Skocz do zawartości
Argennto

Obroty Na Pentagramie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam Freezone'a Q 80 AlCu z tego co wiem powinien mieć on obroty 2800 a um nie jest 3300 ... czy to nie jest za dużo ..?? co to oznacza czy możliwe że wiatrak jest już zajechany .....< kupiłem od gościa na allegro wygląda jak nowy i miał być nowy > Przez to mi hałasuje trochę .. Czym się różńią łożyska ślizgowe od kulkowych ..?? żywotnością czy czymś jeszcze .....któe bardziej hałasują ..???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mi tez pokazjue jakies 3200 obr/min w speedfanie (niestety nie moge spod niego regulowac :mur: ) a w biosie pokazuje jakies 3100... ale sie tym bardzo nie martwie - w drodze do mnie jest regulator obrotow i problem z glowy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W SpeedFan temp3 i fan3 zawsze pokazuje inaczej niz w żeczywistości

ja teraz na moim boxowym mam 51'C w zamknietej obudowie a w otwartej ok. 44'C i musze kupic nowy cooler

zastanawiam sie nad pentagramem q80-AlCu, Arctic Cooling Copper Silent 2 L i Gigabyte Neon Cooler 7-Pro. Pomuzcie co wybrac?? zaznaczam ze bede podkrecał procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie patrz na te opinie. nigdy.

1526702[/snapback]

Te opinie pewnie piszą pracownicy Komputronika :lol: :lol: :mur:

a co do pentagrama, to posiadam taki wraz z kontrolerem obrotów i na maxa w MBM pokazuje 3100rpm, na min - 1900rpm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ja mam Pentagrama AlCu 100 puszczony przez regulator obrotów ( 15PLN ) i przy ok 1800 obr/min pokazuje temp. niższą niż np przy 2200 obr. :) Taki mały paradoks, choć może to być spowodowane innym ruchem powietrza w budzie. Temp. odczytuje za pomocą Everest Home Edition.

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym szczerze polecil Q-92 alcu.

Wg mnie jest wyjdajnieszy od 80 mm kolegi a cenowo sie nie rozni.

Sam go mam i przy fsb 200 temp nie przekracza 50 *C w stresie.

Pamietaj tylko ze gdy kupisz nowy cooler na proca to najpierw wyszlifuj porzadnie spod radiatora, kup porządną pastę ( arctic silver 5 ) i dopiero bierz sie za zakladanie.

Wtedy dopiero odczujesz duzy spadek temp.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi