Skocz do zawartości
forix

Celeron 1.7 + Asus P4ge-mx - Prosze O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam płyty do Celerona 1,7Ghz czy Asus P4GE-MX zaskoczy i bedzie wszystko OK. Prosze ewentualnie o propozycje płyty do Celerona nie wiem czy wszystkie pod gniazdo 478 zadzialaja ale raczej nie. Szukam taniej plyty ktora moge podlaczyc pod tego starego procka. Bede wdzieczy za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na stonie asusa jest coś takiego jak support: --> cpu support

wybierz tam swoj procek - poda ci liste płyt na ORT: ORT: ORT: kturych pojdzie

polecam chipsety 875p/865pe... ale nie wiem czy warto dawac tak kozacki chipset do tego procka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam chipsety 875p/865pe... ale nie wiem czy warto dawac tak kozacki chipset do tego procka...

1527320[/snapback]

jesli nie mysli w zmianie w przyszlosci na jakiegos lepszego procka to chyba nie ma sensu imho...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do celerona 1,7 nie ma sensu pchać jakiejś wypasionej płyty bo proc jest bardzo mierny... Ta płyta z prockiem sie zgodzi ale sprawdz to jeszcze dla pewności.

Ja polecałbym 845 spokojnie styknie, nawet będzie miało to ręce i nogi a ponadto bardzo przystępna cena... No chyba że planujesz jakąś przesiadkę!

EDIT: Literowki

Edytowane przez Bartek-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi