Skocz do zawartości
Hendel

Jakiej firmy wybrać zasilacz ???

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupuje 400w i podlacze do niego plyte dyski napedy.. Dolacze do niego drugi i on bedzie do tego wszystkiego co mam czyli wiatraki i swiatlo. Ile pradu zjada taki zasilacz miesiecznie (400w)? Chodzi mi o koszta.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze zamontowałem HuntKeya i napięcia IMHO są do d***

+5 - 4.95

+3.3 - 3.26

+12 - 12.10

-12 - 12.10

A na starym X-Power o wysokich parametrach o czym pisałem ( i cichszym o niebo) napiecia są ~

+5 - 5.10

+3.3 - 3.32

+12 - 12.4

-12 - -12.4

Pomijajac sprawe halasu chyba zostane przy X-Power dla 3.3V oferuje 28A; +5 30A; +12 15A.

Moim zdaniem albo trafilem na kiepskiego HuntKeya (z budy Modecoma), albo juz sam nie wiem co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mainboard Monitor wystarcza...

Zakladka High&Low w opcjach, potem "podzakladka" Settings, tam wybierasz sobie do jakiego formatu ma Ci zrzucic/ac. Potem jeszcze wciskasz ikonke dyskietki, zeby zapisal logi i to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od paru dni mam Zasilacz Feel ESP-300ATXP4. Wazy ze trzy kilo... (poprzedni Huntkey jest wyraznie lzejszy). I ta waga o czyms swiadczy: 4.99V, 12.03V, 3.32V - obciazenie powoduje znikome zmiany napiecia. Huntkey mial napiecia bardziej rozchwiane i mniej precyzyjne. Kiedys mialem Codegena  - marnosc.

P.S. Wiem gdzie kupic... :)

ja mam jakiegos Feela i fakt lepszy od Codegena ale jest tez kijowy napiecia na procku przy 1,85V mam 1,82- 1, 84 a napiecie 3,3 to u mnie 3,15V takze dla mnie to on taki fajny nie jest chyba trza go zmienic :? :(

tak ale 3.15 przy obciazeniu ??? U mnie jesli na monitorze pojawi die jakas gfrafa 3d (takie latajace koleczka w 3d) to napuiecie spada do 3.28, czyli w grach musi byc pewnie tez 3.15 albo mnije

Ale masz tego feela ESP-300ATXSP4 czy jakiegos innego ??

tak przy obciazeniu ale jak nie jest obciazony to mam 3,17V 8O :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polacz sobie dwie zailki i wtedy bedziesz mial zasilacz 500 albo 600 i to bedzie mialo powera :)  

Pozdrawiam

Witam!!

Możesz mi powiedzieć jak się podłącza dwie zasiłki na raz?

Tzn. Zastanawie mnie tylko czy nie trzeba ich łączyć ze sobą w jakiś sposób?

Pozdrawiam

Punek

Jest na to kilka metod.Najlepiej jednak uzyc przekaznika 12V. Bardzo duzo porad znajdziesz tutaj : http://bsd.ae.wroc.pl/~purchawa/modules.ph...howcontent&id=2

Zycze milej lektury i udanej modyfikacji. Pozdrawiam

Dziękówa! Przyda mi się napewno. Ciekawe czy jest tam napisane jak połączyć 3 zasiłki bo może kupie sobie GeForce FX. Nieeeeee tam podkręce jeszcze trochę mojego MX-a i będzie to samo :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie co warta zasilacz DEER 350 W model DR-A400ATX ??

Mam w tej chwili Codegena 300W i sie kończy. W Speedfanie w tej chwili : tam gdzie 5V mam 4.75V , a tam gdzie 12V mam 11.68V. Znalazłem sprzedającego w mojej miejscowości zasilacz DEER 350W i nie wiem czy założenie tego DEERa jest sesowne na dłuższą mete. Może kupiłbym go za jakieś 70 zł. Co o nim sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś gość sprzedaje takie FEELe po 75 zł na allegro. Czy ta cena jest realna za dobry zasilacz, czy moze to jakaś podróba ? Czy często można natrafić na podróby zasilaczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kupilem tego Fortrona (pisalem o nim co nie co na Forum Tweak) i sie popsul. Komp sie wylaczal. Odeslalem, przyslali po 26 dniach nowy z uszkodzonym czujnikiem temperatury i wyl wentyl. dzis odeslalem znowu, czekam co mi teraz przysla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...