goldenSo Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Instaluje Windowsa XP z zintegrowanym SP1. Idzie gładko aż do momentu 1szego resetu, proces zaczyna się od nowa. Żeby nie było że pirat to serial jest oryginalny, a płyta jest kopią oryginału (oryginał u ojca w pracy). Będe wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Osobom które napiszą kup oryginał dziękuje na wstępie i odsyłam na kurs czytania ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 A co sie dzieje jak po pierwszym resecie ustawisz w biosie jako firt boot HDD?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Moze zle integrowales SP? Chyba ze plyta jest juz kupiona ze zintegrowanym SP1 [mowa o oryginale] to wtedy powinno gladko chodzic. Sproboj moze zanim zaczniesz kolejna instalke wyczyscic dysk fdiskiem do zera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Mam ustawione jako first boot hdd. SP1 był od początku, jest to kopia oryginału (wypalona na zwykłym cdku, jestem w posiadaniu oryginału) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 (edytowane) serial oryginalny ale uzywany nielegalnie hehe. to tez piractwo (patrz licencja jednostanowiskowa) napisz moze dokladniej jaki proces zaczyna sie od nowa ^^ od ktorego momentu bo tego nie napisales dokladnie i upewnij sie ze masz HDD0 bo jesli nie to ci przeskakuje znowu na cd moze. Edytowane 2 Lipca 2005 przez Vadeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 legalny windows? To zadzwoń na partyline Microsoft! :lol: ... aaa , masz OEM ... no to sorry ... musisz poszukać na forum. Problem powtarza się średnio 2x w tygodniu. Ponieważ nie piszesz na jakim sprzecie instalujesz to sam musisz wylosować właściwą odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Więc tak : Instaluje normalnie, sprawdzanie konfiguracji wybór particji ew format. Dochodzi do kopiowania plików na dysk i ... Po zakończeniu kopiowania następuje pierwszy reset(znacie to) i potem od nowa chce wybierać partycję itd. To straszne, jak człowiek chce chociaż raz legalnie albo chociaż pół legalnie(Licencja jest kilkustanowiskowa, nie wiem ilu) to się nie da. I dziw się że naród piraci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 po przekopiowaniu plikow powinien sie zresetowac i uruchomic z dysku juz. u ciebie widac uruchamia sie z plyty CD. wez sprawdz czy masz na first boot ustawione HDD0 a z pozostalych usun CDROM (daj dyskietki czy cus) i wtedy zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Przy próbie wyłączenia cd-romu jako boot devica wyskakuje "DISK BOOT FAILURE INSTER SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro20 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 a przy instalacji innych systemów np. Windows 2000 też tak masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Nie mam innych systemów, dzisiaj sprawdzałem na oryginalnej płycie = to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 A moze zrob tak - w BIOSIE nie ustawiaj First Device HDD tylko zrob tak: First: HDD0 Second HDD1 Third: HDD2 I zobaczy czy zadziala. Oczywiscie po reboocie i wyjeciu plytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Przy próbie wyłączenia cd-romu jako boot devica wyskakuje "DISK BOOT FAILURE INSTER SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" 1526965[/snapback] Wyglada mi to jak by twoja partycja c: z systemem nie byla aktywana, i nie chciala sie botowac. Uzyj programu fdisk z dysku startowego i ustaw partycje na aktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Wrzucenie boot sectora fixbootem, chyba wszystko robiłem :( i dalej nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Wrzucenie boot sectora fixbootem, chyba wszystko robiłem :( i dalej nic 1528676[/snapback] Wiec zrob tak: Partycje ktora formatujesz c: sformatuj na fat32 a nie na ntfs. Mialem kiedys taki numer ze dysk maxtora nie chcial sie botowac na ntfsie a na facie32 bylo ok ! :lol: Pisz jak ci to pomoze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Pomogło przeczyszczenie dysku(fizycznie husteczką) i przepięcie go w kablu na master ... (ach ta moja siostra ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...