Lizardus Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Mam powazne pytanie. Kuzyn zza granicy, ktory ma spora firme chce kupic nowe antivirusy dla 14 stanowisk komputerowych + 1 server. Wszystko oparte na Windows. I teraz chcialbym sie zapytac jakie ejst dobre oprogramowanie antivrusowe za niska cene dla tych 15 stanowisk? Czy lepiej kupic dla poszczegolnego compa jakis pojedyncze pudelko retail czy jedno z jakimis licenjami za ktore sie placi jakis abonament roczny spory(tak gdzies wyczytalem). Co doradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M2gik Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Jakis rok temu borykałem sie z takim samym problemem przy otwarciu kawiarenki internetowej. Rozwiazałem go prosto: na server kupilem licencjonowany Norton antyvir a na posszczegolnych stanowiskach uzywal online skanera http://skaner.mks.com.pl/skaner.html i darmowego programu "Spybot - Search & Destroy". I wszystko działa idealnie przy minimalnych kosztach :D Taka jest moja alternatywa. Edytowane 3 Lipca 2005 przez M2gik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Hmm zamiast nortona to lepiej Kaspersky albo NOD32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M2gik Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Noton tesh jest dobry :D Nie czepiaj sie :P Ja osobiscie wole nortona od tych innych badziewi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Obecnie w duzych firmach spotykam sie z McAfee i jak narazie to bardzo ladnie sie sprawdza . Nortona nie tkne kijem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Obecnie w duzych firmach spotykam sie z McAfee i jak narazie to bardzo ladnie sie sprawdza . Nortona nie tkne kijem. 1529411[/snapback] [OT mode on] Ciekawe w jakich to firmach :?: :wink: [OT mode of] McAfee jest całkiem niezły pod warunkiem, że wykupi się wersję korporacyjną z full service. Wchodzi w to m.in. wersja sieciowa z EPO Agentem (Wersja Home, powiem szczerze jest bardzo, bardzo średnia). I tu ważne informacje: 1. McAfee support'uje systemy 9X tylko do końca lipca. Potem już koniec, zostają tylko NT, 2k i XP oraz ich wersje serwerowe, a także Linux'y i Unix'y. 2. Nie nadaje się do wykorzystania na słabszych PC. Na mój gust minimum przyzwoitości to castrat 1 GHz. Na słabszych maszynach potrafi całkowicie zmulić system, szczególnie na 128 MB RAM'u. Mam tego trochę w firmie, to mogę coś o tym powiedzieć. Nie wypowiadam się na temat AMD, bo nie mamy ich w firmie i nie wiem jak McAfee na nich działa, a procesory AMD i Intela nieco się jednak różnią. Gigaherz'e nie są wykładnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...