ramzi66 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Witam!! Napewno większośc z was wie co to jest IRc ja tez wiem ze sie rozwania na rózne tematy, lecz nie wiem jak sie w to wkrecic od czego zaczac i oco w tem biega, może ktos mi poda stronke gdzie to jest dokladnie opisane albo sam napisze co i jak. Byłbym bardzo wdzięczny. POZDRAWIAM :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) Ale o co chodzi? 1. Wlasny kanal? 2. Stawianie botow ? 3. Podstawy programow ? 4. Zasada dzialania ? Bo troche jestes niesprecyzowany ;] I MYSL !! http://www.ircnet.pl/irc/podstawy.html http://irc.servis.pl/pomoc.php http://pomoc.irc.pl/old/ http://www.google.pl/search?hl=pl&q=irc+po...aj+w+Google&lr= Edytowane 2 Lipca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Najlepiej nie zaczynać. Na ircu nie ma już nic ciekawego oprócz 12letnich małolatów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Najlepiej nie zaczynać. Na ircu nie ma już nic ciekawego oprócz 12letnich małolatów ;] 1526304[/snapback] Czyli raczej mnie nie spotkasz :P PS:Korzystasz z mIrca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Irssi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzi66 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 NO wlasnie nie wiem od czego zaczac i rosilbm po kolei co i jak jestem ciemny oco w tym biega......a tak pozatym to gdzie by mozna popisac z kims kto zna sie dobrze na kompach sieciach itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzi66 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) Ma ktos skad sciagnoc mIRC Onio odezwij sie domnie na gg 5008952 jak chcesz to pogadamy Edytowane 2 Lipca 2005 przez ramzi66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senara Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Ma ktos skad sciagnoc mIRC Onio odezwij sie domnie na gg 5008952 jak chcesz to pogadamy 1526821[/snapback] podaj mi maila przez PM, to Ci podesle instalke, jesli googlowac nie potrafisz ;) w mailu podam Tobie takze ustawienia. P.S. ja tam sobie wchodze na rozne kanaly i nie mam za bardzo do czynienia z malolatami :) ParanoiK'u, moze zawitales przypadkiem na #przedszkole albo #malolaty :D ?? wszystko zalezy od tematyki kanalu. wiadomo, ze teraz (od dluuuuuuuzszego czasu) kompy i informatyka sa bardzo na topie i juz smarki sie tym interesuja, jednak sa topic'ki, do ktorych dzieciaki jeszcze nie dorosly :) dlatego polecam kanaly traktujace o roznych wyznaniach ;) polecilabym Wam z mila checia #ekspres.net.pl, bo w zasadzie czasami znajomi z sieci (z tej samej sieci, co ja) sa obecni przy kompach i gdy ma sie jakis problem zwiazany z PC, to zawsze mozna zapytac, poczekac i moze doczekac sie odpowiedzi :) problemem jest to, ze # ten jakos nie potrafi sie rozwinac. byl stworzony z mysla o userach naszej sieci (firma podzielila nam LANa a jakis dobry ludek wpadl na pomysl, ze stworzy taki kanal do pogaduch, zeby nam LANczata nie brakowalo :P), jednak tylko nieliczni u nas w miescie wiedza jak poslugiwac sie mIRCem, jednak wpadaja tam tez osoby spoza naszej LANowej spolecznosci :) P.S.2. perdono za lekkie odbiegniecie od meritum :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 ramzi tu masz bardzo dobrze napisane;d http://animationalliance.net/senkyou/section.php?sec=irc a co chcesz od sieci? bo troche wiem;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Irc ma to do siebei ze swego czasu byl naprawde miejscem gdzie mozna bylo pogaadc z ludzmi inteligentniejszymi nz ci z czat.onet.pl... Niesetty ostatnio [1-2 latka] moda na IRCA wzrasta i trudno teraz o kanal ktory bylby odpowiedni, fajny i mlodzierzowy ;) A szkoda... A w ogole to czemu nie ma kanalu #tweak.pl ? Czemu nikt na to nie wpadl ? Edytowane 3 Lipca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senara Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 no ja bym powiedziala, ze moda na IRCowanie raczej odchodzi a moze i juz odeszla ;) jeszcze 2 latka temu na ciekawych tematycznie kanalach mozna bylo spotkac wielu ludzi, z ktorymi na prawde szlo porozmawiac na inteligentniejsze tematy, teraz, gdy zerkam na kanaliki, ktore niegdys odwiedzalam czesto, widze dwie pozostawione sesje :/ nie ma z kim prowadzic konwersacji... kiedys to byly czasy... ;) wie ktos moze jak szla nazwa #, na ktorym gra sie w slowka ?? :) chyba nigdy nie zapamietam jej :/ milego niedzielnika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Moda na irca juz przeszła kilka lat temu... pamiętam jak mialem 8 !! lat to siedzialem w cafe i sobie gadalem :) A w wieku 6 lat to juz w dooma sie na siecii grało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 podaj mi maila przez PM, to Ci podesle instalke, jesli googlowac nie potrafisz ;) w mailu podam Tobie takze ustawienia. P.S. ja tam sobie wchodze na rozne kanaly i nie mam za bardzo do czynienia z malolatami :) ParanoiK'u, moze zawitales przypadkiem na #przedszkole albo #malolaty :D ?? wszystko zalezy od tematyki kanalu. wiadomo, ze teraz (od dluuuuuuuzszego czasu) kompy i informatyka sa bardzo na topie i juz smarki sie tym interesuja, jednak sa topic'ki, do ktorych dzieciaki jeszcze nie dorosly :) dlatego polecam kanaly traktujace o roznych wyznaniach ;) polecilabym Wam z mila checia #ekspres.net.pl, bo w zasadzie czasami znajomi z sieci (z tej samej sieci, co ja) sa obecni przy kompach i gdy ma sie jakis problem zwiazany z PC, to zawsze mozna zapytac, poczekac i moze doczekac sie odpowiedzi :) problemem jest to, ze # ten jakos nie potrafi sie rozwinac. byl stworzony z mysla o userach naszej sieci (firma podzielila nam LANa a jakis dobry ludek wpadl na pomysl, ze stworzy taki kanal do pogaduch, zeby nam LANczata nie brakowalo :P), jednak tylko nieliczni u nas w miescie wiedza jak poslugiwac sie mIRCem, jednak wpadaja tam tez osoby spoza naszej LANowej spolecznosci :) P.S.2. perdono za lekkie odbiegniecie od meritum :) pzdr 1526982[/snapback] Wiesz, nie musisz mi tłumaczyć - przygodę z ircem zacząłem 9 lat temu, miało się tego dialupa tepsy - a jeszcze wcześniej jako kajtek zapieprzało do kafejki ;] Generalnie to na większości kanałów można spotkać dzieciaki, są pewne, nazwijmy to 'nisze' - ale i tam o kulturę trudno zwykle. Onio: nie, nie korzystam z mIRCa, nie posiadam windowsów. Najczęściej używam 'wzbogaconego' irssi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Onio: nie, nie korzystam z mIRCa, nie posiadam windowsów. Najczęściej używam 'wzbogaconego' irssi. 1528605[/snapback] Moze głupio to zabrzmi ale to bylo pytanie do ramziego, jednak dzieki za odpowiedz :) PS: Podła propozycja stworzenia kanału irc dla tweaka: Jednak po co jakiś kanał skoro to jest forum, ma mozliwości PW, pokazuje GG, tlena itp (jezeli ktoś je wpisze), a ludzie zawsze mogą sobie porozmawiać np. na testowym, więc na co komu irc lub chat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzi66 Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 A wiec wszytkim panom( bo raczej pań tu niema) dziekuje za odpowiedzi myśle że by jusz szlo zamknąc ten temat. Pozdrawim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Irc ma to do siebei ze swego czasu byl naprawde miejscem gdzie mozna bylo pogaadc z ludzmi inteligentniejszymi nz ci z czat.onet.pl... Niesetty ostatnio [1-2 latka] moda na IRCA wzrasta i trudno teraz o kanal ktory bylby odpowiedni, fajny i mlodzierzowy ;) A szkoda... 1527066[/snapback] Wszystko zalezy o jakiej sieci mowisz. Jesli chodzi o IRCnet to ilosc ludzi raczej maleje i szczerze mowiac juz dawno zadna malolata mnie tam nie zaczepiala. Z drugiej strony wszystko zalezy od kanalow, na ktorych przebywasz. Aktualnie IRC jest raczej spokojnym miejscem do wymiany pogladow, a jesli ktos chce pogadac z napalonymi malolatami to idzie na czata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Wszystko zalezy o jakiej sieci mowisz. Jesli chodzi o IRCnet to ilosc ludzi raczej maleje i szczerze mowiac juz dawno zadna malolata mnie tam nie zaczepiala. Z drugiej strony wszystko zalezy od kanalow, na ktorych przebywasz. Aktualnie IRC jest raczej spokojnym miejscem do wymiany pogladow, a jesli ktos chce pogadac z napalonymi malolatami to idzie na czata ;) 1529270[/snapback] Czateria... tam to mozna sie nasłuchać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 "kLiKajoNce MaŁolaTy" nie umieją wejść na irc. co do sieci do polecam polnet. ma mniej użytkowników niż ircnet, ale jest możliwość rejstrowania nicków i kanałów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senara Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) A wiec wszytkim panom( bo raczej pań tu niema) dziekuje za odpowiedzi myśle że by jusz szlo zamknąc ten temat. Pozdrawim 1528975[/snapback] :| a ja to niby kto, jak nie Kobieta ?? :P poczulam sie urazona, ale pozdrawiam takze... wracajac jeszcze do IRCowania, malolaty potrafia :P teraz te dzieciaki wiedza wiecej niz my w ich wieku :) co sie natomiast tyczy IRCowych napalencow, to wystarczy wejsc na jakis np. wloski kanal :) mi wystarczyla niecala minuta, aby sie do takiego zrazic... a to nie byl #, ktorego nazwa moglaby wskazywac na to, iz spotka sie tam tak wielu napalencow. Edytowane 5 Lipca 2005 przez Senara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 co sie natomiast tyczy IRCowych napalencow, to wystarczy wejsc na jakis np. wloski kanal :) mi wystarczyla niecala minuta, aby sie do takiego zrazic... a to nie byl #, ktorego nazwa moglaby wskazywac na to, iz spotka sie tam tak wielu napalencow. 1530589[/snapback] Wlosi tak maja. Dosc czesto lataja tez po kanalach probojac na sile zainteresowac kogos swoja osoba badz poprostu spamuja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Włosi... oni są nawet gorsi od polskich script kiddies ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...