Don Pedro Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Mam możliwość kupna Leadteka 6800LE po rozsądnej cenie, moim pytaniem jest czy w tej karcie da się bezpiecznie odblokować potoki, czytałem że zabawa z Riva Tunerem może (ale nie musi) zakończyć się nawet spaleniem karty, a co do odblokowania to się pytam ponieważ Leadtek to nie Gainward czy inny Asus i pewien nie jestem bezpieczeństwa i skuteczności tego zabiegu (zawsze może być większe prawdopodobieństwo wadliwości odblokowanych bajerów). Ogólnie chodzi mi o to czy zaryzyzkować i kupić Leadtekowego 6800LE z ryzykiem niedoblokawania potoków i uszkodzeniem karty czy kupić bezpieczniejszego 6600GT i pożegnać się z dodatkowymi potokami i wydajnością płynącą z nich? Może ma ktoś doświadczenie z modowaniem Leadteków LE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Przecież można kupić 6800LE z gwarancją na odblokowanie wszystkich potoków.... Nie widzę w czym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Przecież można kupić 6800LE z gwarancją na odblokowanie wszystkich potoków.... Nie widzę w czym problem. 1526454[/snapback] Ja też... sam kupiłem kartę z gwarancją na odblokowanie. I nic się nie dizeje. A opowieści o spaleniu karty przez odblokownaie potoków są grubo przesadzone. Fakt jednak że 6800LE trochę isę gorzej podkręcają i jak się odblokuje i podkreci to może być nieciekawie - temperatura. Ale leadeki mają solidne chłodznie więc to odpada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Mam ASUSA v9999 LE 16/6 400/850 Temperatur w stresie na standardowym chłodzeniu 56-gpu 53-ram. Zastosowałem dodatkowo coolerki żeby dmuchały na pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Karta Ci się nie spali, nie ma obawy :) tu masz fajną instrukcję jak odblokować potoki riva tunerem, procedura bardzo zbliżona dla wszystkich LE http://hslab.pl/index.php?module=subjects&...page&pageid=222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Mam możliwość kupna Leadteka 6800LE po rozsądnej cenie, moim pytaniem jest czy w tej karcie da się bezpiecznie odblokować potoki, czytałem że zabawa z Riva Tunerem może (ale nie musi) zakończyć się nawet spaleniem karty, a co do odblokowania to się pytam ponieważ Leadtek to nie Gainward czy inny Asus i pewien nie jestem bezpieczeństwa i skuteczności tego zabiegu (zawsze może być większe prawdopodobieństwo wadliwości odblokowanych bajerów). Ogólnie chodzi mi o to czy zaryzyzkować i kupić Leadtekowego 6800LE z ryzykiem niedoblokawania potoków i uszkodzeniem karty czy kupić bezpieczniejszego 6600GT i pożegnać się z dodatkowymi potokami i wydajnością płynącą z nich? Może ma ktoś doświadczenie z modowaniem Leadteków LE? 1525935[/snapback] Po I jak już powiedzieli inni można kupi z gwarancją odblokowania potoków. Po II według mnie spalenie karty przez odblokowanie potoków jest bajką. Sam mam GF6800 Gainwarda i niestety mama uszkodzone potoki. Odblokowałem je odpaliłem 3dmark05 pojawiły się arty wiec przywrówciłem ustawienia take jak były i nic sie nie stało. Żadnego spalenia czy uszkodzenia. Mam jedynie 6 vertexów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 A ja jeszcze mam pytanko. może nawet głupie jak sie podniesie napięcie to wzrosnie temp. karty. TAK czy NIE? I prosze sie nie wkur........ć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 TAK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...