spavatch Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) Wczoraj z trudem udalo mi sie rozszyfrowac podlaczenia wlacznika - na laminacie nie bylo rozpiski a zdobyc instrukcje (chocby w postaci pdf-a) z wiadomych wzgledow graniczy raczej z niemozliwoscia :?. Komputer wstawal, ladnie wykrywal dwa procesory i zliczal pamiec. Pobiegalem sobie troszke po biosie, zapoznalem sie z dostepnymi opcjami, a po wyjsciu z niego (discard changes and exit) czarny ekran i komp milczy. Oczywiscie dyski i wiatraki startuja ale nie ma zadnej reakcji na ekranie. Co robie nie tak jak trzeba? :-| Dla pelni informacji podaje skladniki kompa: 2x P II 450 SL2U7, 768MB RAM ECC Registered, plyta Hewlett-Packard (model trudny do okreslenia), k.graf. ATI Rage 128 GL 16MB. W razie potrzeby zamieszcze zdjecia. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Edytowane 2 Lipca 2005 przez spavatch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Niby nie zapisałeś zmian, ale zresetuj bios... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) Eh - a juz myslalem ze to jakis zboczony temat o zboczonej tematyce bo temat jest bardzo dwuznaczny - albo mi sie kojarzy... OT MODE OFF :] Edytowane 2 Lipca 2005 przez zavader Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Niby nie zapisałeś zmian, ale zresetuj bios... 1526342[/snapback] Zrobilem to - nadal nie wstaje... :? Kazda czesc skladowa sprawdze w drugim kompie jak tylko bede mial do niego dostep. Poki co nie pozostaje mi nic innego jak co jakis czas probowac czy wstaje... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Eh - a juz myslalem ze to jakis zboczony temat o zboczonej tematyce bo temat jest bardzo dwuznaczny - albo mi sie kojarzy... 1526348[/snapback] Dzien czekania na odpowiedz i ani jednego konkretnego postu :mur:. Na forum sami nadeci kozacy i wymiatacze majacy sie za niewiadomo kogo, ale jak rzucic trudniejszym pytaniem to nabieraja wody w usta! Najlepiej pojsc na topic obok i dywagowac co lepsze AMD czy Intel - zalosne... :roll: Prawde mowiac wiecej pomogli mi ludzie na forum motoryzacyjnym! :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 heh czlowieku rzuciles garsc informacji dostales jedna sensowna odpowiedz o resecie cmosu i czego chcesz wiecej ? Trzeba zaraz sie unosic ? Twoje pytanie nie jest trudniejsze ale z taka liczba info jaka nam dales to naprawde trzeba byc magikiem albo miec ta konkretna plyte i podobny problem zeby ci pomoc ... To co moge ci polecic to szukaj - na googlach napewno znajdziesz opis do tej plyty bo mi sie jeszcze nie zdazylo zebym do jakiejs mobo nie znalazl opisu a uwierz mi ze juz szukalem do wielu wynalazkow... Dla ulatwienia dodam ze najprawdopodobniej mimo iz na plycie jest napisane hp to jest ona jakiejs innej firmy. To co mozesz jeszcze zrobic to moze glupio zabrzmi - wyciagnac wszystko i wsadzic spowrotem - podocisac przetrzec pedzelkiem sloty - moze cos gdzies nie laczy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...