Skocz do zawartości
marek.t

Samsungi 3.3ns...........

Rekomendowane odpowiedzi

no chłopaki ładny wynik co? :D 3d marka przechodza na 830mhz a w windowsie bez artów sa w satnie pracować na 840mhz!!!! kurcze niespodziewałem się że w pamitkach drzemie taka moc, teraz musze jeszcze moda wyonac na nich i bedzie może 850!! screeny podeslę późnije pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

screen żeby nie było

ale lipa bo tera gyd na rdzeniu mam koło 1.5V to pamiatki nawet przy 600poakzuja arty :mur: wie ktoś jak zrobić moda na VDDQ żeby można było podnięść samsungom napięcie?

bede wdziczny bo na neice nic nie ma praktycnzie o tym VDDQ na r9600 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim GF4MX440 samsungi 3,3ns BGA lecialy 740mhz bez modow, wyrabialem na tym gf-ie ponad 12K w 2k1. niestety wtedy neta nie mialem i nie mialem jak wynikow na orbie zmiescic :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

autor nie wspomnial ze napewno zmienil timingi .. albo ma arty na pol ekranu

jakby autor posledzil temat o 9600 pro to by widziale ze to wcale nie takie cudo

ja, Crusio i Madness obaj mielismy na tych radkach gigabyte'a ponad 800 ..

aczkolwiek ze zmiana timingów które badz co badz obnizaly troche wydajnosc.

No i wielu osobom karty popadaly .. (aczkowliek moja wciaz dziala u kolegi pracujac non stop 530/700).

Robienie modów na gigabyte'ach mija sie z celem bo sa niedowoltowane i podwyzszanie napiacie na gpu odbija sie na memkach i odwrotnie.

Do tego Gigabyte stosowal na 100% inne kostki niz podane 3.3 .. 2.86 raczej ..

a pozatym jak juz pisalem autorowi w temacie o 9600 ... podaj orby do 03 i 05 .. tam pokazuje taktowania .. zrob na tych taktowaniach marki i przedstaw orby..

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raven >> niektore karty mialy cala sekcje dzialajaca i wystarczylo dolutowac tylko wtyczke od zasilania. GB tego nie maja - myslisz ze bylbys w stanie zbudowac cos takiego?

Vmody sa dobre tylko do benchow. Moja karta na stock V chodzila 525/690 (takty 24/7). Max rdzen na ktorym robilem 01 to 573 i memy na 397. Po ustawieniu VGPU na 1.4 V moge zaliczyc marka01 na 605/397, ale przy 525/690 mam arty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest nic super trudnego, trzeba tylko wymierzyc z kad jakie napiecie idzie do czego, pewnie z 5v i 3,3v czerpie. Ogolnie wystarczy kilka pomiarow z roznych patrii i dolutowanie kabelkow. Wydaje mi sie ze jak cos jest niedowoltowane to mozliwe ze karta ciagnie np z 5v i dla memkow i dla rdzenia , kawalek kabelka i ze 2 kondensatory mysle ze by zalatwily sprawe ;). jakies foto karty moglbys zapodac? moze bedzie od razu widac co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zauwarzyliscie ale na screenie dostarczonym przez marek.t tak jakby zacząłpojawiać sie artefakt na zielonym znaczku Start

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zauwarzyliscie ale na screenie dostarczonym przez marek.t tak jakby zacząłpojawiać sie artefakt na zielonym znaczku Start

1587460[/snapback]

No taki maly artefakt.. mi tam takienie nie przeszkadzają jag gonie samsungi 5ns na mojej ti4200 do 580mhz. czasami mniej czasami więcej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje samsungi 3,3 na 9800 ida do 700 na 710 arty juz sa

1588551[/snapback]

moje hynixy 4ns lajtowo chodzą na 715mhz bezartowo [;

na 770 przechodzą jeszcze marka [;

na 750 sypią lekko :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim GF4MX440 samsungi 3,3ns BGA lecialy 740mhz bez modow, wyrabialem na tym gf-ie ponad 12K w 2k1. niestety wtedy neta nie mialem i nie mialem jak wynikow na orbie zmiescic :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:

1530066[/snapback]

eeee w każdym 3Dmarku można zapisać wynik i potem go na orbie zamieścić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swojej karcie (R9550) mam Samsungi 4ns. Narazie max jaki z nich wyciągnąłem to 560Mhz. W takim stanie spokojnie przechodzi Marki. Niedawno zmieniłem chłodzenie karty. Na radiator poszedł wentyl 80x80 a na memy - aluminiowe radiatory. Dokładny przebieg kręcenia karty znajdziecie w topicu o Radeonie 9550.

PS. Czy taki mod jest możliwy dla mojej karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj macie czysciutkiego screena z 850 mhz :D :D a tak przy okazji pomyślałem, że pochwalę wam się wynikiem wczorajszych bojów z radkiem B)

przy taktowaniu 540/810 i sterach 5.10 udało mi się wyciągnąć 2384 punkty w 3d marku 05 :lol: jest to 3 miejsce w kategorii radeon 9600 series :D do 2 brakuje mi tylko 4 punktów a do 1 koło 70 :lol: :lol: ale idzie zima więc niedługo zaprezentuje się tutaj z 1 miejscem :lol: :lol: co sądzicie o wyniczku?

pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz nie chce cie martwic ale hynixy

3,6 ns kreca sie na 800-900 mhz :]

ale co tam :) 3 miejsce na swiecie ta jakby zobaczyli arty..

oprócz kropeczek w niektórych miejscach nie mam zadnych artów, no to po v-modach moze i tylee osiagna np. 800 ale to tylko w niektórych przypadkach, nieługo wróce tu z 1 miejscem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam radka 9600pro z samsungami 3.3ns. czy moge krecic karte z moim zasilaczem Codegenem 300w <shit> czy to zbyt ryzykowne??

Możliwe że będzie dobrze działać, ale i tak polecałbym wymienić CodeZgonaTora na coś innego - w segmencie value królują Delty i Fortrony :idea: Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...