zgf1 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Wpadlo mi 200zeta, wiem, ze to nie duzo ale chcialbym cos upgradeowac aby poczuc roznice. Moj obecny konfig: Athlon 2000+ (133x12.5 @ 166x12.5) Gigabyte 7NF-RZC (nForce2) 512MB DDR (Wilk, 6,3,3 CL2) Gigabyte Radeon 9550 (400\500) Samsung 200GB Reszta jak w podpisie. Wiecej kompa juz nieda sie podkrecic. Ktore z ponizszych rozwiazan bedzie najlepsze ? 1. Zmiana plyty glownej na Abit NF7-SL i dolozenie 256MB DDR. 2. Wymiana karty graficznej na R9600XT 3. Poczekac i kupic Semprona na S754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 IMHO semprona się nie opłaca kupiwać, juz raczej bym wziął AMD 64 na s754, albo w ogole się przerzucił na socket 939 (bardziej na przyszłośc). Pakowanie kasy w socket A jest srednio sensowne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Zadne z tych rozwiazan nie jest wybitne. Ani karta dobra, ani procek. Lepiej poczekac, dorobic, dorzucic troszke i wymienic cala platforme na a64 i miec spokoj pozniej. BO pakowanie w starsze technologie jest troche bez sensu. Ale to Twoja kasa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Nie wiem w czym chcesz poczuć różnicę, generalnie ze wszystkich wymienionych pomysłów jedynie przejście na socket754 jest sensownym upgrade'm, ale za 200zł+to co dostaniesz za CPU i mobo, to niewiele. Ale skoro masz możliwość, to, powtórzę, jest najlepszy wybór. Z drugiej strony jednak jeśli chcesz więcej FPS'ów w grach, to najlepiej byłoby przejść na ośmiopotokowca, za tą kasę to chyba tylko R9700PRO. Ewentualnie trochę dołożyć i R9800PRO np.: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56365437 (trochę zastanawia niska cena) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...