Skocz do zawartości
Lizardus

Antivir Dla 15 Stanowisk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam powazne pytanie. Kuzyn zza granicy, ktory ma spora firme chce kupic nowe antivirusy dla 14 stanowisk komputerowych + 1 server. Wszystko oparte na Windows.

I teraz chcialbym sie zapytac jakie ejst dobre oprogramowanie antivrusowe za niska cene dla tych 15 stanowisk? Czy lepiej kupic dla poszczegolnego compa jakis pojedyncze pudelko retail czy jedno z jakimis licenjami za ktore sie placi jakis abonament roczny spory(tak gdzies wyczytalem). Co doradzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis rok temu borykałem sie z takim samym problemem przy otwarciu kawiarenki internetowej. Rozwiazałem go prosto: na server kupilem licencjonowany Norton antyvir a na posszczegolnych stanowiskach uzywal online skanera http://skaner.mks.com.pl/skaner.html

i darmowego programu "Spybot - Search & Destroy".

I wszystko działa idealnie przy minimalnych kosztach :D

Taka jest moja alternatywa.

Edytowane przez M2gik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie w duzych firmach spotykam sie z McAfee i jak narazie to bardzo ladnie sie sprawdza .

Nortona nie tkne kijem.

1529411[/snapback]

[OT mode on]

Ciekawe w jakich to firmach :?: :wink:

[OT mode of]

McAfee jest całkiem niezły pod warunkiem, że wykupi się wersję korporacyjną z full service. Wchodzi w to m.in. wersja sieciowa z EPO Agentem (Wersja Home, powiem szczerze jest bardzo, bardzo średnia).

I tu ważne informacje:

1. McAfee support'uje systemy 9X tylko do końca lipca. Potem już koniec, zostają tylko NT, 2k i XP oraz ich wersje serwerowe, a także Linux'y i Unix'y.

2. Nie nadaje się do wykorzystania na słabszych PC. Na mój gust minimum przyzwoitości to castrat 1 GHz. Na słabszych maszynach potrafi całkowicie zmulić system, szczególnie na 128 MB RAM'u. Mam tego trochę w firmie, to mogę coś o tym powiedzieć.

Nie wypowiadam się na temat AMD, bo nie mamy ich w firmie i nie wiem jak McAfee na nich działa, a procesory AMD i Intela nieco się jednak różnią. Gigaherz'e nie są wykładnikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi