Skocz do zawartości
Fazi187

Labtec Ultra-flat Wireless Desktop

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie kupiłem sobie ten zestawik klawiatura + optyczna mysz za 90zł nie spodziewając się przy takiej cenie fajerwerków ale liczyłem że wszystko będzie chociaż działać jak należy.. Przeliczyłem się?

1. Mysz. Czy to normalne, że optyczne bezprzewodowe radiowe myszki cierpią na coś takiego?: zostawiam myszkę bez ruchu na chwilę a potem nią poruszam - kursor zamiast ruszyć odrazu stoi jak stał i jakby zaskakuje dopiero po jakiejś sekundzie.. Takiego ma jakby laga przy pierwszym ruchu po chwili bezczynności. To tak ma być?? Bo jak tak to ja wracam do mojego wysłużonego Logitecha na kabelku..

2. Klawiatura. Po pierwsze czy są jakieś alternatywne programy do przypisywania dodatkowym przyciskom funkcji? Bo software na plycie do klawiatury nie daje na tym polu żadnych możliwości i nie wszystko działa tak jak powinno..

3. Jakby tego było mało włączam sobie GTA: SA i coś takiego: pstrykam W (idź do przodu) a gostek biegnie jakbym trzymał ten klawisz conajmniej 5sekund chociaż ja już jakiś czas na klawiature tylko patrzę ze zdziwieniem..

Nawet nie sprawdzałem już innych gier tylko spakowałem w nerwach wszystko do pudełka i już miałem wystawić na allegro i wysłać w cholere, ale pomyślałem, że najpierw spytam się tutaj. Może jeszcze nie wszystko stracone..

Pomocy..

Edytowane przez Fazi187

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego to normalka. Myszka ustawia sie w tryb czuwania i musisz ja "obudzic"... Przy FPP = death z miejsca...

Drugi - zadko kiedy da sie zmienic / wylaczyc tt klawizse...

Natomiast ostatni objaw - mysle ze normalka, choc ja u sienie na Wireless nie mialem takich problemow... Ale myszka - standart...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego to normalka. Myszka ustawia sie w tryb czuwania i musisz ja "obudzic"... Przy FPP = death z miejsca...

1526519[/snapback]

A takie myszki jak IntelliMouse 4.0 (czy jak ona tam ma Microsoftu) albo MX500 też tak mają? Jak nie potrafie się z czymś takim pogodzić to mam zapomnieć o bezprzewodowych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli idzie o myszki bezprzewodowe, to produkty markowe nie sprawiają problemów. Mam dość starego logitecha MouseMana kulkowego bezprzewodowego i opóźnienie myszki jest niezauważalne dla mnie. Podobny problem miałem swego czasu z klawiaturą MediaTech bezprzewodową - też reagowała po chwili, co było bardzo denerwujące.

Tanie mięso psy jedzą... Niestety w większości produkty markowe są lepsze i bardziej dopracowane niż konkurencja, która próbuje je naśladować. Labteca reklamuje się często jako pochodną Logitecha, ale myślę, że poza układami biznesowymi zbyt wiele ich nie łączy.

Edytowane przez bigfan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie myszki jak IntelliMouse 4.0 (czy jak ona tam ma Microsoftu) albo MX500 też tak mają? Jak nie potrafie się z czymś takim pogodzić to mam zapomnieć o bezprzewodowych?

1526656[/snapback]

Markowe tego nie mają. Ja mam myche MS (zobacz w sygnaturce) i IMO sprawa rozwiązana jest genialnie. Otóż myszka usypia, ale wystarczy najmniejszy ruch, ba! wystarczy tylko położyć na niej rękę żeby odżyła :D Nie ma najmniejszego opóźnienia :) Bardzo ją sobie chwalę i Tobie tez polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi