Skocz do zawartości
Hesos

Wybór Grafy I Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę o pomoc.

Muszę sprzedać swojego kompa i bede zmuszony zlożyć cuś sobie za mniejsze pieniążki. Tzn. mam problem z wyborem grafy i procka, a mianowicie zastanawiam sie nad jakims durniem 1200, albo jakiegos pentkaIII 800-1000 i grafa: tak do 100zł geforca 3ti 200-500 lub radka 8500.

Jak dureń to pewnie postawie go na ecesie k7s5a (miałek kiedyś) bo tani, a jeśli chodzi o pentka to nie mam pojecia co wybrać.

Napewno zostawie sobie jedną kośc pamięci to napewno płyta główna musi mieć obsługe ddr. Ogólnie sprzęt służy mi do neta, muzy: słuchanie jak i tworzenie no i filmy, (no może kiedyś w coś zagram jak bede miał wene ;) )

ps. karte dźwiękową też sobie zostawiam :)

wielkie dzieki za pomoc

aa a moze jakąś nową karte szitową z gwarą?? np. gf 4mx albo radka 9200??

heh wlasnie widzialem gf4mx 4000 64mb 128bit za 117zł. co myslicie?? oczywiscie nowe w sklepie

Edytowane przez Hesos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na twoim miejscu, jeżeli chcesz wybierac między Pentiumem a Duronem to oczywiście Pentium. Karta Graficzna nie ma roznicy zbytnio lecz bardziej bym sie przychylił do GF'a 4 [ 64 MB ] / Można go kupic jush za 80zł - używke /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze uzywana za 80 no ale dokladam 30 i mam 2 lata gwarancji wiec wiesz...

wiec pentium?? a jaka plyta do niego?? na ddr-y oczywiscie i zeby dalo sie cos go podkrecic

edit: wlasnie szperalem po allegro i mam wrazenie ze zadna plyta (s 370) nie ma obslugi ddr, albo niech mnie ktos wyprowadzi z błędu

Edytowane przez Hesos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem, mialem durnia 1200 na ecsk7s5a i nie narzekałem. Tak sobie skladalem i słożyłem to co mam a tamtego sprzedałem no i teraz to musze sprzedac i wrócic do czegoś starszego ;)

Wiec raczej złoże coś na ecs lub asrocku. Fajnie by bylo jak bym znalzał jakiegoś Antka 1400 lub 1600 w rozsądnej cenie, to by było słodko.

Wielkie dzieki za odpowiedź, temat do zamknięcia

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi