Skocz do zawartości
dymy

SAMTRON 76E vs BENQ V772

co lepsze?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. co lepsze?

• SAMTRON 76E
      6
    • BENQ V772
      1

Rekomendowane odpowiedzi

..mam maly dylemat. chodzi o zakup monitora. rozpatruje tylko dwa modele: SAMTRON 76E lub BENQ V772. za samtronem przemawia potwierdzona bezawaryjnosc (sprawka Samsunga) a za benq (ktory jest tylko 20 zetow drozszy) certyfikat TCO99. tylko kompletnie niewiem co to za firma benq. action ma je od niedawna wiec nic nie mozna powiedziec o serwisie. dlatego blizej mi do samtrona bo jest sprawdzony i pewny ..ale troszke zal TCO99. a co wybralbys Ty? btw. co myslicie o monitorach LOGIX?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym się nie wypowiedział, to przecież ty byś mnie nie oświecił ... a tak pogłębiłem wiedzę... :-P

Dymy, kup DFa

..thx za porade. masz racje. w zasadzie jeszcze lepszy bylby 76 BDF. taki sprawilem siostrze i jest bardzo zadowlona ..ale tutaj jestem mocno ograniczony kwota i wersje DF sa jush poza zasiegiem. wracajac do tematu to po glebszym porownaniu stwierdzam ze paramery obu monitorow sa prawie identyczne. przy czym samtron 76E tesh ma jako opcje TCO99. dodajac sprawdzona bezawaryjnosc (mowa o 17") chyba wezme samtrona. z wynikow ankiety tesh wynika ze tak bedzie lepiej. ale nikt tesh nie powiedzial wprost zadnego zlego slowa pod adresem benq. czyzby strach przed nieznanym bral gore? btw. wiekszosc firm (LG , Samtron, Samsung, Benq itd.) robi te same modele bez i z TCO99(opcja). pytanko: czy roznia sie one tylko posiadanym certyfikatem a fizycznie to ten sam sprzet? ..i jeszcze raz pytanie o Logix. czy ktos jush na nich pracuje ..wal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest jeszcze jakiś lepszy samtron od 76DF. Ma 72Hz chyba przy 1280x1024 (zamiast 60Hz) i działa chyba w 1600x1200. Takiego sobie spraw :)

..wiem wiem. pisalem ze takiego spawilem siorze. ale tu nie mam tyle kasy. swoja droga jesli Benq to Acer to czy nie lepszy nish Samtron? czy ktos ma doswiadczenie z monitorami tej firmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sprzedawałem Logixy17" nie pamietam tylko modelu. Zastąpiły one mianowicie w zestawie Samtrony 17E. Logix z tego co wiem produkuje LG niestety parametry nie są najlepsze - bardzo słabe odświeżanie w większych rozdzielczościach. Jeśli masz wybór pomiędzy Samtronem a Logixem to bez zastanowienia SAMTRON. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..faktycznie Benq to Acer Communications & Multimedia Group. wystarczy zlookac strone www.benq.com i wsjo jasne ..ale te Logix'y (?) nie ma na nich zadnego znaczka LG. ani na pudle ani na monitorku ni na papierku. nie ma tesh zadnego adresu www. ale jak sie rozejrzec po stronach to faktycznie czasem znaczek LG pojawia sie obok slowa LOGIX (?) czyzby LG dorobil sie swojego samtrona? ..ale bardziej dreczy mnie kwestia ktora wczesniej poruszylem. mianowicie czy monitory z TCO99 jako opcja roznia sie od tych samych bez w/w certyfikatu? czy moze to fizycznie to samo tylko pojechalo po nalepke za ktora firma musiala beknac wiec sa drozsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...