarabial duze pieniadze na Javie" 1581187[/snapback] Pozdrowienia dla profesora :D , nie ma jak zachęcić do nauki poprzez szlachetne wizje B) . A do nauki jeśli chciałbyś nauczyć się programowania obiektowego w Javie to "Thinking in Java" jest całkiem OK na początek (i dlatego nie warto jej kupować a co najwyżej wypożyczyć i poczytać zwłaszcza 2 edycja) Jeśli umiesz już projektować obiektowo i chcesz poznać kolejny język to lepsza powinna być "Core Java - podstawy" też do przejrzenia lub jako podręczny leksykon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...