Piotrux Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Wlasnie potestowalem (tak na szybko) WD SE 160 GB JS SATA 3G (SATA II). Chodzi tak samo głośno jak moj seagate 7200.7 160 GB, myslalem ze bedzie glosniej. W tescie HDTach Burst Speed 130,2 Random access 13,2 ms Average read 52,2 MB/s To chyba niezle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Mam takie głupie pytanie :) W moim Hitachi są 2 zasilania: standardowy molex (4 piny) i zasilanie sata (6 pinowe?). Otóż ciekawy jestem czy oba musze mieć podłączone? Bo tak mam, i dysk pracuje OK, ale po co druga wtyczka zasilająca? :) Edytowane 6 Października 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Mam takie głupie pytanie :) W moim Hitachi są 2 zasilania: standardowy molex (4 piny) i zasilanie sata (6 pinowe?). Otóż ciekawy jestem czy oba musze mieć podłączone? Bo tak mam, i dysk pracuje OK, ale po co druga wtyczka zasilająca? :) 1686147[/snapback] Po to ze jak nie ma sie zasilacza z sata zasilaniem, zasila sie zwyklym, zasilanie powinno byc podpiete tylko jedno Edytowane 6 Października 2005 przez Piotrux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 kaamien No coz spojrz na moj podpis .... 4 samsungi i zero problemow .... W jednym kompie mam 3 i jest cichutko i zimno 32 C (odczyt z dysku) .... Czas kopiowania pliku 3 GB z 200 GB samsunga na raid 2 x 80 to 60 sek. czyli jest tez wydajnie .... A twoj kolega powinien swoja 160-tke oddac do serwisu a nie na polke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Jak widać każdy dysk czasami chodzi czasami nie :D Być może to kwestia całej wyprodukowaje serii bądź danego egzemplarzu. Jeśli chodzą dobrze, ok spoko, ale ja i tak przystawałbym przy Hitachi bo od kąd go mam, ani razu nie miałem żadnych problemów, ani żadnych małych pretensji :) O właśnie, skoro juz pisze to zapytam o jedną rzecz. Jak odpalić drivery do SATA jeśli nie mam stacji dyskietek? Wiadomo na początku instalacji XP (SP2) wciskamy F6 i wkładamy dyskietke. Można zrobić to jakoś w inny sposób? Oczywiscie w gre wchodzi tylko XP, bo jak można się domysleć może Vista będzie miała takowe drivery i beż żadnych problemów się odpali :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Nikt nic nie napisze? Nie chce zakladac nowego topicu bo pewnie bylo juz o tym, szukalem i nic nie znalazlem :? No więc jak jest z tymi driverami jesli nie mamy stacji dyskietek? Jest na to sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Nie musisz instalowac zadnych driverow.. Tez nie mam FDD i jakos nie musialem nic dogrywac.. nie wiem tylko czy to kwestia plyty czy tez moze SP2. W kazdym razie instalka windowsa widzi dysk SATA bez zadnej pomocy. Wiec moze sobie najpierw zobacz to u siebie, do momentu wyboru partycji mozesz odpalic instalke majac obecnie system, wiec nie widze problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...