Skocz do zawartości
Nuke10

Prometeia-1

Rekomendowane odpowiedzi

Na moim procku miało by to około +15 stopni w full load. Róznica w OC raczej żadna w porównaniu do dobrego WC, które można złożyć za 30% tej ceny i poza tym WC będzie cichsze.

Lepiej jak już kupować FC to coś mocniejszego. Albo zgłosić sięz tą prometeiądo Berkuta, niech ją podrasuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promethia trochę słaba - słaby kompresorek i mały skraplacz - możesz się zgłosić do Ravena - zrobi co coś znacznie mocniejszego ale jest parę niepodważalnych zalet prometi - komaktowa budowa i znacznie więcej automatyki niż u Ravena... więc musisz wybrać wydajność czy kompaktowość choć możesz się z nim tak umówić że po odbiór sam przyjedziesz z kompem i on odrazu zamontuje to (skrzyneczkę z FC przykręci na dół obudowy tak jak się montuje promethię)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie powiem - Raven się wzorowo wywiązuje z zadania - okazało się że najwiekszym problemem będzie transport :/ podczas transportu trzeba zagwarantować by paczka była we właściwej pozycji :/ lirna a to trudne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim procku miało by to około +15 stopni w full load. Róznica w OC raczej żadna w porównaniu do dobrego WC, które można złożyć za 30% tej ceny i poza tym WC będzie cichsze.

Lepiej jak już kupować FC to coś mocniejszego. Albo zgłosić sięz tą prometeiądo Berkuta, niech ją podrasuje :D

1527139[/snapback]

czlowieku lecz sie, na WC nie wyciagniesz nic ponizej 30C, a na prometei mach 2 gt na 4ghz intelu jest -35C, wystarczy obejrzec filmik thg, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mach I zjest rzeczywiszcie za malo wydajna przy mocnym kreceniu :? . Wogole to pierwszy krok po zakupie jakiejkolwiek Prometei to przetankowanie na R404a bo bez tego to wogole kiszka :lol: ...

Mach I to jak brac to tylko uzywke z Ebaya z USA... <300$ schodza ...

Ale i tak nie polecam Ci Mach I .

Wogole, lepiej kupic customowe FC niz prometeie :) .

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mach I rozni sie od mach II gt czynnikiem chlodniczym ielektronika ZNACZNIE poprawiona

skraplacz prometei jest wystarczajacy i jest ona naprawde mocna, problem pojawia sie przy EKSTREMALNYM podkrecaniu jak np. prescott @ 5.5ghz czy smithfield @ 4.6ghz

robimy prometeie tzw. berkut edition jak to roboczo nazywamy, znacznie wzmocniona, pelna regulacja, R507. Naprawde bliska tego jak dobry moze byc jedno stoponiowy agregat. Zenfist niedlugo pokaze na co stac taki agregat

Raven uzywa te same kompresory co w prometei bardzo chetnie.

prometeia jest bardzo fajna jeszcze z innego wzgledu - 100% pewnosc dzialania zapinki i izolacji. ja mimo tego ze mam dopracowane zapinki i izolacje nidgy nie jestem pewien dosc by temu zaufac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyniek ile Raven chce za FC , i jaka jest roznica pomidzy Mach-2Gt i jego FC(jakies zdjecia jak to wyglada,dane techniczne?). B)

1528149[/snapback]

Zagadaj z Ravenem - w każdym razie dla niego -60C to nie jest problem :P najlepiej jak on ci opowie szczegółowo o swoich produktach - na mnie czeka chłodziarka (brak jedynie autografu Ravena i paru kosmetycznych rzeczy)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku lecz sie, na WC nie wyciagniesz nic ponizej 30C, a na prometei mach 2 gt na 4ghz intelu jest -35C, wystarczy obejrzec filmik thg, pozdro

1528113[/snapback]

Chyba na parowniku, bo nie uwierzę, że na procu. Ja mam w tym momeńcie -50*c (parownik) na bardzo rozbudowanym single stage. Oczywiście w podczas stresowania P4 4,25GHz przez Super PI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze na parowniku ;) ale to nie istotny w tym momencie szczegół, to ze jest porównywalna do WC to bzdura i trzeba sobie to z głowy wybić, czy warto kupić ? moim zdaniem warto ale odrazu Mach IIGT i poprawić po producencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na parowniku, bo nie uwierzę, że na procu. Ja mam w tym momeńcie -50*c (parownik) na bardzo rozbudowanym single stage. Oczywiście w podczas stresowania P4 4,25GHz przez Super PI.

1528567[/snapback]

sciagnij 8 film THG i zobacz;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagadaj z Ravenem - w każdym razie dla niego -60C to nie jest problem :P najlepiej jak on ci opowie szczegółowo o swoich produktach - na mnie czeka chłodziarka (brak jedynie autografu Ravena i paru kosmetycznych rzeczy)....

1528424[/snapback]

Nie no -60*C na parowniku podczas pracy na CPU w jednostopniowym ukladzie to jest raczej nie mozliwe. Jak evap lezy sobie "luzem" to tak ... :lol:

Fakt faktem ze proma1 ma bardzo nedzny kompresor...slaby...i jak sie da prockowi w palnik to napewno juz bedzie evap na "plusie" ...

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no -60*C na parowniku podczas pracy na CPU w jednostopniowym ukladzie to jest raczej nie mozliwe. Jak evap lezy sobie "luzem" to tak ...  :lol:

Fakt faktem ze proma1 ma bardzo nedzny kompresor...slaby...i jak sie da prockowi w palnik to napewno juz bedzie evap na "plusie" ...

pozdro

piotres

1530909[/snapback]

Możliwe ale bez obciążenia, a jak parownik leży sobie luzem to jest -70 :) W stresie to już jest -50* -55*C na P4 4,3Ghz 1,48V. Trzeba tylko pierw poświęcić dobrą godzinkę na wykalibrowanie układu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi